reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniówkowe mamy

Hej hej muszę w końcu się odezwać, normalnie się za Wami stęskniłam. Nie dam rady Was poczytać :zawstydzona/y: Dajcie mi tylko znać czy wszyscy zdrowi i czy są jakieś niepospodzianki. I jeszcze czy wiadomo co u Atru i Luandzi (jak nie wiadomo to napiszę smska)?

U mnie tak:
1 zrobiłam pasemka blond i mam zamiar to powtórzyć - w końcu będę blondynką :tak::-D narazie mi się średnio podoba, za dużo kolorów naraz.
2 Oskar miał trzydniówkę która mnie ominęła bo ją dostał w dniu mojego wyjazdu, jak wróciłam to już był zdrowy
3 dostałam niezłego powera na "proem fit" - było rewelacyjnie, co rano bieg, potem mnóstwo ćwiczeń i ruchu. Zaliczyłam triathlon (5 km biegu, 10km roweru i 500m pływania na czas), różne pilatesy, ściankę i jeszcze różne inne. Brakowało mi takiego ruchu więc postanowiłam kontynuować. Zaraz jadę na basen :-D

No i dalej mam wirtualną pracę, więc czasu niewiele, ale to jest super. Wiecie co, jestem BARDZO ZADOWOLONA i szczęścliwa :-D:-D:-D

reklama
Ja próbuje robić jarzynową i wychodzi mi zawsze taka woda, a jak chce zagęścić smietana z mąką to mi się to zwarzy i mam dość...:-:)wściekła/y:
Alusia a masz może rozdrabniacz ręczny? Bo taka warzywna świetnie smakuje bez śmietany i mąki kiedy się te warzywa zmiksuje - i powstaje zupa krem. Podawany z grzankami albo ptysiami. Stasiu uwielbia, zazwyczaj wyjada łapkami najpierw ptysie.

Dzien doberek
O tej porze? ja pierwsza???
My juz po sniadaniu. Co do zupek to po prostu uwielbiam szczawiowa a i botwinkowa nie pogardze ale jestem najwiekszym fanatykiem chlodnika - i to takiego mojej mamy czyli na cienkim rosole cielecym, kefirze ( nie smietanie) i z cala masa swiezych warzyw jak rzodkiewki czy ogorki malosolne itp W czasie upalow moglabym jesc na snadanie, obiad i kolacje...zrerszta jak dla mnie teraz nadchodzi najlepsza pora na gotowanie - tyle swiezych pysznych warzywek, z ktorych mozna zrobic samodzielne danie obiadowe...no i rozmarzylam sie:-)

o ja też! ja też! Chłodnik, szczawiowa i botwinka. Mniam! Teraz jak Was czytam to strasznie za mną chodzi botwinka, już nie mogę się doczekać.

Witam się wreszcie i ja!Trwa u nas kontrola i niestety panie czepiają się pierdół jak cholera:crazy: mam nadzieję że jesnak wszystko się dobrze skończy i dostaniemy pozwolenie na korzystanie z nazwy pensjonat. Narazie nie odpisuje bo nie specjalnie mam jak bo co chwilę coś odemnie chcą. Trzymajcie kciuki żeby się udalo bo wolę nie myśleć jaki będzie wkur*** chodził szef jeżeli kontrola nie pójdzie pomyślnie:baffled:

Trzymam mocno kciuki!

Doti - :-) tyle ruchu, pasemka, to chyba wiosna panie pułkowniku? Ale pasemka i mnie by się przydały, już bym mogła.

Aha, fajny artykuł: http://wyborcza.pl/1,75480,6518169,Dwa_szybkie_w_pupe.html

Piekna SUKNIA WIECZOROWA 36 SUKIENKA MERLIN MONROE (612371864) - Aukcje internetowe Allegro prawdę powiedziawszy laska mnie zastrzeliła,a ja wystawiłam jej pozytyw. Nawet moje 2 zdjęcia i opis:baffled:
Samochód nam się zepsół, wystrzeliła uszczelka pod chłodnicą i jadę dziś do mechanika z butlą wody. A najbardziej S mnie wkurzył,bo umówił do mechanik co zawsze do niego jeździ,ale to żaden kolega,a Janusz-ojczym ma bardzo dobrego kumpla mechanika i pewnie policzyłby tylko za części,ale nie,bo skoro mój mąż już umówił to nie będzie odwoływał jak głupi:wściekła/y: z resztą, nie powinnam się odzywać,bo to nie ja zarabiam pieniądze w tym domu:wściekła/y::wściekła/y:

witam!!!

wlasnie sie zagotowala woda na kawke, ktora ma ochotke?:-)

moje dziecko dzis w nocy wariowalo na maksa: nie mogla zasnac od 24.30-04.30:szok: 5 godzin przerwy w spaniu:crazy:
naprawde nie weim, czemu to sie zdarza co jakis czas. czyzby byla za bardzo wyspana i miala zapasy? i to zazwyczaj trwa tyle samo i o tych samych godzinach:baffled:

teraz juz niby usnela, ale nagle chciala wychodzic z lozeczka:szok:jest cicho, to mysle ze spi

ja jak zagęszczam zupę to wodą z mąką,bo później trzeba to zagotować,a dopiero później podlewam śmietaną,bo jak zupę ze śmietaną zagotujesz to się zważy.

mnie sie nie chce ossbno, wiec wleam make razem ze smietana, zagotowuje i nie zwaza sie:no:

Witam się wreszcie i ja!Trwa u nas kontrola

powodzonka!

Witam i ja :-)
u nas pogoda śliczna aż się w domu niechce siedzieć. czekam tylko na smska od koleżanki(tej co kiedyś się żalilam że nie daje mi spokoju:zawstydzona/y: ale po lepszym poznaniu i wogóle bardzo ją polubilam:tak:ma dziewczyna nielatwe życie ale nie będę sie na ten temat rozpisywać)i wybieramy się z dzieciaczkami na spacerek

czasem pozory i pierwsze wrazenie sa mylne, tak an korzysc jak i niekorzysc

Hej hej muszę w końcu się odezwać, normalnie się za Wami stęskniłam.

najwyzszy czas:-D:-D:-D

doti, szalejesz na maksa! ale skoro jestes szczesliwa, to szalej tak dalej!

Donkat wspólczuje nocki bo tez niedawno milam taką samą:crazy:
Justyna nieźle z tą sukienką:szok:ciekawe za ile ją sprzeda oby za mniej niż za 50zl:-p
a moje jedno dzieciątko śpi, drugie bawi się na dworze a mama ma luzy:-Dchce zrobic kopytka ugotowalam juz ziemniaki tylko mam pytanko co zrobic żeby te ciasto nie wychodzilo takie rzadkie:baffled:na początku jest fajne ale po chwili robi się takie lejące co robię źle?

Witam.

Donkat
ja dołańczam do kawusi, własnie zalałam . A co do niej???????
Wpółczuje nocki.

Doti szalejesz, ale to dobrze..... tak trzymaj kobito.

Antasa powodzonka, jak będzie wsjo oki to premia wpadnie.

Justyna to ona kupiła od ciebie w celu dalszej sprzedaży, oby poszła tylko za 50zł.

Monia fajnie, że sasiadka okazała się spoko, przynajmniej kolezanka Ci przybyła i dzieci do wspólnej zabawy są. Mi brakuje takiej kumpeli.

Dziś mam Maję w domu, bo wieczorem strasznie się dusiła kaszelm i to takim już z glutami, szok, kiedy, co , jak????????? A za tydzień morze i basen, buuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu
W poniedziałek tez się zsikała w przedszkolu, to juz był znak, że coś nie halo.......

Mały spi a córcia też miała, ale chyba jej nie udało się zasnąć, przynajmniej poleży w ciszy.

reklama
I po kontroli;-) czekamy jeszcze na oficjalną decyzję ale już wiadomo że jesteśmy pensjonatem:-) tylko teraz jest kłopot bo według przpisów pensjonat musi świadczyć 2 posiłki dzienni:baffled: u nas nie ma specjalnie jak tego zrobić są śniadania które my przygotowujemy ale żadna z nas nie wyobraża sobie robienia jeszcze jakiś obiadokolacji:no: a znając życie szef będzie chciał nas w coś takiego wrobić i znów będzie wojna.

Do góry