reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniówkowe mamy

reklama
monia, nie martw sie. dobrze, ze macie znajomosci. ja mialam przecinane wiezadelko przy gornych jedynkach, tez ze znieczukleniem i jak widac zyje. bedzie dobrze;-)
Ja też. Bez znieczulenia. :szok::wściekła/y:Z tym, że, Donkat, te więzadełka na górze są cieńsze, więc łatwiej zabieg przeprowadzić.

Monia, trzymamy kciuki. Nie takie zabiegi i operacji dzieci przechodzą. Ale doskonale rozumiem Twoje obawy.

wiem coś o zabiegach u dzieci bo w tym roku Szymek miał 2 razy narkozę raz stulejka raz migdał i za każdym razem beczałam w poduszkę a potem razem się wydurnialiśmy

ja przez to schudnięcie nie mam w czym chodzic do pracy ale na razie to stac mnie tylko na garderobę z lumpeksu i kupiłam sobie takei czarne spodnie w kant za 10 tylko musze je skrócic na rybaczki bo ktoś je tak dziwnie przeroił że ani krótkie ani długie ale zrobie to sama i wywinę taką zakładkę ale jak na razie siedze na neicie buuuuuuu

Jakiś mam głupi dzień, bo jutro będa wyniki, czy wytworzyłam przeciwciała RH. Oczywiście już na zapas martwię, bo jeśli wytworzyłam, to pomysł rodzeństwa dla Stasia pada.

Tygrysku - a może jak się ładnie odstawisz i zrobisz sobie zdjęcie to się nam zaprezentujesz, hę?

więc niestety bez znieczulenia się nie obejdzie ponieważ tą blonkę ma już za grubą i nie dali by rady mu zrobić tego na rzywca:-:)crazy:tyle dobrze że wszystko mamy zalatwione po znajomości i rozmawialiśmy bezpośrednio z ordynatorem laryngologii dziecięcej, tak najbliższe terminy to mieli by na marzec ale że niby że D ,,kuzynka" pracuje w tym szpitalu tylko na innym oddziale to mamy dzwonić w ten poniedzialek i pytać się czy zwolnilo się jakies miejsce i jak tylko zwolni się to miejsce tzn. ktoś nie zglosi się na planowany zabieg to my wskakujemy na jego miejsce i we wtorek bysmy byli przyjęci na oddzial zrobią mu wszystkie badania i jak wszystko wyjdzie wporządku to w środę będzie ten cholerny zabieg :crazy::-(strasznie sie boję:-(
ok przekazuje kompka D ale obiecuje że postaram się jeszcze zajrzeć :tak:
Monia -zycze zeby te mijsce sie sie szybko zwolnilo i zebyscie mieli juz to za soba.
Ułamał mi sie ząb:-:)wściekła/y::angry::no::no::no::no:
Auuuuaaaa:szok::szok::szok:
ja przez to schudnięcie nie mam w czym chodzic do pracy ale na razie to stac mnie tylko na garderobę z lumpeksu i kupiłam sobie takei czarne spodnie w kant za 10 tylko musze je skrócic na rybaczki bo ktoś je tak dziwnie przeroił że ani krótkie ani długie ale zrobie to sama i wywinę taką zakładkę ale jak na razie siedze na neicie buuuuuuu
Jakie buuuu, Kochana? schudlas i za to wielkie brawa dla ciebie:tak::-)...a to ze garderoba teraz troche wisi to taki maly skutek uboczny.
Jakiś mam głupi dzień, bo jutro będa wyniki, czy wytworzyłam przeciwciała RH. Oczywiście już na zapas martwię, bo jeśli wytworzyłam, to pomysł rodzeństwa dla Stasia pada.
Nie bardzo rozumiem...to sie robi testy na przeciwciala przed zajciem w ciaze? i ze jak je masz to nie mozna zaciazyc? Moja kolezanka wytworzyla je bedac w stanie blogoslawionym wiec musiala brac jakies leki i bylo wszysciutko git.

Dziewczny dzięki za pocieszenie, jesteście kochane:happy2:
Carorcia trzymam kciuki za twoje jutrzejsze wyniki żeby się okazalo że tych przeciwcial nie wytworzylaś:tak:
Agulka to to co zaoszczędzilaś nas podkladzie to teraz będziesz musiala jeszcze dolożyć i wydać na dentyste:sorry2:
Tygrysku kobietom jak to mówią cięzko dogodzic bo jak za dużo kg to źle a jak za malo to też źle:-Dciesz się kochana że schudlaś i powolutku stopniowo wymieniaj garderobe albo zwęzaj stare ciuszki :tak:no i gratylacje:-)

Monia - dzięki za pocieszkę :happy: Trzymam kciuki za dzielnrgo pacjenta i żeby mama też była dzielna :)

wyłączam lapka i biorę się za prasowanie, bo mam schize i jeszcze sobie dokładam czytając pierdoły w sieci. Jutro na wyniku będzie "przeciwciał nie wykryto". Dobranoc.

reklama
moja lekarka przez całą ciążę nawet nie zapytała jaką S ma grupę krwi:sorry2:i myślałam,że jakby co to trzeba tylko powiedzieć i przy porodzie coś tam dają albo przed:baffled: i jest ok. Ale mam wiedzę:zawstydzona/y: Mój synulek najsłodszy właśnie obudził się jak mamusia wzięła się za przzepyszną kolację:crazy:

Do góry