monia_l
Wrześniowe mamy'07
my niby mieszkamy na wsi i też te 3 tysiaki powinny nam wystarczyć ale kredyt i oplaty nas przerastają z drugiej strony jak byśmy nie wzieli kredytu to byśmy nie mieli domku więc cos za cośmy też jeszcze na wczasach od dnia ślubu nie byliśmy ale w tym roku juz postanowiliśmy że musimy wkońcu gdzieś się wybrac planujemy gdzieś nad nasze polskie morze ale nie do jakiegoś wielkiego miasta gdzie ceny będa niewiadomo jakie tylko do jakiejśm mniejszej ale przytulnej miejscowości gdzie tez będą jakieś atrakcjeno wlaśnie możecie jakieś takie miejsce polecić ? jak narazie mamy na oku Grzybowo i PObierowo ale jak by bylo jakieś lepsze miejsce to...Anetasa ja właśnie przekonałam do snu mojego łobuza
Hrudzia no własnie i dlatego napisałam, że w mojej mieścinie tak jak my 3000zł na rodzinę + opłaty, wydatki, DZIECKO to wystarczająco. Ale np w moim mieście znam rodziny gdzie miesiecznie jest 1500 zł i za to trzeba przeżyć od 1-go do 1-go. Co najdziwniejsze te osoby zawsze jeżdzą na wczasy, super ciuchy - mówię o tych co znam i pytam się jak oni to robią???? My mamy połowe więcej a nie byliśmy na wczasach od ślubu =/
Moniu nie masz się co wstydzić, że Twoje dzieci jadają słodycze =) moje dziecko je jakiś smakołyk codziennie i tak mój idealny plan "słodkiego dnia" umarł śmiercią naturalną.
A z tymi slodyczami to jest tak że ja dzieciom nigdy ich specjalnie nie zabranialam to nie znaczy że że sie nimi objadają ale jak od kogoś dostaną czekoladowego wafelka czy czekolade to im tego nie zabrraniam no i sama czasem im kupię a wstyd mi dlatego bo tu większos dziewczyn na forum stosuje zdrowe odżywianie