reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniówkowe mamy

Hruda, Nuska - więc może umówimy się na jakiś inny piątek (albo sobotę)?

Majandra - ja tez juz po kawie, ale nie pomogla, jakis zblazowany dzien mam dzisiaj.

Asia - a jakie zajęcia? Dla Łukaszka czy Pawełka?

Atru - miłej pracki. Tak sobie myślę o Twoich bólach głowy i rozstrojeniu cyklu miesiączkowego, że to przez spory spadek wagi. Bierzesz jakieś witaminy?

Stasiek padł, mam nadizeje ze pospi ze 2 godziny, moglabym poprasowac. Potem zbieramy sie po buty dla Staśka. Chciałąbym obejżeć wózki, bo koniecznie musze kupic mu parasolkę, bo ta spacerówka którą mamy doprowadza mnie do szału.
Myślę o takiej:

WÓZEK GRACO SPREE, OCIEPLACZ, FOLIA 2 ROLETKI Waw (472902149) - Aukcje internetowe Allegro

lub ten:
Wózek parasolka GRACO Mosaic + folia + osłona (477141951) - Aukcje internetowe Allegro

Życzę bebonkom miłego dzionka!

reklama
Witam.
W końcu Was nadrobiłam.

U nas już lepiej, Maja tylko migdałki zawalone i do piątku w domu, Adaś nie zwraca już ( Maja też) ale za to dostał jakiejś wysypki na brzuszku, pojawiła się jak rozbierałam go u lekarza i torche ma na policzkach. Od czego???? NIe mam pojęcia.
W nocy bolał go brzuszek, wiercił się w kółko, nie chciał pić ani wody ani mleczka. Dałam mu NoSpe i po 15 min usnął ,ale rano zrobił rzadką kupę. Jak do tej pory to tylko jedną.

Na szczęście obyło sie bez antybiotyków

Ja jeszcze dzis w nocy całowałam kibel, ale dzis rankiem jakby mniej mnie żołądek bolał.
Dieta przymusowa, suchy chleb i herbata.
Tak strasznie źle się czułam wieczorem, że nie miałam siły do Was zajrzeć, spałam juz o 21:30. Jak dla mnie to coś nieprawdopodobnego.

Dziękujemy, że się martwiłyście.

Witaj Iwoneczka i super z tą torebką,

Ostatnia edycja:
Witam.
Ja dzisiaj bardzo cieżko pracuje w terenie:-):-):-) i uskuteczniam kompa w domu:sorry2: ale niestety jestem takim typkiem, ze zaraz muszę iść wykonać swe zadanie bo będzie mi ciążyło do poniedziałku ( muszę obskoczyć 40 mieszkań w celu wypełnienia ankiety i może sie uda wykombinować kolejny długi weekend)

No ale czego się nie robi dla ukochanego syna:zawstydzona/y:
Dlatego mały spał do tej pory z nami:zawstydzona/y:
Gagulec - jak kolejna nocka? Mam nadzieję, że młody dał ci pospać, co?
Nie było najgorzej, ale o 24 mały i tak wylądował u nas w łóżku bo nie miałam siły z nim walczyć po nocy:zawstydzona/y:
na kolejne szkolenie - tym razem do Zielonej.
Zapraszam na kawkę po drodze do żagania.:tak:

A u mnie się dziś w nocy urodziy małe rybki :-)
Gratuluję, rodzina sie cały czas powiększa:-D:-D

Witam.
W końcu Was nadrobiłam.

U nas już lepiej, Maja tylko migdałki zawalone i do piątku w domu, Adaś nie zwraca już ( Maja też) ale za to dostał jakiejś wysypki na brzuszku, pojawiła się jak rozbierałam go u lekarza i torche ma na policzkach. Od czego???? NIe mam pojęcia.
W nocy bolał go brzuszek, wiercił się w kółko, nie chciał pić ani wody ani mleczka. Dałam mu NoSpe i po 15 min usnął ,ale rano zrobił rzadką kupę. Jak do tej pory to tylko jedną.

Na szczęście obyło sie bez antybiotyków

Ja jeszcze dzis w nocy całowałam kibel, ale dzis rankiem jakby mniej mnie żołądek bolał.
Dieta przymusowa, suchy chleb i herbata.

Dziękujemy, że się martwiłyście.

Witaj Iwoneczka i super z tą torebką,
Całe szczęście, że już wszystko powoli wraca do normy.

jak to zrobić, bo ja leser jestem w tych sprawach:baffled::baffled::baffled:
Tego ja akurat nie wiem, ale możesz do spamów wrzucić jego listy.

Cieszę się, że już Wam lepiej:-):tak:

Dziś słońce świeci, więc nie ma zmiłuj, musimy iść na spacer. Maciuś wczoraj do drzwi kilka razy podchodził i złościł się jak mówiłam, że dziś nie wyjdziemy. Wyrodna matka ze mnie.

Ostatnia edycja:
Przyszły kozaki. fajne. Obcas troszkę wyższy niż myślałam,że będzie w realu,ale to nic,bo....qrwa za duże wzięłam:wściekła/y::wściekła/y: Jak ostatnia kretynka,bo to nie pierwszy raz kupuję za duże buty. Zawsze jak są idealne to boję się,że będą za małe:baffled:

hejka z ranka!!!

zmolestowalam julitke na spanie!
wczoraj wieczorem pol godz usypialla z placzem, bo przeciez o 21 jescze byla baaardzo niespiaca:crazy:
dzis robilam pobudke o 7rano, zeby dobrze zorganizowac spanie wdzien i na wieczor. i wiecie co? galgan maly spal i nic go nie ruszalo: budzi k z wielokrotna drzemka, telewizor w pokoju obok, nasze rozmowy, moje chodzenie po pokoju i robienie roznych rzeczy, ......ach!!!

ugotowalam juz zupke, wiec mam wolne;-)

lecimy dzis po poludniu na to USG bioderek w koncu. mam nadziejje, ze p. dr ropzwiejej moje woatpliwosci co do "zgrabnych" nozek gwiazdki:-D:-D

Ale jutro już wyjdę, choć do sklepu. :-p A wiesz jak "daleko" sklep mamy:-D

wiecej ubierania, rozbierania niz spacerku:-D:-D

za to u nas dzis ciemno, ale nawet cieplo. mala wstanie, to pojdziemy na dworek:tak:

Może ma związek z Meridią, bo czytałam, że wiele osób podczas kuracji skarży się na ból głowy. Ale u mnie to ma chyba związek z nerwami, bo zaczyna boleć często, jak się zdenerwuje. Dzisiaj na szczęście nie bolało i już samo to poprawiło mi nastrój.

Qurcze, a ja znowu dostałam @ ponad tydzień za wcześnie. Powinnam dostać ok. 20-go:baffled: No i co to ma znaczyć, to ja nie wiem. A dla odmiany - cieknie ze mnie jak z kranu.

znajomy mial potworne ataki bolu glowy zpowoodu nerwow. az przeswietlenie czaszki sobie robil, zeby wykluczyc inne paskudztwa:-(

a to rozregulowanie @ tez moze byc spowodowane odchudzaniem. u mnie zmiana trybu zycia/jedzenia od razu sie odbija na dlugosciach cykli czy obfitosci

Dobry wieczór :-D

A karty poblokowałaś? I czy zmieniłaś zamki w mieszkaniu?

Majandra - my niezależnie od pogody mamy min dwa spacery do zrobienia - "do" i "z" przedszkola

oj, najgorszy chyba jest ten spacer z rana. w dodatku wyszykowac siebie i 2 lobuzow:-D:rofl2:

Iwoneeczka, a co do cudu z torebka , to sie zastanawiam, skad mieli nr tel. bo przeciez kiedys pisalas, ze dokument tozsamosci mialam w portfelu twojego meza:sorry2:

Bezsennosc w Seattle:crazy:

Raczej w Lubiniu:crazy: Cholera zasnąć nie mogę:wściekła/y::wściekła/y: to włączyłam laptopa spowrotem

szalone kobiety!!!! o tej porze to juz sie na drugi bok przekrecam!!!
reagujecie tak na pelnie?
mnie na pelnie ksiezyca wyskakuja syfki:zawstydzona/y:

Doszliśmy do etapu przedszkolnego, w którym Łukasz drze się jak mamy wyjść :baffled: chce zostać i bawić się zabawkami i z dziećmi (bo dzieci go obskakują i przynoszą dużo zabawek :tak:)
Kurczę i czekam mnie taka akcja 2x dziennie przez dłuższy czas :no:

A dziś jak się uda to idziemy na próbę na zajęcia dla maluchów. Oby się udało i było fajnie to zapiszemy się i będziemy chodzić 2x w tyg.

faaajnie wam!!
a to znaczy, ze Lukasz sie swietnie aklimatyzuje w nowych sytuacjcach :tak:, a ze uwielbia zabwaki, to wiemy, wiemy:-D

I
Donkat, a co z Tobą ostatnio? Jakoś tak mało się odzywasz.:baffled::confused: Zresztą nie tylko Ty:angry:

oj, jalos tak schodzi. p jest w domu i nie mam czasu na kompa, bo albo on go zajmuje w wqaznej sprawie oczywiscie:-D albo dokads jedziemy i tak w kolko. wieczorami cos obejrze w tv, albo czytam.
obiecuje poprawe:tak:
ale widze ze nie tylko ja nawalam, jakos malo jest nas "czynnych" wieczorkami:-(

A u mnie się dziś w nocy urodziy małe rybki :-)

super to zabrzmialo!!!

agulka, ale co powiedzial lekarz? co was dopadlo??

reklama
Wpadłam się przywitać!U mnie też obiadek prawie gotów robie dziś zupkę serową i już dochodzi na kuchence. Mniam mniam jak mówi Tuśka rybka też gotowa tylko podsmażyć więc w sumie mam wolne. Mała śpi smacznie więc ja na BB.
Agulka kochana bardzo się cieszę że u Was lepiej:tak:
Atru próbowałam kilka razy tak z siostrą rozmawiać jak piszesz ale ona kompletnie nie dostrzega problemu tak jakby wypierała ze swojej podświadomości że coś może być nie tak:-(

Do góry