reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniówkowe mamy

Ja też nie mam pojęcia co na obiad:dry::dry::dry:

A co do prądu to tez mamy tak ja Ty , ale w tym roku scfaniłam się i zapłaciłam w zeszłym m-cu juz grudniowa fakturę :blink:
ja na obiad dziś robię placki ziemniaczane bo mimo że tluste i niezdrowe to dzieciaki uwielbiają:tak:
a za prąd to nam przyszla pierwsza rata 961zl:crazy:a następne po 190:angry:

julitka ma teraz szal na mandarynki i by tonami jadla:szok::szok:
Ola tak miala wlaśnie w wieku naszych wrześniowych dzieciaczków potrafila kilogram mandarynek zjeść naraz i widocznie się nimi przejadla:rofl2:a Matuś to nawet nie chce spróbować:no:

reklama
Monia moje tez lubia placki, ale wczoraj były naleśniki , więc dzis ich nie zrobie. Straszysz z tymi cenami za prąd jaki się płaci w domku jednorodzinnym

Monia moje tez lubia placki, ale wczoraj były naleśniki , więc dzis ich nie zrobie. Straszysz z tymi cenami za prąd jaki się płaci w domku jednorodzinnym

agulka, nas jest 3 (no niby 4, ale babka teraz malo jest w domu), niby nie rozswiecamy wszedzie caly czas, ale wieczorem w 2 pokojach sie swiei, bo niunka sie wszedzie bawi i placimy ponad 100zl rachunek za prad. skad to sie bierze to nie mam pojecia. latem w sumie ejst podbnie. prad drozeje jak wsciekly, a po 2 to czego sie nie dotkniesz w domu, to na prad.

my placimy w tym roku tak dużo bo w zeszlym roku mieiśmy male raty bo niecale 60 zl i stąd taka wielka niedoplata:-:)-(więc jak sie już wprowadzicie po skączonej budowie to imo że na książece będziecie miec male raty to lepiej placic więcej żebyście później wlaśnie nie mieć takiej sumy do placenia jak my:tak:

Hej hej!
Hruda, jak Stasiu żyje bez smoczka?
Trudno powiedziec:baffled:...jak zabralam smoka, po tej jednej czarnej nocy, akurat dnia nastepnego dostal katar. Wiec kwestia domykania mu buzi na razie jest w zawieszeniu. Poza tym od tygodnia moje dziecko jest bardzo nieznosne...i, co mnie bardzo martwi i zastanawia, dlaczego od tygodnia Stas budzi sie o 4:30 - 5:00 z takiem wrzaskiem ze uszy puchna, jak w szale, jak opetany:szok:??? Gdy koncu dalam mu mleka wcale nie przestal natychmiast - powrzeszczal jeszcze 15 minut i dopiero zasnal. Smok kiedys jak mu wypadal, czasem juz kolo 23:00, to nigdy nie upominal sie o niego taka histeria!
Wiec o co coman? Przytulam go, uspokajam, zapalam swiatlo itp...:confused::confused::confused:
Ale suma sumarum - smoka od ponad tygodnia nie ma...i nie bedzie!!!:tak::tak::tak:

Donkat, u nas na tapecie jest zdjęcie małego i reakcja na komputer jest taka jak u Julitki. Dlatego ja teraz jestem przy kompie bardzo rzadko a M już dostał opiernicz i nie ma siedzieć z dzieckiem przy kompie- skutek -jak mały sie domaga komputera jest najzwyczjaniej w świecie wyłaczany monitor.
Na szczeście komputer mam pod kontrolą, gorzej jest z telewizja. Bo jak jestem w pracy to mały jak zaczyna ogladać bajki o 8:30 tak konczy aż zaśnie przed południem. Teraz jak jestem na urlopie wszystko zaczyna wychodzic na wierzch. Ale co mały pójdzie do dziadków do pokoju to pierwsze co słyszę : masz Damianku Twoja bajeczka leci, itp. A mały jak zahipnotyzowany stoi i wlepia oczy w czarne pudełko:baffled::baffled: A rano pierwsze co pokazuje mi na telewizor paluszkami. Żywcem mnie szlag trafia:crazy::crazy::crazy:
Oj tesciowe...wychowanie przez moja tesciowke siostry J bardzo mnie zastanawia i niepokoi wiec wizja opiekowania sie przez nia Staskiem ( jesli w ogole) nie przechodzi:crazy:

Ja też nie mam pojęcia co na obiad:dry::dry::dry:
A ja mam dobrze...bo mnie i Staska dzis mama zaprosila do baru na slynna kofte indyjska:-)mniam mniam

zapomnialam wam powiedziec, ze wczoraj ogladalismy z P film: Plac Zbawiciela. ogladalyscie???
warto. wstrzasajace losy mlodego mlazenstwa mieszkajacego z tesciowa. oj,
Dawno ogladalam...ale pamietam ze mna tez wstrzasnal...:nerd:Polacy sa dobrzy tworzeniu takich wlasnie filmow- bron boze komedii romantycznych czy filmow fanatsy!:baffled:

Ostatnia edycja:
reklama
hruda trzymaj sie z tym smoczkiem, oby tak dalej!U mnie Amanda ssie paluszka i powoli zaczynam obmyslac plan, jak ja tego oduczyc.

Wy tu o cynamonkach itp, wiec zmykam obmyslec przepisy na swieta, mimo, ze bedziemy sami w 3, to jednak wigilia wigilia :-)

Do góry