reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniówkowe mamy

reklama
Harsharani - ja mieszkam w irlandii a dokładnie w Dublinie i szczerze mówiąc nie jestem z tego za bardzo zadowolona
wiesz, że ja też jeszcze nikomu nie powiedziałam o ciąży tylko kilku koleżankom, zastanawialiśmy sie z M. czy by po prostu nie pojechać któregoś dnia do polski już z dzieckiem hihihi
waham się w wyborze lekarza bo byłam tutaj u polskiej ginekolog ale ona mi każe wozić leki z polski wiec sie zastanawiam czy jej nie zmienie na tubylca
jakoś nie nabrałam do niej zaufania:/
powiedziała ze mam nie brać witamin i foliku bo mi bedzie niedobrze - tak czy siak mi niedobrze całymi dniami, kazała mi brać no-spe nie wiem po co
dziwna jest czy jestem przewrażliwiona??

Hej,
jezeli chodzi o leki - moja ginekolog lekceważąco machnęła ręką na folik (moze pani brac albo nie brac, na wszelki wypadek biore), za to 3x dziennie no-spa i magnez.
moze to jakis nowy trend?

Jutro rano jade oddac krew i mocz do badan - wizyta u gin dopiero w przyszlym tygodniu.

Co do brzuszka - zawsze mialam plaski, a teraz robi sie coraz bardziej wydęty jak u murzyniątka (7tydzien). Wyglada to raczej jak wzbierający tłuszczyk lub zatrzymana woda jak przed okresem ale dopinanie spodni jest dyskusyjne (zwlaszcza, że staram sie nie naciskac zbytnio na brzuch).

Buziaki, Miecia

Kurcze..ja tez niby na suwaku mam 6 tydzien i chyba jeden dzien a czuje ze jest pozniej. Z tymi sodniami to jeszcze nie kombinuje ale wiem ze u mnie w rodzinie szybko wyskakiwal brzuszek i sama po sobie widze ze i ja nie bede musiala czekac dlugo..Zreszta taka moja budowa...
Blimka- Dublin jest bardziej polski niz londyn ;) A tak powaznie to ja bralabym folik...na wszelki wypadek...
Mam jeszcze pare dni do wizyty u gina ale juz sie przejmuje..bo kurcze.. ponoc trzeba co 4 tyg do niego chodzic..a u mnie bedzie to niemozliwe. Glupia Anglia....

a w ogole jeszcze dodam ze od terminu miesiaczki gdybym liczyla..to ja bym sie jeszcze na sierpien zaliczyla..i bylabym teraz juz okolo 8-miotygodniowa ;)

co do brzuszka to wydaje mi się, że też troszke wydęty.w kwietniu bierzemy ślub wiec nie wskazane żeby szybko urósł.planowo ślub miał być w czerwcu i miała być sukienka rybia ale gust trzeba zmienić;-)
w grudniu mieliśmy ślub cywilny, ale u nas to jakoś wszystko od tyłu się dzieje:-)
teraz myśle,że organizacja ślubu w ciąży to nie jest dobry pomysł,nerwy nie uniknione,niestety
musze w końcu wstawić suwaczek,nie mogę się za to zabrać.
zaczyna mnie mdlić coraz bardziej,mam nadzieję, że u Was lepiej
dziś usg:-) :-) :-) już nie mogę sie doczekać

hejka kobitki
ja szczerze mówiąc zapytałam gin po co mi no-spa, stwierdziła że na pewno mnie bedzie bolał brzuch jak mi sie zacznie macica rozciągać, tylko że mnie nic nie boli (poza pęcherzem) więc stwierdziłam ze póki co nie biore.
Teraz sie zestresowałam bo jak mnie nic nie boli to moze ja nie żyję;) albo coś jest nie tak jak ma być.
Magnez działa przeciwskurczowo a no-spa rozkurczowo, więc to chyba ma jakiś sens
Mój brzuch ciągle płaski raczej czuje jak bym schudła:/
tylko mdłości i brak okresu mi przypominają że coś jest inaczej:)

Witajcie:)
Ja również jakoś na początku września zapewne będę mamą:)
12.01 zrobiłam 2 testy-oba pozytywne.
Do lekarza wybieram się pod koniec tego tygodnia.
Boję się trochę, bo dopóki nie wiedziałam, że jestem w ciąży, zyłam 'normalnie' - imprezy, czasem alkohol, paliłam jak zawsze-prawie paczkę dziennie. No a teraz obawy...czy to nie zaszkodzi fasolce:)
A co do moich objawów...Bolące piersi no i ten nieszczęsny brzuch..Już drugi tydzień mam bóle tak, jak podczas okresu.
Pozdrawiam ciepło wszystkie przyszłe mamy:)

Witam Cie Blimka. Musze Ci powiedziec ze mnie tez nie boli brzuszek czasami tylko zakluje mnie jajnik i to wszystko i juz nic pozatym. Nawet mdlosci nie mam. A z tym pecherzem radzila bym CI isc lepiej do lekarza moze to byc stan zapalny i lepiej to leczyc na poczatku ciazy. Pozdrawiam Cie.:-)

reklama
Witam Cie Inez. Nic nie bedzie twojej fasolce nie stresuj sie, mysl tylko o niej. Wazne zebys teraz jak wiesz ze jestes w ciazy nie przesadzala. Ja dotej pory pale wiem ze nie powinnam ze to szkodzi, ale mam chyba za slaby charakter i nalog mna kieruje. Caly czas z tym walcze. Pozdrawiam i ciesze sie ze jestes znami. Glowa do gory i trzymam kciuki :)))))

Do góry