reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniówkowe mamy

Chyba ten lekarz generalnie jest przeciwnikiem flegaminy. Mówi, że "rodzice robią błąd podając dziecku flegaminę, bo robią to w nieodpowiedni sposób i nasila kaszel" nie chciało mi się z nim dyskutować.

W poczekalni faktycznie tłumy, usiadłam w najdalszym kąciku gdzie nikowo nie było w promieniu 6 metrów więc może się uchronimy.

Powiem Ci że coś w tym jest bo ja np nie mogę przyjmować flegaminy bo wlaśnie zawsze nasila mi się ten kaszel do tego stopnia że mnie rwie na wymioty. To skoro na mnie starą babę tak działa to na nasze dzieciaczki może tym bardziej.

reklama
Powiem Ci że coś w tym jest bo ja np nie mogę przyjmować flegaminy bo wlaśnie zawsze nasila mi się ten kaszel do tego stopnia że mnie rwie na wymioty. To skoro na mnie starą babę tak działa to na nasze dzieciaczki może tym bardziej.

flegamina jest wzkrytusna, nie moyna jej podawac poyniej niz do 17-18godz. u niektorych byc moze dziaal az za bardzo:sorry:

niunka dzis nie cche jessc, kupki od wczoraj nie ma, a pierdzio****e nieslychnaie!

Ja też mam z małą szczepienie na początku lutego i chociaż wyznaczone jest że we wtorki od 12 - 14 są przyjmowane tylko zdrowe dzieci to wiadomo jak jest zawsze się ktoś kręci a babcie nudzące się w domu siedzą już od 13 w poczekalni i czekają na lekarza no i przecież ich nie wyrzucą:no: poza tym moim zdaniem to co z tego że od 12 tylko zdrowe dzieci skoro od 8 tam tabuny chorych ludzi się przewijają to zarazki i tak tam są i tak ale może ja przewrażliwona jestem:eek:
Moja przychodnia jest tak skontruowana ze od tylu jest specjalne wejscie na dzieci zdrowe i w zasadzie nikt tam "niepowolany" czyt chory nie przechodzi bo to najdlasze katakumby przychodni. I nie ma zmian na dzieci chore ...bo to rzeczywiscie bzdura...zarazki na pewno jakies zostaja:szok::wściekła/y:Jedynym lacznikiem jest pediatra ktora do poludnia ma dz.chore a potem dz.zdrowe:eek::sorry:

Jak mi lekaraka przepisywała flegamine to kazała nawet nie później niż do 16 a i tak skończyło się tak jak się skończyło nawet w nocy się zrywałam a po odstawieniu jej wszystko powoli wróciło do normy:tak:

Moja przychodnia jest tak skontruowana ze od tylu jest specjalne wejscie na dzieci zdrowe i w zasadzie nikt tam "niepowolany" czyt chory nie przechodzi bo to najdlasze katakumby przychodni. I nie ma zmian na dzieci chore ...bo to rzeczywiscie bzdura...zarazki na pewno jakies zostaja:szok::wściekła/y:Jedynym lacznikiem jest pediatra ktora do poludnia ma dz.chore a potem dz.zdrowe:eek::sorry:

U nas niby też tak jest ale wejście dla zdrowych jest zamknięte a w poczekalni dla zdrowych dzieci siedzą zwykle wszyscy, bo w zwykłej jest mało miejsca...

Majandra, nie próbowałam tych chusteczek do piekarnika. Ale mam piankę do czyszczenia i różową pastę i jestem zadowolona, o szamponie do dywanów też mi klientki mówiły że "rewelacyjny". Więc mam takie zdanie, że te rzeczy są dosyć dobre.
Szampon do dywanow rewelacyjny moja mama ma wyprala i ani jednej plamki nie ma dywan jak nowy wyglada

Powiem Ci że ja w łaśnie najbardziej zawsze się obawiam że pójdę z przeziębionym dzieckiem a wyjdą od lekarza z rozłożonym na maxa dlatego zawsze staram się trafić na naszą panią doktor bo ona nas bieże bez kolejki a jak jej nie ma to wolę zapłacić żeby prywatnie ktoś przyjechał. Naszczęście mam takich dwóch a jeden świetny fachowiec leczył jeszcze mnie jak byłam mała:-)
U nas to samo do przychodni na dana godzine zapisuja jak sie przyjdzie odrazu wchodzi nie trzeba czekac ze szczepieniami to samo

flegamina jest wzkrytusna, nie moyna jej podawac poyniej niz do 17-18godz. u niektorych byc moze dziaal az za bardzo:sorry:

!
:tak::tak::tak:

U nas to samo do przychodni na dana godzine zapisuja jak sie przyjdzie odrazu wchodzi nie trzeba czekac ze szczepieniami to samo

No niestety na szczepienie jak przychodzę to zazwyczaj jest chmara dzieci od niemowlaków na kilkulatkach kończąc a najbardziej mnie wkurzają wtedy takie mamuśki co właśnie z lekko podziębionymi dziećmi przychodzą albo na kontrole po chorobie bo nie chcą stać z dziećmi w tych kolejkach z chorymi:wściekła/y: tylko mędy nie myślą o reszcie dzieci które właśnie przychodzą w tym czasie i są zdrowe.

reklama

moja niestety nie jest tak skonstruowana:crazy:
wszyscy huzia na Jozia:angry:

Mam taką nadzieję, już ponad godzinę śpi tak bardzo mocno, spokojnie, nawet oddycha przez nosek i nie kaszle. Więc może idzie ku lepszemu.

oby tak bylo. ale ulga jak dziecko juz zaczyna oddychac przez nosek, prawda?;-):-)

Do góry