reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniówkowe mamy

reklama
Czesc dziewczyny:-)
Troche mnie nie bylo bo mielismy z mezem troche spraw do zalatwienia.Latanie,jezdzenie,dzieciaki i na kompka juz sily braklo:-(
Lece Moze uda mi sie powolutku poczytac co tam sie u Was dzialo wiec do pozniej.

Witam sie i ja :) Ja dzis jeszcze kawy nie pilam a jest juz po 13:szok: Masakra :) A my wrocilismy ze sklepiku, teraz bedziemy robic obiadek :) Pozniej oczywiscie odpoczynek drzemka <WoW> No i na koniec dnia po tatuska do pracy :) Wiec jeszcze troszke przed nami :)

Hrudzia :) Kochana sportowcem Hmm. nawet gorzej bo nalogowcem... chodzi na treningi 4 razy w tygodniu :/

Aneczka Gratuluje :)

Witam sie i ja!
Bylam w kolejnym zlobku i mam znow tysiac mysli na minute bo:
-warunki super ( duze, 4 pokojowe mieszkanie w nowoczesnym budownictwie, monitoring, duzy ogrod),
-opiekunki przemile, po pedagogice opiek-wych, 1 opiekunka na 5 dzieci
-czysciutko,
- mnostwo zabawek itp
ale...boje sie ze to tylko taka przechowalnia dla maluszkow. Chcialam zeby Stas w tym czasie poznal nowe dzieci i bawil sie aktywnie w rozne gry i zabawy zespolowe itp A tu jego grupa bedzie liczyla max 5-cioro dzieciaczkow a zabawy typu rytmika sa w 'planach'. ( czylu niewiadomo kiedy i jak) Koszt 600zl ale trzeba przygowowywac jedzonko w domu i zostawiac do podgrzania. Wiec sama nie wiem...jest sens placenia tej kasy po to by Stasiek pobyl z ta 5 dzieci i pobawil sie zabawkami takimi jak ma w domu???:nerd:

Hruda coś za coś. W takiej małej grupie masz pewność że opiekunka będzie miała zawsze oko na małego i zajmie się dzieckiem jak trzeba bo w większych grupach wiesz jak jest nie zawsze za jednym dzieckiem nadążysz a co dopiero za gromadką. Ja gdybym musiała oddać Tuśkę do żłobka to wolałabym właśnie do takiego w którym Ty dziś byłaś. Na szczęście nie muszę bo mamy teściową jednak będę chciała żeby do przedszkola poszła i tak myślę że takie zabawy zespołowe itp to właśnie w przedszkolu dopiero mają sens, ale oczywiście to jest tylko moje zdanie i nie każdy musi się z nim zgadzać. Narazie myślę jednak że dla takich dzieciaczków jak nasze grupa 5 osobowa będzie akurat w sam raz. Staś nauczy się przebywania w grupie, wspólnych zabaw i dzielenia się przedmiotami z innymi. Wydaje mi się że na tym etapie rozwoju to będzie dla niego bardzo dużo i zaprocentuje w przyszłości właśnie jak pójdzie do przedszkola. Ale jak już pisałam to moja opinia i nie musisz się z nią zgadzać. Decyzja należy do Ciebie.:tak:

hrudzia tak szczerze warunki super ale moi zdaniem to przedszkole dla rozpieszczonych dzieciaczkow ktore jeszcze od mamusi spodnicy sie nie oderwaly. Mala grupa zeby bylo duze zainteresowanie dzieckiem ( z jednej strony dobrze bo wieksze bezpieczenstwo) jak przy mamusi, duzo zabawek - malo dzieci trudno w taki sposob nauczyc sie dzielenia z innymi i na dodatek wlasne wyzywienie.. BOZE to za co Ty placisz... A tak w wiekszej grupie lepiej sie dziecko rozwija emocjonalnie jak i intelektualnie.

reklama
A ja to bym się bała że w większej grupie jakieś potrzeby mojego dziecka znikną nie zauważone. Ona jest jednak taka malutka i po powrocie przecież mi nie powie że coś było nie tak. Tyle że ja z tych bojaźliwych mamusiek jestem. A ten monitoring mnie jeszcze intryguje tzn że możesz sobie w dowolnym momencie na necie zobaczyć co robi Twój maluszek?Dobrze zrozumiałam?

Do góry