reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniówkowe mamy

Justyna - taki konflikt jak pod tymi linkami to chciałabym mieć :-p

Wiecie co, dwuletnia kuzynka Stasia ma zaburzenia hormonalne. Winą za nie lekarze obwiniają mięso drobiowe, które zazwyczaj "pędzone" jest na hormonach. Są też one w jajkach i u niektórych dzieci moga spowodować takie zaburzenia.
W kazdym razie piszę, bo moze warto jaja kupowac te droższe, z chowu ściółkowego. A zamiast mięsa drobiowego - cielęcinkę.

reklama
Ha ha jestem pierwsza z rana! Ale to tylko dlatego że my dziś wcześniejszą pobudkę zaliczyliśmy bo cały plan trzeba dziś przestawić bo z małą do szcepienia a u nas tylko od 12 do 14 a mi w tym czasie zazwyczaj Tuśka śpi dlatego muszę ją położyć dziś wcześniej więc pod wieczór pewnie będzie marudna jak cholera:wściekła/y: żeby było lepiej to M dziś z rana rozwalił zamek przykurtce i czeka nas wydatek ta kurtka już i tak była na odstrzał ale myślałam że do wypłaty pociągnie jeszcze w niej a tu lipa:angry: na dworze mróz a ja muszę pakować się zaraz z małą i lecę na targ do kolegi może u niego coś trafię to przynajmniej zapłacę po wypłacie a tak by mi pasowało. No spadam się szykować.

No i nie byłam pierwsza Carioca mnie uprzedziła a co do drobiu i jaj to już o tym wiele razy słyszałam i jestem z tym bardzo ostrożna w stosunku do małej:tak:

Witam
ja od 6.30 na resorach bo dzwonie i dzwonie na te infolinie w sprawie bezplatnego usg z akcji 'rak to nie wyrok' - dawalam wam linka ale jakos bez odzewu.:dry::baffled:
Carioca- z tym miesem to w ogole jest afera bo kurczki sa hormonalne, swinki maja pryszczyce a krowy szalenstwo...i badz tu madrym. Najrazsadniej przejsc na wegetraianizm albo weganizma ale nie umialabym rzetelnie Stasia i siebie w ten sposb wykarmiac...poza tym od czasu do czasu dobra kielbaska nie jest zla!;-)

ja też się witam:-)
dzieciaki słuchają Arki noego i jak narazie ładnie zabawili się sami więc mama na BB:tak:oj chyba za szybko ich pochwalilam bo już słyszę jakieś piski i płacz:wściekła/y:
zimnota na dworze trawa biala więc w nocy był mróz:baffled:no a teraz jest tylko 0 stopni:crazy:a ja muszę iść do banku i do sklepu chyba ubiore już młodemu kombinezon:tak:
a z tymi jajkami to my się mamy dobrze bo często dostajemy od teściów swojskie gorzej już z tym drobiem:-(ach teraz już we wszystkim coś jest zaraz nic nie będzieli mogli jeść:no:

Hruda - ja zrobiłam odzew wtedy. Podaj nr telefonu tej infolinii proszę. Będę probowac po poludniu bo teraz jedziemy na rehabilitacje. jeszcze musimy jedzic, bo nie dostalam sie do lekarza rehabilitacji ktory konczy rehabilitacje. Wiec jeszcze jezdzimy.

Hruda - ja zrobiłam odzew wtedy. Podaj nr telefonu tej infolinii proszę. Będę probowac po poludniu bo teraz jedziemy na rehabilitacje. jeszcze musimy jedzic, bo nie dostalam sie do lekarza rehabilitacji ktory konczy rehabilitacje. Wiec jeszcze jezdzimy.
znam na pamiec - infolinia Gdansk 0800 080 121 od 7-22

wiecie co na tych infoliniach to zadko kiedy komus sie chce podniesc tel ja tak miala dzwoniac caly tydzien na infolinie cyfry plus

reklama
No i plan wykonany mała już śpi więc jak wstanie to lecimy na to szczepieni:crazy: sama tego nie lubię a co dopiero ona bidula którą kłują powinni wymyśleć szczepinki w syropie to by te nasze dzieciątka nie musiały cierpieć ale mam nadzieję że nie będzie tak źle;-) Tuśka też już wskoczyła w kombinezon bo u nas było rano -3 a musiałyśmy lecieć na ten targ kolegi nie było więc i kurtki nie ma:-p jakoś ten mój M będzie musiał przeżyć najwyżej pochodzi w tej którą ma jako wyjściówkę tylko cholera mnie weźmie jak ją wymaże w pracy:angry:a znając jego to pewnie tak będzie:crazy:

Do góry