reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniówkowe mamy

reklama
. Ale skierowanie na kurs. Cieszę się nawet,bo kadrowo-płacowy,a że jakieś tam pojęcie mam to trochę mi jeszcze mądrości powiedzą i dadzą na to papierek,a szkolenie dopiero w czerwcu, więc długo będę miała spokój.

Jak ja nie lubię obiadów wymyślać.

fajnie,rozerwiesz sie troszke, "odchamisz" wsrod ludzi:-D:-D

mnie tez sie nudzi wymyslanie obiadow. ty to nie narzekaj, bo gotujesz samam dla siebie a ja mam wybrednego chlopa:crazy:

Trzymajcie kciuki bo naprawdę fajni ludzie a szkoda żeby atki super apartament się kurzył.

no i co??? zgodzil sie rozdziewiczyc apartamento??:rofl2::sorry2:

A ja jeszcze pita nie dostałam z firmy no i Zus-u też bo przecież prawie cały styczeń byłam na macieżyńskim. Ciekawe jak my wyjdziemy mam nadzieję że do zwrotu coś wpadnie:tak:

a nam chyba nic nie wpadnie. maaarnie w tym roku bylo zpodatkami:-(

U mnie troszke po staremu,troszke zmian.Czuje sie dobrze,malenstwo dobrze sie rozwija i nie ma zadnych problemow z ciaza.Naomi juz chodzi samodzielnie.

cieszymy sie, ze zyjecie:-D:-D

zapraszamy czeeesciej:tak:

ale dowiedzialam sie ze moge odliczyc sobie internet! Wiedzialyscie o tym?:szok::nerd:

Stasiek u Edzia tak pobrykal ze az milo. Bawil sie zabawkami tak przykladanie...ze az pomyslalam ze tam jakis gaz wpuszczaja do bawialni co odmienia dzieci:szok:;-):-D

my co roku odliczamy net:tak:

hruda twoje pomysly mnie rozwalaja:-D a ten gaz na rodzicow czasem nie podzialal i nie przylgneli do zabawek?:rofl2::-D:-D

widocznie Stasiowi potzrebna jest odmiana. a w dodatku , gdy nie ma kuchni w poblizu to mu lzej na sercu, bo go nie ciagnie:-);-)

my juz po bańkach :-)maly zachowal się wzorowo nie plakal, nie wyrywal się :-)mial postawione 4 bańki na niecale 5 minutek z czego 2 wyszly blade a 2 mocno czerwone:szok:no ale już to mamy za sobą :tak:
teraz za to zroil się taki marudny że nawet nie daje mi nic napsać bo ciągle pcha mi się na kolana i jęczy:wściekła/y:

Noami jak fajnie że znów jesteś często zazstanawialam się co tam u ciebie i jak didziuś :tak:

mialam eszcze cos napisać ale ten jęczek mi nie pozwala.....:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:ciągle placze:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Jeżeli jesteś właścicielką lokalu w którym jest zainstalowany net i masz rachunki na to to można odliczyć sobie ten wydatek od dochodu:tak:

ale nie więcej niż chyba 760 i odlicza ten na kogo sa rachunki

Tak bo macierzyński również podlega opodatkowaniu:tak:
no podlega,ale w czasie macierzyńskiego byłaś na umowie o pracę i PITa dostajesz od pracodawcy

no podlega,ale w czasie macierzyńskiego byłaś na umowie o pracę i PITa dostajesz od pracodawcy

Tak jest w przypadkach kiedy firma zatrudnia wielu pracowników. W moim przypadku zatrudnionych osób na etacie jest aż 7 więc macierzyński wypłacał mi Zus tak więc pit muszę otrzymać za ten okres od nich:tak:

reklama
Do góry