reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniówkowe mamy

Witam dzisiaj pierwsza:) Dobrze, że pracuję bo inaczej nie miałabym czasu na podczytywanie forum:((( Jak jest taka pogoda nie ma nas praktycznie w domku a jak wrócimy to jest kolacja, myju i lulu. A rano przydałby się kubeł zimnej wody na rozbudzenie:))))Teraz zmykam i życzę Wam miłego dnia.XEONE- gratuluję!!!!!!LUANDZIA- zdrówka życzę.

reklama
Wszystkie chciały być pierwsze a to chociaż raz mi się udało:-p:-) poczytałam i widzę że mnie imrezka ominęła żałuję:zawstydzona/y: u nas wszystko w porzadku tylko moje dziecko znów sobie wszystko poprzestawiało. Chodzi spać o 22 i budzi się około 7;30 w sumie to nawet jestem zadowolona bo wcześniej trzeba było się zawijać około 20 do domu bo była już marudna:crazy: a teraz będzie można dłużej posiedziećpoza domem:-) w sumie potem w dzień idzie spać między 12-13 i śpi 3 godziny z hakiem więc też super bo mogę sobie na spokojnie cokolweik porobić w domu. Jednak jest jeden poważny minus tego stanu rzeczy jak ona nie śpi wieczorem to mogę zapomnieć o BB a jak już zaśnie to znowu mama pada:zawstydzona/y: więc coraz ciężej mi będzie utrzymywać swoją aktywność ale będę się starała:tak:

Agulka współczuję przeżyć u chirurga i wogóle szlak mnie trafia jak czytam o tym jaką bezmyśną mamay służbę zdrowia:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: trzymam jednak kciuki aby wszystko było dobrze i żeby zabardzo się to nie rozrosło i kolejny zbaieg nie był już konieczny:tak:

Majandra widzę że święta w Łodzi a podpytałaś o jakieś fajne miejsce w okolicy na nasze spotkanie:sorry: i kto to jest super mama?:szok: jak przeżyłaś to spotkanie? Acha i nie wierzę że Twój kochany i chyba najgrzeczniejszy na tym forum synek dał Ci popalić:no:;-):-)
Xeone my się nie znamy ale witaj po przerwie i zostań tu znami im nas więcej tym lepiej:tak: No i ogromne gratulacje:-):tak: tzrymam kciuki żeby mdłości i inne dolegliwości poszły sobie w siną dal i to jak najszybciej:tak:

Justyna co do bucików to ja ostatnio miałam nerwa w sklepie bo fakt adidasków dla dziewczynek od groma dla chłopców znacznie mniejszy wybór ale co z tego jak wszystkie upszczone kwiatkami, motylkami i zapomnij o innym kolorze niż róż:wściekła/y: a ja wolałabym cos stonowanego i w jednym kolorze a już daj Boże nie różowe a z musu i przymusu musiałam takowe wziąć bo skoro z 20 różnych par do wyboru tylko te nie były całe w kwiatki to lepszy rydz niż nic:sorry::laugh2: ale co do ubrank to tu się zgodzę dla dziewczynek naprawdę jest w czym wybierać:tak: a jak mam coś kupić Szymkowi to już mam problem:eek:

Luandzia trzymam mocno kciukasy za zdrówko dla Ciebie i Zuzi. Mam nadzieję że te mdłości w końcu Ci odpuszczą i potem już spokojnie będziesz mogła się cieszyć ciążą:tak:

Nuśka kochana kolejne nasze podobieństwo:-p fobia na punkcie czipsów:tak: co do czekoladek to i owszem nie zaprzeczam że mała dostaje ale czipsy to nasz wróg publiczny numer jeden:-D wczoraj przeglądałam z nią ulotkę z l`eclerca i mała pokazała na nie i mówi mniam mniam a ja do niej nie Tusiu to jest fe i nie dobre popatrzyła na mnie lekko zdziwiona ale za chwilę pokazała M je w gazetce i powiedziała że to jest fe:-)

Carioca ja miałam i mam ten wózek GONDOLA-SPACER BABY DESIGN ATLANTIC + FOTELIK !!! (609916422) - Aukcje internetowe Allegro chociaż na początku upierałam się przy Xlanderze ten nie różni się od niego zabardzo ale ma większą gondolę i później wygodniejszą spacerówkę:tak: ale to tak z własnego doświadczenia natomiast moje 2 koleżanki mają Xlandera i są zadowolone:tak: tyla że właśnie szybko musiały dzieci przesadzić do spacerówki z uwagi na tą małą gondolę.

U nas nastroje ciut lepsze..a malzonek ma raptem 3 rozmowy o prace:szok::happy:
...a tak wybaczcie, ale nie mam weny na pisanie.
Milego dnia!
mam nadzieję,że wypadną pomyślnie,bo pewnie przez kaskę są między innymi nastroje takie,a nie inne:confused2:

Chyba Monia pytała o spanie Mateusza, więc tak budzi się ok.7, dostaje mleko i już nie śpi,a wieczorem zasypia ok.21. Więc pomimo tak długaśniej drzemki wszystko jest ok.

Czekam na moją fryzjerkę,bo ma zrobić korektę. Ciekawe jak chłopaki spiszą się tym razem.

Aneta
w Boti były fajne tenisóweczki na wzór sandałków. Niebieskie, zielone, takie grafitowe, no i różowe i czerwone. Niektóre były gładkie,a niektóre miały takie delikatne kwiatki. Chyba wszystkie za 16zł.

Aneta w Boti były fajne tenisóweczki na wzór sandałków. Niebieskie, zielone, takie grafitowe, no i różowe i czerwone. Niektóre były gładkie,a niektóre miały takie delikatne kwiatki. Chyba wszystkie za 16zł.

Wiem o które Ci chodzi ale narazie nie będę takich kupować bo teściowa właśnie niedawno jej takie zakupiła oczywiście różowe i z kwiatkami:wściekła/y: więc jakoś to muszę przeżyć bo przecież całej kolekcji zakładać nie będę:no:

Mateusza ostatnio pokręcilo,bo śpi po 3-4 godz. w ciągu dnia. Wczoraj spał 4,5. Chyba go obudzę,bo śpi od13:eek:

Patryk natomiast prawie wcale nie sypia w ciagu dnia (gora 30-60 min). Za to jak go odbieram i jedziemy do domu to zasypia w samochodzie i spi do 18-19, a pozniej zasypia normalnie, po 20 :szok:. Chyba w Klubie zal mu czasu na spanie :-);-):-)

Cześć babeczki bardzo dziękuję za pamięć i troskę niestety tak jak pisałam Izie czuję się tragicznie właściwie cały czas leżę nic nie mogę jeść ani pić w skutek czego jestem już 5 kg do tyłu z fasolką wszystko ok wczoraj nawet nam pomachała mikro rączkami i nóżkami
może przez to że tak źle się czuję ale jakoś nie mogę odnaleźć się w tej ciąży jakoś tego nie czuję ...

Xeone ciesze się że się odezwałaś nawet ostatnio myślałam co tam u Ciebie słychać gratuluję ciąży a na kiedy masz termin bo ja na 18.11?

Luandzia strasznie i przykro, ze tak zle sie czujesz. Niestety wiem co przechodzisz bo mam podobnie. Musimy miec nadzieje, ze za kilka tygodni nam przejdzie i bedziemy jak nowo narodzone ;-).

Gratulacje Xeone!!!! Ja mam termin na środek października, podejżewam że Ty na początek listopada? Będzie mały skorpionek jak ciocia Carioca :-) Czuję się nieźle, mam nudności, ale już nie wymiotuję, na początku ciąży tak pawiowałam, że aż mi nosem szło. Ale juz z miesiac jest lepej, kupilam sobie Prenatal Complex tam jest imbir i olejek miętowy i faktycznie nieco hamuje nudnosci, wiec polecam.

Oj bedzie maly skorpionek, jak dziewczynka to pewnie niezla zlosnica, haha. Ale slyszalam, ze kobiety skorpiony to najpiekniejsze kobiety na swiecie :-)
Jeszcze dzisiaj popedze do apteki po ten Prenatal Complex. Mam nadzieje, ze chociaz troche mi pomoze.

A tak prawde mowiac to u mnie ciezko stwierdzic dokladny termin porodu. Z cala pewnoscia mozna powiedziec, ze to malenstwo to taki Bozydar :-D. Pod koniec zeszlego roku zaczelismy myslec o drugim urwisie i poszlam do lekarza porobic wszystkie badania. I tym razem okazalo sie, ze mam ponad 20-krotnie ponad norme przekroczona prolaktyne i nie mam owulacji. Mialam zaczac lykac Bromergon i zaczac dzialac. No ale w miedzy czasie stwierdzilismy, ze z roznych powodow odlozymy starania do polowy 2009 roku. Myslalam, ze zemdleje gdy w marcu zobaczylam na tescie 2 kreseczki. Wysoka prolaktyna, gumki i kalendarzyk - jak to mozliwe zebym byla w ciazy. Przez tydzien nie moglam w to uwierzyc ale za to jaks sie oboje ucieszylismy. Widocznie wlasnie tak mialo byc!!!

Xeone nie strasz z tymi gumkami:szok: my cały czas na gumkach i w zeszłą sobotę zaczęłam na nowo brać tabsy. Cały czas plamię,a jakoś przy innych tego nie było. Zobaczę co będzie przy 2 opakowaniu.
Do jakiego Klubu chodzi Patryk??

Właśnie jestem po korekcie i jest tak jak miało być. Nareszcie. I kumpela mi powiedziała,że właśnie czeka za @,a raczej brakiem:-p,bo też zaczęli starania o 2 dzieciątko.

reklama
Justyna do tej pory myslalam, ze to niemozliwe i takie "wypadki" po prostu sie nie przytrafiaja ale jednak ... W moim dziale w pracy jestem juz druga osoba :-). Ale tak jak pisalam, widocznie u nas tak wlasnie mialo byc i chociaz nie wiem co bysmy robili to i tak bylabym w ciazy ;-)
Trzymam kciuki za kolezanke. Mam nadzieje, ze to fasoleczka.

Patryk chodzi do Klubu Malych Odkrywcow - to taki prywatny zlobek.

Do góry