reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniówkowe mamy

hej, tylko na chwilę,żeby wziąść prysznic, zosatwilam w sobotę opis na gg,ale s przyjechal i go zepsuł. Mateusz na odoskrzelowe zapalenie płuc, jesteśmy od soboty w szpitalu i najprędzej wyjdziemy w wigilię rano. mam nadzieję,że u was wszystko ok i wesołych świąt wam życzę siostry.

oj, justyna alez sie doigraliscie!!!:-( wynika z tego, ze stan powazny, skoro od soboty beda was trzymac do srody najmniej:-(

jednak trzeba szybciej reagowqac na dlugoutrzymujaca sie goraczke u maluszka:tak:

trzymajcie sie cieplutko i nie smutaskujcie, na pewno swieta spedzicie w domciu:tak::tak:

dużo zdrówka dla Matusia

wogóle zapomniałam Wam napisać że sama jestem chora i siedze w domu na L4 i wlasnie stwierdzam fakt ze strasznie zazdroszcze mamą które nie pracują:-):-) na wszystko starcza czas...

aaaa, od razu podejrzane mi bylo, ze masz czas na forum:-D
asiek, wniosek z tego taki: choruj czesciej:-D:-D:rofl2:

reklama
Wpadłam zobaczyć tylko co u Justyny i Matiego - bardzo mi przykro że się to choróbsko rozwinęło. Justyna, trzymaj się dzielnie, rozumiem, że jesteś z małym w szpitalu? DUŻO ZDROWIA DLA MATIEGO!

U nas na szczęście ok, katarek przeszedł małemu i mi też. Wczoraj wieczorem imprezowaliśmy, u nas w mieszkaniu siedziała ciocia a Oski spał :-) Złoto, nie dziecko ;-)
Biorę się za pieczenie, Justyna mnie natchnęła na pieczenie ciasteczek i kusi mnie to ciasto o smaku bounty, zrobię rodzince niespodzianke. W wigilię jesteśmy u moich rodziców, więc luz dla mnie. Dziś tam ubraliśmy wielką pachnącą choinkę, super.

Cześć Asiek :-)
Obawiam się że jakbyś dłużej posiedziała w domu to by Ci brakło czasu :tak::-D

Justyna własnie mnie dziwiło brak Ciebie. Wracajcie szybko do domku, a Mati niech ekspresowo dojdzie do siebie.

Asiek
odpoczywaj i leniu**** ile sie da.

A ja znalazłam w pokoju nowe miejsce na kompa i tu juz zostanie na zawsze, więc kochana choineczka i kochany komputer nie zawadzają sobie. hihihihi

Ja chyba zaraz zabiorę się za pieczenie cista, bo dopiero sobie zdałam sprawę, że Wigilia tuż tuż a ja daleko w polu.

a ja napieklam racuchow z sosem truskawkowym, P sie zajadal!!!
smieje sie, ze ludzie teraz pieka placki, robia bigos, pasztet, pierogi,a my wymyslamy jakies smakowite zakaski, bo nam sie nudzi:-D

juz kiedys zaobserwowoalalm, ze w dlugie jesienne i zimowe wieczory mam natchnienie na pichcenie ....

ja też powinnam wziąśc dupe w troki i się zabrac do roboty
w domu trzeba na nowo posprztac bo tak jak juz pisałam to nasz pięta achillesowa i ciężko nam utrzymac dom w ładzie
a plany mam ambitne na swieta i super ciacha mam popiec, mieska i sałątki dobrze ze pierogi juz zrobine
jutro zrobie barszcz bigos mi wyszedł strasznie kwaśny bo nie wypłukałam kapuchy eh ale smaczny pomimo tego moze jak dodam troszke cukru albo modku to bedzie lepszy

Justynka trzymajcie się z matim w tym szpitalu i oby szybko wydobrzał ja tez chyba pójde ze swoimi smarkami do lekarza jutro albo w wigilie tak dla pewnosci czy to oby nic powaznego z tymi ich choróbskami bo nadciąga długi świąteczny weekend

a my dalej nie mmay choinki nie było w pyrycach rzadnej i nie wiem co teraz jutro lecimy na gryfino i sie obaczy

w dlugie jesienne i zimowe wieczory mam natchnienie na pichcenie ....

i co ja jadam, że do rymu gadam:-D:-D:-D

ciasto w piekarniku, ale muszę się Wam przyznać, że poszłam na łatwiznę i kupiłam placek w proszku:szok::szok::szok:"krówkę", bo ja uwielbiam:-D. Mama robi sernik "złota rosa" i roladę z makiem:-):-):-)
Śledzie sie moczą na sałatkę :rofl2: i zakwas z buraczków też zrobiony.

Agulka, mój mąż czasem ma ochotę na te ciasta w proszku i ostatnio właśnie tą krówkę zrobił i wyszła beznadziejnie. Nie tak jak na opakowaniu:-D Zresztą większość tych ciast kiepsko wychodzi, ale w smaku całkiem nie najgorsze. My dziś zrobiliśmy kruche ciasteczka i wyszło mało, bo do środy na pewno już nic nie będzie:no:

Witam i ja wieczorową porą. Tak myślałam co się dzieje że Justyna nie zagląda a tu takie wieści. Justynko życzę Ci aby Mati szybko doszedł do zdrówka a Tobie dużo siły i wewnętrznego optymizmu bo to pod czas pobytu z dzieckiem w szpitalu najważniejsze:tak: Myślami jestem z Tobą i z małym!
Agulka cieszę się że wygospodarowałaś nowe miejsce na kompa bo bez Ciebie było by tu bardzo smutno:tak:
Myśmy byli dzisiaj na prawie ostatnich zakupach prawie bo nie było tej słuchaweczki z fp którą jednak zdecydowałam się kupić Tuśce. No i muszę jeszcze na prędce jutro coś kupić M bo chociaż ustaliliśmy że naszym prezentem gwiazdkowym w tym roku jest kuchnia to życzliwa osoba (czytaj teściowa) doniosła że M coś mi kupił pokryjomu więc jutro muszę też mu coś zakupić. Ach nie lubię takich zakupów na ostatnią chwilę ale cóż skoro tak wyszło.

reklama
anetas pewnie coś ekstra wymysłisz a i w sklepach trafisz super okazje
a mnie strach ogarnia czy zdąże ze wszystkim eh szkoda gadac to juz świateczna gorączka a choinki brak buuuuuuuuuuuuu

Do góry