reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniówkowe mamy

Witam się. Dziś bladym świtem :eek: nie mogłam spać :sorry:
Justyna wcale nie uważam, że po mnie "pojechałaś":no: powiedziałaś co myślisz. Dzięki, że wogóle odpisałaś :tak:
Wiktoria jeszcze śpi więc ja buszuję po necie :tak: u nas pogoda zapowiada się super więc życzę udanych spacerków i miłego dzionka

reklama
czy wy nigdy nie krzyczycie na dzieci? mnie sie to nie udaje:-(

Donkat ze mnie jest taki nerwus, że jakbym nie krzykneła w napawie złości to byłoby święto :sorry: z pewnością Kuba te swoje nerwy odziedziczył po mnie. Może nie wyglądam, ale mnie jest baaaaardzo łatwo wyprowadzić z równowagi a wtedy leci na ściane, podłoge, meble to co mam pod reką. Wolę sobie czymś rzucić niż np zrobić coś głupiego i uderzyć małego czy naprawde wydrzeć morde. Wiem, że Kuba zdaje sobie sprawe co się stanie jak nabroi bo widzę to po nim i zawsze przed "kłótnią" przychodzi rozładować moje nerwy czytaj przytula się do mnie, a wtedy jest normalna rozmowa o tym co się stało.

Ale generalnie oj dre morde jak głupia.

Nuśka to bardzo mądre co napisalaś bo to jest przykład z mojej rodziny tylko, że mąż nie opóścił rodziny. Ciotka nie przepracowała w życiu ani godziny o minucie nie wspomne :sorry: niedługo przyjdzie wiek emerytalny i dostanie wielkie *****!!!!

Hruda czemu nie skorzystasz ze swojego wykształcenia, aby znaleźć prace??? Wiem pisałaś, że ukończyłaś studia i zdobyłaś wyższe wykształcenia bo miałaś taką ambicje a kosmetyka to Twoja pasja. Ale przecież lepszy wróbel w garści niż gołąb na dachu.

Justyna ja zaś odwrotnie niż Ty bardzo żałuje, że nie skonczyłam studiów bo widzę siebie może nie jako panią pedagog, o której marzyłam, ale pracującą w urzędzie, banku :rofl2: czuje to i wiem, że w tym byłabym dobra. Może jeszcze kiedyś ukończe wymarzone studia :-p

Carioca nie wiem czy już pisałaś, ale czy już wiesz co będziesz miała córeczke czy synusia????? A może nie chcesz wiedzieć.

Też się zastanawiałam co tam u Agulki :tak: ciekawe jak tam dzieci czy zdrowe.

A mnie coś siekło :crazy: nos zawalony, głowa boli. Wczoraj bolało mnie gardło, ale dziś czuje, że przeszło. Na popołudnie jestem umówiona z Adelą tzn z Enią mam nadzieję, że będę się lepiej czuła. Z Kubą na szczęście ok.

Hruda czemu nie skorzystasz ze swojego wykształcenia, aby znaleźć prace??? Wiem pisałaś, że ukończyłaś studia i zdobyłaś wyższe wykształcenia bo miałaś taką ambicje a kosmetyka to Twoja pasja. Ale przecież lepszy wróbel w garści niż gołąb na dachu.

A mnie coś siekło :crazy: nos zawalony, głowa boli. Wczoraj bolało mnie gardło, ale dziś czuje, że przeszło. Na popołudnie jestem umówiona z Adelą tzn z Enią mam nadzieję, że będę się lepiej czuła. Z Kubą na szczęście ok.
Moje wyksztalcenie jako pedagog??? Ja ni w zab z tej dziedziny...zero kompetencji:-(Choc wyslalam jakis czas temu CV jako nauczyciel zawodu w szkole kosmetycznej - a co! Ale sie nie odezwali bo brak im pewnie mojego licencjata z kosmetologii :/

A to twoje gardlo to moze uczulenie? - ja od kilku dni mam katar:wściekła/y:

A tak w ogole to dzien BRY...bo u nas mgliscie i zzzimno zza oknem:-:)nerd:

Ostatnia edycja:
ja tez bry.

Nuska - podziwiam cie za szczerosc. I ja boje sie takiego scenariusza, ze po odchowaniu moich malcow bede miala problem z odnalezieniem sie na rynku pracy, ale swiadomie podjelam taka decyzje.
Hruda - a myslalas o tym moze aby narazie zamiast do pracy isc na licencjat z kosmetologii?
Kasiu - to prawdopodobnie dziewczynka :-)
Justyna - no oby sie nic wiecej nie wykroiło bidulkowi, daj znac jak u Was sytuacja.
Alusia - witaj :happy:

No to zbieram się do lekarza,bo jutro może być nieciekawie w przychodni. A ten kaszel niby nie za często,ale skąd tyle flegmy wieczorem?? Niech go osłucha to będę spokojniejsza. Tym bardziej,że w niedzielę DD i będą zabawy w plenerze i nie wiem,czy iść,czy nie.
Głowa mnie coś boli pewnie to ta pogoda.
Ja też zdaję sobie sparwę z tego,że po 3 latach niepracowania będzie ciężko coś znaleźć,ale cóż... W życiu dokonuje się różnych wyborów. Niektóre są sprzeczne z naszymi ambicjami zawodowymi,czy chęcią realizowania się na innej płaszczyźnie niż gospocha i matka.

Dziewczynki od chomikow...te ktore maja bardziej wypasne konta Maniac albo Explorer
- poszukuje plyty Emer Kenny tytul: Emer Kenny albo choc 1 piosenke : Emer Kenny Heaven. PIizzzz zostawilam plyte w mojej dawnej pracy:baffled: a potrzebne mi jest do moich masazy szamanskich:-):rofl2:

Dzień dobry- bo dobry, dobry u mnie:-)
po1) byłam dzisiaj na rozmowie z moim przyszłym szefem i od poniedziałku zaczynam pracę na samodzielnym stanowisku:happy::-). Na razie na zastępstwo, ale facet którego zastępować będę już w 90% nie wróci do pracy więc jak podołam obowiązkom będę miała pracę na cały etat. jeeeeeeeeee:-):-):-):-):-):-)
po 2) nasłuchałam sie dzisiaj o sobie samych superlatywów od moich obecnych towarzyszów niedoli ( czyt. pracy:-)) i jestem calusieńka w skowronkach bo co tu dużo mówić- jestem zajebista:laugh2:;-)(szkoda tylko, że nie załapałam sie na gloryfikacje finansową pracowników samorządowych:zawstydzona/y:- z okazji Dnia Samorządowca:-p)
po 3) mam pełne poparcie tesciowej w sprawie pracy więc i Mały będzie nadal pod opieka babci tylko troszke dłużej
po 4) będzie wiecej kasiorki do domowego budżetu

Ostatnia edycja:
Nooo Gagulec to gratulacje, gratulacje:-D
A my mamy jakiegoś wirusa. Dostał syropki. Boję się żeby mimo wszytsko nie poszlo to dalej,bo wiadomo jak u dzieciaczków. na razie osłuchowo czysty.
Dzwonił mój KTOŚ...

witam!!!

do poludnia bylysmy w miescie. w koncu kupilam buty!!!!!!!!!!!!!!!!!!! o jejku, wreszcie, bo juz tracilam nadzieje:baffled:

niunka trzeci dzien bez kupy:-(zaraz sie pewnie zacznie jeczenie. juz nie wiem jak sobie z nia pod tym wzgledem poradzic. nie ma zatwardzenia, a mimo wszystko boi sie zalatwic:baffled:

Ok ja uciekam:tak: bo muszę młodej właśnie obciąć pazury na śpika;-) bo u nas inaczej się nie da:no: także Donkat mamy podobny problem :-(

ja dzis rano obcielam na sile. na szczescie az tak sie nie wyrywala i sie udalo. potem byla zadowolona i szczesliwa:rofl2:co za przewrotowiec:rofl2:

pozniej natomiast nie dal sie uczesac:crazy:a z tym tez nie mialysmy problemow:no:

u nas pogoda zapowiada się super więc życzę udanych spacerków i miłego dzionka

u nas mialo padac, a jest slonecznie z zachmurzeniem. nie za cieplo, ale moze byc. choc chyba sie chmurzy, a mnie glowa cos boli:-(

Donkat ze mnie jest taki nerwus, że jakbym nie krzykneła w napawie złości to byłoby święto :sorry:

to sobie mozemy podac dlon:zawstydzona/y:

Kasiu - to prawdopodobnie dziewczynka :-)

oby sie potwierdzilo:tak::-)

Dzień dobry- bo dobry, dobry u mnie:-)

az milo czytac takiego radosnego posta:-)
super!!! oby tak dalej:tak:

A my mamy jakiegoś wirusa. Dostał syropki. Boję się żeby mimo wszytsko nie poszlo to dalej,bo wiadomo jak u dzieciaczków. na razie osłuchowo czysty.
Dzwonił mój KTOŚ...

zdrowka dla Mateuszka:tak:

nie badz taka tajemnicza...ciekawosc nas zezre:-D

reklama
Do góry