reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniówkowe mamy

Cześć dziewczyny
ja dzisiaj jestem przeszczęśliwa bo pierwszy raz od nie wiem kiedy spałam prawie bez przerwy 7 godzin!! :-):-)
chyba mi już przechodzi wredne choróbsko:tak::-D
mój mały też chwilami nieźle kopie, ostatnio mi skopał wątrobe że aż z bólu syknęłam:happy::oo2:

reklama
A ja sie nie wyspałam, bo Lilka się często budziła z płaczem , chyba miała jakies złe sny,i musiałam ja uspokajać. Wogóle jakas zła jestem dzisiaj, Lilka marudzi ( a może to mi się w tej złości tak wydaje), pranie mi deszcz zlał w ogródku a na dodatek komputer się już kompletnie psuje,a jak nudzę szwagrowi (bo to jego),żeby go naprawił to ciągle nie ma czasu :baffled:.
Tygrysku-uważaj na szczury,ja się tam Twojemu psu nie dziwię,sama się ich trochę boję, potrafią być niebezpieczne.
Nuśka-gratuluję synka!
U nas to głównie ja sprzątam, ale Staszek np ostatnio odkurza,bo mnie po odkurzaniu plecy okrutnie bolą,chociaż ja to robię chyba lepiej :-D.
Miłego weekendu.

Andżelika - chętnie sie podziele z Tobą tym co wiem a sama też wiem niewiele bo sie wszystkim mój mąż zajmuje.
W każdym razie opieka medyczna dla ciężarnej jest na pewno za darmo, jak idziesz do GP to powiedz ze jesteś w ciąży i wtedy nie musisz za nic płacić nawet jak nie masz ubezpieczenia ani pracy.
Jeżeli chodzi o zasiłki to nie wiem jak sie sprawy mają bo mi nie przysługują żadne i sie tym nie interesowałam
Na pewno dostaniesz child benefit to jest pieniądze na dziecko ale to dopiero po urodzeniu, natomiast nie wiem jak to jest w czasie ciąży.
Znalazłam poradnik na temat swiadczeń socjalnych, przejrzyj rozdział 6, mam nadzieje ze mi sie uda wkleić link:/
http://skocz.pl/dwza
Bardzo ci dziekuje za odpowiedzenie na moj post.Napewno przejze ten link ktory mi podalas.

Witam w sobotni, piękny dzień:-)
Ja jak juz wspominalam siedz 2 tyg na L4. Z jednej strony sie ciesze, ze nie musze juz chodzic do pracy, ale z drugiej wiem, ze teraz czas mi wolniej płynie. No ale nie dla przyjemnosci siedzimy kochane;-) Ja do pracy dojezdzalam ponad 30 km w jedna strone, najczesciej autobusami, na 7 rano - wiec w zasadzie powinnam sie cieszyc, ze teraz moge odpoczac:-)
Aina chcilam zapytac o te perfumki..Ja ostatnio tez choruje na zapach Davidoff - "Cool water". A Ty jaki kupilas jesli mozna wiedziec?
Tygrysku zazdroszcze tego wieczoru przy winku z Mężem:-) A 'dzikiego lokatora' mam nadzieje wyploszycie jak najszybciej z domu. Ja nie znosze wszelkich gryzoni i takich tam, nie wspomne juz o tym, ze nawt chrabaszcza sie boje:-p
Pozdrawiam i zycze wspanialego weekendu:tak:

Aina ja sprawdzalam dzis cene w Galerii Centrum, ale zwyklego 'cool water'. 50 ml kosztuje ok. 250 zl. Czy sa te nowe - nie wiem, nie zwrocilam uwagi:tak:Ja chyba bee 'polowac' na allegro, czasem mozna kupic oryginaly po dosc dobrej cenie.

Inez-to strasznie drogo! Popatrz sobie na ceneo, albo skąpcu-tam sa porównania cen i patrzyłam na Davidoff Cool Water Woman 50ml-od 147 do 214 złotych. Sprawdź sobie tam.

dzieckoprzypiersipn3.jpg

Dziewczyny znalazłam gdzieś to zdjęcie w necie i tak mnie rozbraja ze musiałam Wam pokazać:tak::tak:
ten dzidziuś jest nieziemski:)

:happy::laugh2: Świetne malenstwo :) :)
Ja juz nie moge doczekac sie wizyty u lekarza zeby 'poogladac' sobie mojego orzeszka, może do tego czasu stwierdzę że jednak niespodzianka co do płci to lepszy pomysl..ale znajac mnie raczej to nie przejdzie :) Jak narazie czekam na brzuszek bo jakos z tym slabiutko ale gdy pomyslę o prognozowanych temperaturach w lato to pewnie jeszcze bede szlochac :/ Dziewczyny jak to u Was jest z kopniakami?? :laugh2: Moj orzeszek zaskakuje mnie swa aktywnoscia i werwa,czasami na prawde nie moge już wytrzymac ze smiechu,ostatnio na badaniu przy odczycie tętna walnal w to urzadzenie tak ze o maly figiel bębenki nam w uszach nie popekały:-D:-D Buziaki

reklama
Dziewczyny!

Prowadze Fundacje, ktora zajmuje sie potrzebujacymi kotami, a czesto takze innymi zwierzetami. Mozecie poczytac o nas na naszej stronie
www.fundacjakot.pl

Bardzo potrzebujemy wsparcia, bo utrzymujemy sie tylko z datkow dobrych ludzi!
Tym razem NIE CHCe prosisc Was o pieniadze ani nic w tym stylu...

Chcialam poprosisc o poswiecenie 5 minut i oddaniu na nas glosu w glosowaniu dzieki ktoremu mozemy zdobyc karmy dla zwierzat za ok 2000 zl.
Bylby to dla nas ogromny ratunek.

BLAGAM!!! Wystarczy tylko chwila , a bardzo nam pomozecie!

Oto co trzeba zrobic:

Z jednego kompa można oddać jeden głos (założyć jedno konto na forum i raz
zagłosować - będą sprawdzać IP.).
1) Rejestrujesz się tu:
http://www.krakvet.pl/forum/profile.php?mode=register - trzeba podać tylko nazwę użytkownika, e-mail i hasło (i wpisać ten kod z obrazka).
2)odbierasz e-mail aktywacyjny i klikasz na zawarty w nim link.
3) po kliknięciu na link w e-mailu przeniesiesz się na forum krakvetu. Tam musisz kliknąć link o góry "Zaloguj się by sprawdzić wiadomości" podając swoją nazwę użytkownika i hasło.Przeniesie Cię do Twoich prywatnych wiadomości, więc musisz kliknąć na "Forum
www.krakvet.pl Strona Główna" .
Na forum wybierasz Forum "www.krakvet.pl" (to najwyżej) i temat "Głosowanie na schronisko, które otrzyma pomoc-maj 2007".
Jeśli uda Ci się zalogować poprawnie, to wtedy nie będziesz już widzieć wyników ankiety i słupków procentowych, tylko same nazwy schronisk z możliwością zaznaczenia jednego po lewej stronie.
Zaznaczasz "Fundacja KOt z Torunia" klikasz pod ankietą "Wyślij".
*instrukcja długa bo łopatologiczna, całość procesu trwa góra kilka minut więc się nie zniechęcać i głosować!
Dzięki z góry!

PS Przeslicie to swoim znajomym , jesli oni moga nech tez kogos poprosza. Kazdy glos jest na wage zlota, a moze byc tylko 1 z 1 komputera dlatego jest tak wazne aby duzo ludzi to zrobilo

Z gory ogromne dzieki dla tych co zechca pomoc!

Do góry