reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniówkowe mamy

majandra & hruda & Agusia a wy wczoraj znow winko pilyscie... w nalog wpadniecie HiHi :)

Aneczka mam nadzieje ze bedzie wszytko dobrze. :*** Ale az niewiarygodne, przez jakiegos dr (tzn przez jego zachcianki) moga Cie nie dopuscic.... zalosne z ich strony. A Ty biedna sie teraz musisz denerwowac do ostatnich chwil. Stresowe poowinnas od nich otrzymac :)

Atru no to ciotka zostalas :0 Gratulacje :) A dzis obiade u tesciow... Uuuu Tylko badz grzecna :)

reklama

Atru no to ciotka zostalas :0 Gratulacje :) A dzis obiade u tesciow... Uuuu Tylko badz grzecna :)
He, he, za późno ta rada:-D:-D:-D Nie byłam zbyt grzeczna bo znowu mnie zdrażnił teściu. Tym razem dosłownie zabronił mi pójść do Kuby, który bawił się w innym pokoju i zaczął płakać. Był tam sam,a przyłapałam go wcześniej, że włazi na meble. Bałam się, że wlazł i teraz boi się zejść. Więc mój teść stwierdził, że jestem nadgorliwa i nie mogę reagować na każdy płacz dziecka. Dowiedziałam się ponadto, że sobie nie radzę z dziećmi i jestem nadopiekuńcza. Najlepiej by było, jakbym olewała dziecko z góry na dół, niech się dzieje co chce, może nawet łazić po parapetach albo robić ognisko na środku pokoju. Powiedziałam mu, że to moja sprawa, jak reaguję na płacz dziecka i będę robiła tak, jak dyktuje mi sumienie i poczucie odpowiedzialności za własne dzieci. Żałuję tylko, że mu nie powiedziałam, iż nie życzę sobie tego typu uwag, bo nie jest ojcem moich dzieci ani prawnym opiekunem. Nie odmawiam mu prawa do dawania rad ale prawienia morałów i takiego protekcyjnego podejścia nie zdzierżę. O, nie!
Qrwa, nie dość, że jestem kiepskim pracownikiem, to jeszcze wychodzi na to, że matką też jestem do niczego...:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Qrwa, nie dość, że jestem kiepskim pracownikiem, to jeszcze wychodzi na to, że matką też jestem do niczego...:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

daj spokój Atru to chwilowa nie dyspozycja po porstu za dużo masz na głowie wiem coś o tym :rofl2: ja co dzień borykam się z tymi samymi rozterkami i w domku i w pracy
też mam w biurze "grupę trzymającą władzę" i czasem są niezłe jazdy a kierowniczce to czasem na rękę bo jak już pisałaś takim personelem lepiej się zarządza

po za tym miło luandzia że W mnie pamięta i się upomina o jeszcze ;-):-D:-D nie ma to jak kogoś rozbawić

majandra ja może nie byłam nigdy perfekcyjną panią domu ale to co teraz przerabiam to woła o pomstę do nieba taki haos i brak domowej organizacji do tego kulejący budżet domowy i brak kasy prawie na wszystko

miło mi że o mnie pamiętacie brak mi czasu dla siebie ciągle gdzieś coś i zawsze potrzeby dzieci są piewrsze dodatkowo braki budżetowe i co z tego że B łądnie zarobił jakpoopłacam to i tamto i znów figa zostanie, nie spodzieałam się że tak mi ten kredyt na dom dopiecze i to jest główny winowajca naszego budżetu a reszta się czasem wywala

Puma rośnie jak na drożdzach i jest nieznośna podgryza Wiki a Wika ciąga ją za uszy i łapki jak śpi i wogóle znów jest w domku wesoło
B ma nocki a ja jutro na 12 więc pewnie jeszcze pobędę z wami

dodatkowo braki budżetowe i co z tego że B łądnie zarobił jakpoopłacam to i tamto i znów figa zostanie, nie spodzieałam się że tak mi ten kredyt na dom dopiecze i to jest główny winowajca naszego budżetu a reszta się czasem wywala
U nas to samo. Mimo że mąż dostał podwyżkę ciągle jest za mało pieniędzy. Zwłaszcza, że Maciuś staje się coraz droższy. Dobrze, że już studia powoli kończę, choć myślałam, żeby pójść jeszcze na jakieś podyplomowe, ale to pewnie dopiero jak pracę znajdę. Nie muszę zarabiac kokosów, mi i 1000 zł wystarczy.

U nas to samo. Mimo że mąż dostał podwyżkę ciągle jest za mało pieniędzy. Zwłaszcza, że Maciuś staje się coraz droższy. Dobrze, że już studia powoli kończę, choć myślałam, żeby pójść jeszcze na jakieś podyplomowe, ale to pewnie dopiero jak pracę znajdę. Nie muszę zarabiac kokosów, mi i 1000 zł wystarczy.

wiesz co majandra łatwiej jest jak 2 pracuje i rzeczywiście na początku to i ten 1000 starcza ale mi już nie :zawstydzona/y::sorry2: i wiesz co u nas nie ma czegoś takiego jak moje pieniadze czy B żadne z nas przed drugim nie ukrywa kasy a szkoda może by mi nie brakowało heehhe muszę zacząć chować przed samą sobą

wiesz co u nas nie ma czegoś takiego jak moje pieniadze czy B żadne z nas przed drugim nie ukrywa kasy
Mi nie chodziło o to, żeby ukrywać. Miałam na myśli, że właśnie starczyłby ten 1000 do pensji męża, żeby spokojnie żyć. I masz rację, na pewno poźniej by się okazało, że i 1000 za mało.

Majandra te smoczki świecą tylko trzeba je najpiewr położyć blisko światła by sie naładowały

Atru wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy ślubu. 1000 buzuaków.

wiem ze nie o tym pisałaś ale moja mama zawsze mi tłucze do głowy że powinnam mieś "swoje" pieniądze, które bym mogła wydać tylko na swoje babskie potrszeby a skąd ja mam na to wziąść
i racja fajnie jest mieć wypłate 2 razy w miesiącu ehhe

reklama
Majandra te smoczki świecą tylko trzeba je najpiewr położyć blisko światła by sie naładowały
Dzięki. Mój J tak coś mi sugerował, bo przypomniało mu się, że kiedyś jakiś duch z LEGO tak działał:tak::-). Ja nie skojarzyłam, bo wcześniej Maciek miał z Canpola i świecił bez ładowania, a te są z Aventu.

Do góry