reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniówkowe mamy

reklama
Doti może jakieś leki homeopatyczne? ja jak bylam w ciąży i jak chorowalam to wlaśnie takie polecali mi w aptece:tak:

Dziewczyny zaglosowalyście dziś już na Mateuszka? jeśli nie to bardzo prosimy o glosiki:-)

kurde zawiesil mi się komputer:wściekła/y:

Doti - można Tantum Verde spray albo pastylki do ssania (na ból gardła), możesz sobie płukać gardło wodą z solą kuchenną, do nosa wodę morską na katar (jak niemowlak:-)), na kaszel jakiś syropek dla najmłodszych niemowląt (nie wiem, np. Drosetux, to syrop homeopatyczny tylko przeczytaj ulotkę). Najlepiej to do lekarza, bo wtedy przepisze ci na pewno bezpieczne leki. Ja w pierwszym trymestrze cały czas byłam chora i nawet antybiotyk musiałam brać (Augmentin), bo pani doktor stwierdziła, że przewlekłe przeziębienie jest dużo bardziej niekorzystne dla dzieciątka niż leczenie farmakologiczne odpowiednimi lekami.

Doti mi polozna zalecila Brandy odrobinke lyczek dwa i troche pomolo.
Pozatym mozesz brac paracetamol.

tak paracetamoljest ok
ja brałam jeszcze witaminę c albo rutinoscorbin
no i Atru ma rację tamtum verde jest ok co do syropów dla dzieci to lepiej uważać bo coś co Szymek pił od maleńkości a na ulotce pisałozeby nie zarzywać w ciąży i podczas karmienia więc nawet z przeziębieniem najlepiej do doktora pójść bo i ja w 1 trymestrze brałam antybityk bo się tak zaziębiłam że nic nie pomagało

reklama
Doti zycze zdrowka:tak:
cođ mi komputer sywankuje:wściekła/y::baffled:
moz-screenshot-9.jpg

Do góry