reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniówkowe mamy

reklama
Zuzka też nie ma jakiś super bujnej czupryny z tyłu włosy ma dość długie i się jej kręcą na czubku głowy tak sobie a grzywka sięgała jej już prawie do oczu spineczki odpadają bo po pierwsze zaraz by je ściągnęła a po drugie po mamusi odziedziczyła hmmm nie wiem jak to się nazywa włosy przy czole układają się jej w taki szpic więc głupio by to wyglądało
w tej chwili grzywkę ma jak Natalia Kukulska w młodości (z tym że krzywo obciętą)

Czy któraś z was ma dwuletnią różnicę pomiędzy dziećmi(albo podobną) ? (chyba Agulka ,Monia ,Atru i Tygrysek )
i czy możecie napisać coś na ten temat : czy starszak jest zazdrosny , czy łapią kontakt ze sobą no i czy wam było bardzo ciężko
już tak mam że zanim podejmę jakąś decyzje to muszę wszystko przeanalizować na wszelkie możliwe sposoby:sorry2:

Ostatnia edycja:
u nas jest 3 lata i 8 m-cy róznicy miedzy dziećmi i Maja na początku była zazdrosna, a teraz troszeczkę. Ma za złe tylko to, że nie tulę jej ciągle. Przeważnie tak sie zachowuje jak mam małego na rękach. Bawią się świetnie, broją jeszcze lepiej, jedno jest za drugim, Jak Maja płacze to Adaś też i na odwrót. Jak sie budzą rano, niezależnie które szybciej wstanie to biegną do siebie i od rana łobuzują.
To zależy od dziecka, od przygotowania psychicznego takiego człowieka na rodzeństwo. Moja cóecia jest dośc dojrzała a mam chrzesnicę prawie w takim samym wieku co Maja, ale ona nie jest jeszcze gotowa, pokazuje to swoim zachowaniem.

Etka, Atru i Asia KC mają taką różnicę. Jest nawet wątek na BB o dwuletniej różnicy pomiędzy dziećmi. Generalnie dziewczyny piszą że na początku jest cieżko (jakiś rok) a potem jest coraz łatwiej.

reklama
Dzięki Agulka
Carioca oj rzeczywiście zapomniałam o Asi i Etce a o tym wątku wiem ale chciałam podpytać naszych wrześniówek
a z tego co kojarzę to ty też planujesz rodzeństwo dla Stasia:-) a nie ty nie planujesz ty jesteś już w trakcie realizacji planu :-)

Do góry