reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniówkowe mamy

witam!!!

moje dzieciaki spia:tak:ostatnio julitk nawet ladnie sypia, nie budzi sie (oprocz jedzenia), wie ci ja sie wysypiam, choc przez te pogode to i tak ziewam:crazy:

moje dziecko chyba dorosleje, bo zdarzy je sie na haslo: idziemy spac samej isc do lozeczka bez prostesu:-):tak:oby to jej weszlo ww nawyk i usypianie szlo nam tak dobzre jak teraz:tak:

Ale się dzisiaj wyżyłam na babie w przychodni-szok- poszłam po receptę dla teścia

gagulec, lepiej ci nie wchodzic w droge:szok:
a przy okazji, jak zdrowko tescia? nadal bez nadziei?:-(

Dobry wieczor:)
Ja dzisiaj mialam wizyte w szpitalu i melduje ze wszystko jest ok.

milo slyszec dobre wiesci o dzidziusiu:tak:
co do imienia, to zarono Kuba jka i Antos sa teraz na topie. nikt sie z malego nie bedzie smial, bo co drugi chlopczyk tak ma na imie;-)
moze warto wiec wybrac cos bardziej niespotykanego? ja szaleje za imieniem CYPRIAN i PATRYK. wspomniany przez Doti MARCEL tez mi sie bardzo podoba

A wśród moich znajomych szczty popularności bije imię Natan. Na 10 chłopców których znam w wielu 2-3 lat znam aż 6 Natanów i jednego Jonatana :-D:-D:-D

:szok::szok::szok::szok: w zasadzie to nie obilo mi sie o uszy. widocznie w waszym regionie ejst szal na to imie a do nas jescze nie dotarlo:-D

Muszę się pochwalić choć nie weim jak inne wrześniątka ale dla mojej Tuśki to ogromny postęp od kilku dni na wieczór ładnie sprząta swoje zabawki i inne rzeczy które są skutkiem ubocznym jej zabawa w ciągu dnia:-D śmieci sama ładnie zanosi do kosza a zabawki wszystkie wrzuca do pudełka:tak: na koniec jak to my mówimy parkuje swoje wóżki w namiocie i dopiero idzie się kąpać:tak: jestem z niej bardzo dumna:-)

oj, jaka grzeczna dziewczynka z Natalki:tak::-)
Julitka ogolnie tez lubi sprzatac, tak smieci jak i usikane pieluszki, zabawki. ogolnie zniej jest gosposia pelna para:-Djednka ostatnio lubi tez powiedizec : nie i nie zrobic tego, o co prosze:sorry2:

S kupił garnitur. A ja nie mam w czym iść,bo S powiedział,że na taką starą dupę nie zakłada się tak krótkiej sukienki:nerd: Ja stara dupa? To niech idzie sobie z kimś innym i tyle.
.

oj, ma talent do komlementow:wściekła/y::rofl2:

co do radosci Mateusza z powodu taty w domu, to sie zgadza. dziecko bardzo duzo czerpie przebywajac z ojcem. ja widze po Julitce i P, jaki oni maja siwetny ze soba kontakt.

Nie wiem czy to przesilenie wiosenne czy zimowe zmęczenie:confused:

Kuba od samego rana biega bez pieluchy w samych majtaskach co prawda już jedne zlał, ale może w końcu załapie o co biega z tym nockiniekm :dry: niestety za każdym razem jak pytam bedziesz si to oczywiście będzie :tak: ale i tak nic nie robi.

chyba i jedno i drugie:crazy:

Julitka od tygodnia zrobila postepy nocniczkowe. ladnie robi kupke na nocnik, choc nie wola, ale przynjmniej sie nie blokuje. na siku sadzam ja co ajkis czas i nie protestuje.
przynajmniej pupka nie ejst czerwona od tych kupek w pieluszke:-)

DZień dobry.Witam sie tylko i zabieram sie do pracy- mam jej troszkę dużo, a dopadło mnie lenistwo:(

nie przemeczaj sie, praca nie zajac...

Tak też słyszałam, że kwiecień ma być piękny. Podobno ma zaskoczyć z temperaturą, oczywiście na plus.

oby, oby:tak::tak:

wogóle to ostatnio zaczeliśmy z P żałować ze daliśmy Juli tak na imię:baffled: tyle tych Julek jest... zwłaszcza że on chciał Nikole a ja Nadię :dry:

dlatego ja wybralam imie Julitka, bo Julka jest na kazdym rogu:-D
a Nadia tez mi sie bardzo podoba:tak: lub Anastazja, bo oba te imiona mozna skracac: NASTKA

Mięliśmy wizytę ordynatora, który jak zobaczył mojego bidulka, to aż jęknął. A ja stałam tam i się trzęsłam ze strachu... Ale matka ze mnie, zamiast wspierać dziecko z uśmiechem na ustach, to ja stałam tam jak matoł nie mając siły nic powiedzieć ani nic zrobić...

:-:)-:)-:)-(trzymajcie sie dzielnie!!

mam nadzieje, ze przyjdzie moment, ze bedziesz mogla sie odwdzieczyc kierowniczce za okazane serce:crazy:

on ciągle okazuje swoje niezadowolenie czyżby zaczynał się ten przeklety bunt dwulatka????:confused:

chyba tak, Julitka tez coraz czesciej sie buntuje przeciwko zwyklym czynnosciom: mycie, ubieranie...trzeba ja brac sila, albo pozniej jak zapomni powiedizec:NIE!:-D

S pojechał po kasę. Może. Chciałam jechać z nim,ale teściowa już wczoraj sobie zamówiła,że jedzie:crazy: Kit jej w oko, ma dzisiaj urodziny.

Ogladałam wczoraj kiecki, może jednak coś kupię. Sama nie wiem,szkoda mi trochę kasy. Może za jakimś tanim materiałem się obejżę
Fajna,ale musiałabym ją skrócić,bo dł ni w 5 ni w 9 C&A Jessica sukienka rozm 36 XS/S brązowa (578928713) - Aukcje internetowe Allegro
atmosphere RETRO sukienka ROZOWA zabot ZABOTEM 38 (580056574) - Aukcje internetowe Allegro
z tej zrobilabym bombkę anra* NOWA ŚLICZNA SUKIENKA ** JEDWAB ** 38 M (583061915) - Aukcje internetowe Allegro
Właśnie zadzwoniła moja kumpela fryzjerka i zaproponowała,że coś mi pożyczy,bo ona jest identyczny wypas jak ja

oby kaska jedna dzis byla:tak::-)

no, musisz byc mila dla tesciowej, skoro ma swieto:-D:baffled:

kiecki fajne, zwlaszcza 2 i 3. jednak ja przy braku kasy pozycyzlabym od kolezanki, gdybym miala taka mozliwosc

reklama
tak na serio, to czytalam wypowiedz ekonomisty, ze w zasadzie kryzys nie dotknie mocno zwyklego Kowalskiego pod 2 warunkami:
1. nie ma kredytu w obcej walucie
2. ma w miare stabilna prace

my 1 warunek spelniamy, ale obecnie drugiego nie i to jest najgorsze:-(

jak sie wyrobimy czasowo, to moze dzis skoczymy do schroniska po malego psiaka dla niunki:-)
choc w taka pogode nie che mi sie z domku wynurzac:baffled:

tak na serio, to czytalam wypowiedz ekonomisty, ze w zasadzie kryzys nie dotknie mocno zwyklego Kowalskiego pod 2 warunkami:
1. nie ma kredytu w obcej walucie
2. ma w miare stabilna prace

my 1 warunek spelniamy, ale obecnie drugiego nie i to jest najgorsze:-(

jak sie wyrobimy czasowo, to moze dzis skoczymy do schroniska po malego psiaka dla niunki:-)
choc w taka pogode nie che mi sie z domku wynurzac:baffled:

No to mnie pocieszyłaś:crazy: po pierwsze kredyt jna najbliższe 17 lat w cudonym franku :wściekła/y: po drugie ja mam stabilną w miarę prace ale zarobki pozostawiają wiele do życzenia a rodzinna firm M czyli transport to nie będę komentować bo jest różnie:baffled:
Piesek super sprawa :tak:

Atru - ja piernicze co za baba. Mam nadzieję, że Tymo szybko się uwinie z tym wirusem, mocno, mocno trzymam kciuki.

Wogóle to dzieńdoberek Bebony. Co do imion to Stasiu miał być wg mnie Iwo albo Cyprian (Cypisek :-)) ale mąż zawetował i od początku mówił do brzucha Stasiu. Potem jak byliśmy na usg, a było to akurat 8 maja, i lekarz stwierdził obecność ptasiarni, to okazało się że są akurat imieniny Stanisława - no i tak już musiało zostać :-D Potem jeszcze chciał mu dać na drugie August, ale to by było przegięcie, więc jest Jan.

Ja jakoś jestem spokojna i nie boję się kryzysu tzn nie czuję, że nas dopadnie, bo my i tak żyjemy normalnie...... podstawowe potrzeby zaspokajamy . A w ogle nie wierzę, że będzie tak źle jak mówią, oni jak zwykle straszą.

Donakt piesek super sprawa, jakiś czas temu tez bylismy napaleni, ale juz ochłonełam

reklama
Do góry