hej babeczki!!!
my dzis bylysmy naszczsepieniu. troszke boblalo, ale placz byl krotki.teraz mala spi. mam nadzieje, ze nie bedzie marudna. juz jest zniej cwaniak i nie byla tak ufna w stosunku d o p. dr jak dawniej.
oczywiscie gdybym o wszystko nie wypytala, to bym nic sie nie dowiedziala na tema t rozwoju dziecka, bo p dr jakos szczegolnie nie pytala o szczegoly.
co do braku apetyut i wybrednosci, przepisala jakies cos, tylko sie zastanawiam czy to podawac. nie lubie takich sztucznych ulepszaczy dla dzieci.
nozki krzywe w normie. niemowienie w normie
. krostki na buzi tez
podobniez te krostki sa nie od alergii,a jest to rogowacenie meszkowe, ktore samo mija i zazwyczaj pomaga w tym urozmaicona dieta-u nas na razie niemozliwe:-(
Dziękuję bardzo! Jeszcze muszę się zastanowić bo ja to taki niezdecydowany typ jestem i sama nie wiem czego chcę.
oj, jak moja tesciowa.
z nia isc do marketu to masakra! nad byle proszkiem do prania moze stac pol godz i sie zastanawiac
Witam sie i ja!
Bylam w kolejnym zlobku i mam znow tysiac mysli na minute bo:
-warunki super ( duze, 4 pokojowe mieszkanie w nowoczesnym budownictwie, monitoring, duzy ogrod),
-opiekunki przemile, po pedagogice opiek-wych, 1 opiekunka na 5 dzieci
-czysciutko,
- mnostwo zabawek itp
ale...boje sie ze to tylko taka przechowalnia dla maluszkow. Chcialam zeby Stas w tym czasie poznal nowe dzieci i bawil sie aktywnie w rozne gry i zabawy zespolowe itp A tu jego grupa bedzie liczyla max 5-cioro dzieciaczkow a zabawy typu rytmika sa w 'planach'. ( czylu niewiadomo kiedy i jak) Koszt 600zl ale trzeba przygowowywac jedzonko w domu i zostawiac do podgrzania. Wiec sama nie wiem...jest sens placenia tej kasy po to by Stasiek pobyl z ta 5 dzieci i pobawil sie zabawkami takimi jak ma w domu???
hruda, uwazam, ze dla naszych dzieci 5 rowiesnikow to JUZ JEST DUZA GRUPA. po co ci 20 malych niegrzeczniuchow? zeby dziecko oczoplasu dostalo? w takiej grupce dziecko ma mozloiwosc sie z kazdym pobawic, opiekunka zawsze ma na nie oko. to nie jeste przedszkole, gdzie integracja z dziecmi jest juz na wyzszym poziomie.takiego dziecka nie trzeba puiszczac na zywiol w bande rozwrzeszczanych dzieciakow. ono z takiego spedzania czasu nie wyniesie wuieceje niz w malej grupie. a wyobrazasz sobie miec teraz w domu 20takich stasiow? spedzasz czas tylko z nim, bawisz sie i uwazasz, ze ejst to dla niego dobre. dlaczego weic mialoby byc zle w malej grupie? pani moze kazdemyu dziecku poczytac, wytlumaczyc na czym polega zabawa, nauczyc sie bawic dana zabawka.
uwazam, ze takie miejsce jest bardzo dobre dla takich amluszkow jak nasze.
co do kosztow, to sie nie wypowiadama, bo nie mam porownania. jednka za opiekunke zaplacisz duuuuzo wiecej i jedzenie tez bedzie twoje, a nie jej.
Oj jestem jestem niestety!Ale na szczęście mała ma jeszcze tatusia który nad wyraz dostarcza jej atrakcji na które ja bym się raczej nie odważyła zwłaszcza jak mamusia w pracy
Także mam nadzieję że jakoś się to równoważy wszystko!
tatusiowie tak maja, bo oni sa sami jak duze dzieci. jednka ja sie ciesze, ze P wymysla takie niestworone i czasem na pozor niebezpieczne zabawy, bo ja tego nie potrafie
HRUDA kij ma dwa konce... bo ja akurat mialam bardzo ale to bardzo nadopiekuncza mame, i chce przede wszystkim Filipa od tego uchronic.Oczywiscie w granicach rozsadku.
Anetasa no mamusia jest do rozpieszczania a tatus do wychowywania jak to moj M mowi <WoW>
w przypadku chlopcow moze tak, ale to coreczki sa oczkiem tatusia, wiec u nas jest odwortnie
Hrudzia warunki super.
Ja ostatnio myslę o jakims interesie i własnie wczoraj mielismy poważna rozmowę z J własnie o otworzeniu domowego żłobko-przedszkola, max 5 dzieci. Tylko to w planach i muszę się jeszcze doedukować
to tez jest moim marzeniem, ale nie mam warunkow lokalowych i niej jest to takie latwe.
pomysl suuuper!
Mateuszek zajął 1 miejce w konkursie Happy:-)
Dziękujemy wszystkim za wytrwałe oddawanie glosików na Mateuszka
a tak wogóle to jestem w szoku że Mateusz ma 1 miejsce bo przed nami bylo jeszcze z 6 dzieciaczków którzy mieli więcej glosówa teraz ich nie ma na liścieczyżby oszukiwali a organizatorzy konkursu ich wykryli?
mi się wydaje że nas też posądzają o oszustwoprzeczytajcie komentarze
Galeria - Pieluszki Happy w INTERIA.PL
Etka również gratulacje dla Bartusia bo też się zalapał;-)
monia, siwetnie!!!
olej komentarze. widzialals na przykladzie agulki, ze zawsze sie znajda jakies zazdrosne swintuchy i w bezradnosci oskarza cie o szachrajstwo
jaka nagroda?
Ja też tak robię i widzę że u wszystkich wizyta kontrolna (czy jak to nazwałam
bilans ) wygląda tak samo.
Właśnie się objadałam jak krowa
aż się nie mogę ruszać (mąż zrobił mi kanapki) i jeszcze przygotowuje obiad na jutro :-)
Boże gdzie ja go znalazłam. no no ale nie codziennie tak jest wczoraj ja robiłam obiadek i sprzątałam.:-)
no wlasnie, gdzie???
ja też od 6.30 na nogach:-(a i noc byla nieciekawa bo albo Ola albo Mati co chwilę się budzili:-(
jakoś nie mam dziś nastroju i humoru
a z wygranej to jakoś się nie cieszę bo te komentarze to mnie jakos dolują:-(przecież my nie oszukiwaliśmy
ach stwierdzilam juz że to byl nasz pierwszy i ostatni taki konkurs
Hurdzia miłego dnia:-)
nie psuj sobie humoru!!! usmiechnij sie, bo twoj synus wygral!!
aaa jeszcze w temacie zakładania "żłobka" ja kiedyś byłam bardzo napalona na ten pomysł ale zniechęciło mnie to że to by była ingerencja w mój dom moją prywatność (nie mam możliwości zorganizowania tego poza domem)
a ta przestrzeń dla dzieci musi być tylko dla dzieci to nie może być tak że do 16 w tym pokoju jest"żłobek" a później toczy się tam normalne życie rodzinne
aaa i trzeba mieć jeszcze dodatkowe pomieszczenia gdzie dzieci mogłyby spać
generalnie trudno spełnić te wszystkie warunki nie chce nikogo zniechęcać ale myślę że warto wcześniej wszystko przeanalizować