reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniówkowe mamy

Asia - a jakie zajęcia? Dla Łukaszka czy Pawełka?

Stasiek padł, mam nadizeje ze pospi ze 2 godziny, moglabym poprasowac. Potem zbieramy sie po buty dla Staśka. Chciałąbym obejżeć wózki, bo koniecznie musze kupic mu parasolkę, bo ta spacerówka którą mamy doprowadza mnie do szału.
Myślę o takiej:

WÓZEK GRACO SPREE, OCIEPLACZ, FOLIA 2 ROLETKI Waw (472902149) - Aukcje internetowe Allegro

lub ten:
Wózek parasolka GRACO Mosaic + folia + osłona (477141951) - Aukcje internetowe Allegro

Życzę bebonkom miłego dzionka!

Zajęcia dla Łukaszka, PAweł chodzi do przedszkola w tym czasie. Chociaż i jego bym zapisała na ang np. Tylko Łukasz musi podrosnąć żeby móc chodzić też.

Bardzo podobny wózek do graco spree jest chicco ponee (teraz się nazywa jakoś inaczej). Jest super -mamy go już 2,5 roku i się sprawdza bardzo. I co najważniejsze dla mnie jest bardzo lekki bo cały waży 5,5 kg.

Witam.
W końcu Was nadrobiłam.

U nas już lepiej, Maja tylko migdałki zawalone i do piątku w domu, Adaś nie zwraca już ( Maja też) ale za to dostał jakiejś wysypki na brzuszku, pojawiła się jak rozbierałam go u lekarza i torche ma na policzkach. Od czego???? NIe mam pojęcia.
W nocy bolał go brzuszek, wiercił się w kółko, nie chciał pić ani wody ani mleczka. Dałam mu NoSpe i po 15 min usnął ,ale rano zrobił rzadką kupę. Jak do tej pory to tylko jedną.

Na szczęście obyło sie bez antybiotyków

Ja jeszcze dzis w nocy całowałam kibel, ale dzis rankiem jakby mniej mnie żołądek bolał.
Dieta przymusowa, suchy chleb i herbata.
Tak strasznie źle się czułam wieczorem, że nie miałam siły do Was zajrzeć, spałam juz o 21:30. Jak dla mnie to coś nieprawdopodobnego.

Dziękujemy, że się martwiłyście.
Cieszę się że już u Was lepiej! Znaczy jakiś wirus Was dopadł i szybko poszedł! Oby na zawsze!!!

jak to zrobić, bo ja leser jestem w tych sprawach:baffled::baffled::baffled:
A jaki masz program pocztowy?

Przyszły kozaki. fajne. Obcas troszkę wyższy niż myślałam,że będzie w realu,ale to nic,bo....qrwa za duże wzięłam:wściekła/y::wściekła/y: Jak ostatnia kretynka,bo to nie pierwszy raz kupuję za duże buty. Zawsze jak są idealne to boję się,że będą za małe:baffled:
A kupiąłś te pierwsze? Jaki nosisz nr? Znaczy ile cm ma wkładka, to może odkupię :tak:
oj, najgorszy chyba jest ten spacer z rana. w dodatku wyszykowac siebie i 2 lobuzow:-D:rofl2:

faaajnie wam!!
a to znaczy, ze Lukasz sie swietnie aklimatyzuje w nowych sytuacjcach :tak:, a ze uwielbia zabwaki, to wiemy, wiemy:-D

super to zabrzmialo!!!

No nie jest tak źle z tym wychodzeniem. Łukasz wstaje wcześnie więc tylko moja kondycja poranna spowalnia nasze działania ;-)
Zajęcia bardzo fajne ale niestety są dla dzieci 1-3 i większość jest dwulatków (a raczej dwulatek bo są same dziewczynki). Łukaszkowi się bardzo podobało, pani fajna ale wolałabym żeby było więcej dzieci w jego wieku to pani organizowałaby więcej zabaw odpowiednich dla maluszków.
A zajęcia są tutaj (www.klucha.com.pl)
Ale chyba pomyślę nad zajęciami tu: Zajęcia dla dzieci - Edukado - zajęcia edukacyjne są bardziej dzielone wiekowo grupy więc nie będę ryzykować że większość dzieci będzie za "stara" ;-)
Tylko musiałąbym jeździć autem...
Moje dziecko mnie dobija,bo mówi na mnie TATA:szok:
Paweł tak mówił mając 15 m-cy. Mimo że wcześniej mówi poprawnie to nagle okazało się że ma tatę i tatę :-D Śmieliśmy się że jesteśmy pierwszym małżeństwem homo które ma całkiem własne biologiczne dziecko :rofl2::-p

butki zakupione. Granatowe, jakos mnie ostatnio w granat i czerwień rzuciło w sprawie staśkowych ciuszków.

W Realu paka jumbo Pampersów z paczką chusteczek nasączanych za 43 zł i skarpeto-łapcie za niecałe 8 ziko (mam juz jedna pare i są trwałe i nie ślizgają się).
O! Może się wybiorę?

Dobra, nadgoniłam cały dzień to pojawię się wieczorem i napiszę co u nas bo teraz czas na akcję kolacja-kąpiel x2

reklama
Carioca - a nie pomyslalas o normalnej parasolce? Ja chyba jak bym teraz sie decydowala na nowy wozek skusilabym sie na zwykla parasolke - leciutka, praktyczna, malutka a dziecko i tak sie wierci wiec nie musi miec wylorbaszonego siedziska hehe
Asia - tak pobieznie zerknelam na te zajecia Lukaszkowe i fajne sa..i cena przystepna. Zajecia na ktore wybieramy sie z Carioca i Maraniko kosztuja 150 zika ale za 4 x 45minut:szok::crazy: wiec uwazam zdierstwo:tak::crazy:. na szczescie pierwsze probne spotkanie tylko 20 zika wiec mozna sparwdzic czy gra warta swieczki.

witam po krótkiej nieobecności na forum:-);-)
Agulka dobrze że już się lepiej czujecie i że wirus poszedl sobie:tak:
Carioca fajne te wózeczki mi się bardzo podobają bo ja caly czas chorowalam na graco:zawstydzona/y:no i my też będziemy zmieniać wózek ale chcemy troszke tańszy max 150zl (może być używany)
Asia fajnie że macie możliwości chodzic na takie zajęcia , to są zalety mieszkania w dużym mieście bo u nas na wsi czegoś takiego niema :no::crazy:
justyna u nas znowu jest na odwrót bo Mati na wszystkich mówi mama:tak:a D się wkurza że nie chce powiedzieć tata:rofl2:

byliśmy wczoraj w odwiedzinach u mojej koleżanki która we wrześniu urodzila dzidziusia:happy:śliczne maleństwotakie male i kochane:tak:trochę sobie ponosilam a na koniec ululalam aż mi się zachcialo takiego maleństwa:rofl2:Mati prawie wogóle nie byl zazdrosny :happy:

co prawda zaden w moim guscie, ale ten 1 chyba ladniejszy:sorry2:

wrocilam z przychodni po USG bioderek i jestem chora ze zmeczenia:szok: byla mnostwo malenkich dzieci-noworodkow, ktorymi Julitka byla zachwycona:szok::-D chodzila , pokazywalal, chciala im wkladac palec do oczu pokazujac oczka, nasladaowal jaks spia, jedza, placza.....:rofl2::szok: i tak biegala wsrod tych fotelikow, a ja za nia!!!
loejej, mialam dosc!!

Donkat super, że z bioderkami wszystko w porządku. Może mały piłkarz Ci rośnie?

Mały dziś za wszelką cenę chciał siedzieć przy biurku. Jak Maja siedziała to ją popychał i ciągnął za ciuchy. A ta wściekła , bo nic rysować nie mogła. Więc postanowiliśmy złożyc małe biureczko plastikowe po Mai. Adaś na razie zadowolony, ale za to teraz Maja chciała przy nim siedzieć i kłótnia i przepychanki od nowa. Jestem ciekaw czy ten nowy mebel dla Adasia się sprawdzi a jak nie to znów pójdzie na strych.

Agulka - to wesoło z tymi stolikami :)
Donkat - chyba chce siostrzyczkę albo braciszka, hehe. Swoją drogą to super, że z bioderkami już dobrze :tak:
Hruda, Asia, Monia - byłam w sklepie ze spacerowkami i wybrałam! Udalo sie, bo się decyduje juz ze 3 miesiace na jakis wozek. Jest w dobrej cenie, ma wszystko na czym mi zalezy (bo chce zrezygnowac wogole ze spacerowki, uzywac tylko parasolki) i producent ma dobry serwis.

Tylko teraz jaki kolor????? Myślę powaznie o pomarańczowym.
WÓZEK SPACEROWY SPACERÓWKA SATURN CONECO BONUSY$ (472705166) - Aukcje internetowe Allegro

Agulka - to wesoło z tymi stolikami :)
Donkat - chyba chce siostrzyczkę albo braciszka, hehe. Swoją drogą to super, że z bioderkami już dobrze :tak:
Hruda, Asia, Monia - byłam w sklepie ze spacerowkami i wybrałam! Udalo sie, bo się decyduje juz ze 3 miesiace na jakis wozek. Jest w dobrej cenie, ma wszystko na czym mi zalezy (bo chce zrezygnowac wogole ze spacerowki, uzywac tylko parasolki) i producent ma dobry serwis.

Tylko teraz jaki kolor????? Myślę powaznie o pomarańczowym.
WÓZEK SPACEROWY SPACERÓWKA SATURN CONECO BONUSY$ (472705166) - Aukcje internetowe Allegro

Fajny ten wózek, też go miałam na uwadze, ale kupiliśmy taki. Myslę, że podobny i zadowoleni też jesteśmy
MICHELLE PETIT 7,5kg.OKRYCIE+FOLIA+WYSYŁ + GRATIS (476789402) - Aukcje internetowe Allegro

1 dla mnie taka trochę ścierowata, mam na myśli materiał. Ewentualnie 2,ale czy nie za cieńka jak na teraz? Na wiosnę tak,bo ona taka chyba ala żakiecik jest... Jeszcze taką "mądrość" chciałam dodać odnośnie białych ciuchów. Lepiej nie kupować białych rzeczy z np. zatrzaskami, metalowymi guzikami, czy powlekanymi (pod spodem też metal),bo mogą brzydko rdzą pobrudzić

A kupiąłś te pierwsze? Jaki nosisz nr? Znaczy ile cm ma wkładka, to może odkupię :tak:
Wzięłam te 1, rozmiar jak w mordę strzelił 40, 26cm wkładka.

Carioca jeśli codzi o wózek to teraz nie kupowałabym już jakiegoś wypasionego,bo nasze dzieciaki chętniej pobiegają niż będą siedziały w wózku. I tan Coneco jest o niebo lepszy w tym przypadku. My mamy Coneco Traffic i jest jeszcze mniejszy od tego Twojego upatrzonego. Dla mnie super,bo idealnie wchodzi do małego bagarznika, jest leciutki.

Ale dzisiaj odwalilam numer,a raczej wczoraj. Rano podnoszę rolety,a tu samochód stoi. Trochę zrobiło mi się ciepło,bo nie dość,że zapomniałam go schować to całą noc stał otwarty. Ale oba radia były. Za to był tak brudny,że chcąc nie chcąc po 16 zostawiłam małego z teściem i poszłam myć w tą piździawę na UWAGA!! KROWIĄ MYJKĘ:-D:-D
Pomysłodawca Krzesełka Uczydełka nie przewidział jak dziecko może "siadać" na nim. Siadacie czasami tak jakby na nodze? To Mateusz tak właśnie obmyślił sobie pozycję siedzącą. Ledwo się mieścił, noga co chwila mu się zsówała,ale był dzielny

Agulka - nie widziałam chyba nigdy na żywo tego wózka. Jest bardzo fajny, rozklada sie do pozycji lezacej?

A jesli chodzi o ten Coneco Saturn, to jaki kolorek byscie obstawialy? No i jesli widzicie jakies wady to bede wdzieczna za zwrocenie uwagi. Do dzis sobie pluje w brode ze nie posluchalam w kwestii nie kupowania V3, na ktorego teraz codziennie bluźnie. Kogo nie posluchalam? Atru oczywiscie :)

reklama
Do góry