reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniówkowe mamy

Moniu - trzymam kciuki za Twoją koleżankę. Powiedz jej, że Staś zdrowy, choć ciąża z przebojami, mnie bardzo podtrzymywaly na duchu wtedy takie przypadki.

Kochane - czy macie wózki typu parasolka, jesli tak to czy trzymacie jeszcze takie większe spacerówki? Bo mam zamiar swoją sprzedać na allegro po zakupieniu parasolki.

reklama
wg mnie to jak kupisz Carioca fajną rozkładaną z osłonkami parasolkę to spokojnie możesz sprzedać zwykłą spacerówkę

ja po Szymku zostawiłam sobie wózek wielofunkcyjny dla Wiki ale nie miałam spacerówki osobnej i dlatego teraz kupiłam baby designe travel i jest ok więc polecam

ojej, dzien tak szybko minal, ze nawet nie wiem kiedy...

bylysmy dzis z mama na grzybach na dzialce i zamrozilam sporoa miseczke na zapiekanki - mniam, mniam! nawet julitka znalazla grzybka:-D:tak:

jutro zamierzam isc do okulistki z niunia na sprawdzenie tego zatkanego/odetkanego kanalika, bo zalecila kontrole w okolicach roczku

nie chce mi sie na takie zimno nigdzie wynurzac. za szybko sie ochlodzilo i nie zdazylam sie przyzwyczaic. a dzis wnuczka sasiadki miesiac mlodsza od jultiki byla bez czapki!!!taki wiatr wial, ze o malo glowy nie urwal! ja malej nie przegrzewam, ale dzis ja ubralam cieplutko:tak:

Witajcie dziewczynki.Ja mialam troche nerwowy weekend i to za sprawa dziewczyn z forum kwietniowek 2009.Wiecznie maja jakies pretensje co do innych dziewczyn.Poprostu koszmar juz mialam odejsc calkowicie z tamtego forum,ale niektore dziewczyny mnie prosily zeby zostac z nimi i zostalam.Ale bede teraz na nie uwazac.

naomi, a o co sioe moga klocic baby na forum? w dodatku, gdy sie malo znacie i piszecie dopiero przez krotki czas?
zrozum je, chyba juz maja hustawke nasrtojow:-D:-D:-D

hej:-)wiecie co zrobilam :baffled:nastawilam ziemniaki na obiad i siadlam przy komputerze nagle poczulam jakiś smród poszlam do kuchni i co widze wgarnku już ani kropli wody no i z bialego zrobil się czarny:szok::-D:wściekła/y:
Mati przed chwilą się obudzil i chyba wstal lewą nogą bo o byle co ryczy i wogóle nie da się go zabawic:no::wściekła/y:
Luandzia jak tram rozmowa ? udala się?

monia, skleroza w tym wieku?? oj, nieladnie:no::no::no: bo ci maz komp na klodke zamknie:-D:-D:szok:

Cześć dziewczyny rozmowa nawet całkiem udana może coś się dla mnie znajdzie jak nie od razu to pójdę na staż a od grudnia mają być nowe etaty
co do śpiworka to ja dostałam coś takiego od mojej cioci po jej synku i już w tamtym roku go używałam do gondolki a poza tym to tego wózka parasolki który zamówiłam w komplecie jest taka ciepła osłonka na nóżki (śpiworek)
ze zrywania winogron dzisiaj nici bo cały dzień leje może jutro będzie trochę ładniej

fajnie, ze rozmowa udana. czasem warto pojsc na rozmowe dla samego obycia w takich sytuacjach.

moja mama ma pyszny winogron, ale jeszcze jest zielony szybko u was dojrzal:tak:

Chcę Wam powiedziec, że Adaś wygrał w tym konkursie co głosowałyście. Wielkie dzieki za pomoc.:tak::-D:-D:-D:-D

Bosiu dzisiaj sama ze soba piszę, a co tam przynajmniej macie co poczytac a nie puste strony.:-):laugh2::laugh2::laugh2:

Adas wygral, bo mial najladniejsze zdjecie i juz;-):-)

Carioca do wygrania była mała niespodzianka a jak to sie okażę jak przyjdzie pocztą

Dziś miałam takiego nerwa na Maje jak się kąpały dzieciaki, że nastraszyłam ją, że pójdzie do więzienia. Boziu juz nie wiem jak jej tłumaczyc by nie była taka roztrzepana. Jak sie kąpali wstała i chciała wziąc coś co leżało za Adasiem i ...poślizgnęła sie i całym ciężarem upadła na małgo. Ale był wrzask i ja tez ryczałam.
Na szczęście nic sie nie stało. Mały z tego wszystkiego usnął bez mleka

biedactwa. wszystkich was szkoda. maja tez na pewno sie przestarszyla i teraz przezywa:-(

Mi też się tak wydaje. A jakby co to zawsze można pod osłonkę wsadzić koc. Nie wiem,czy nasze maluch tej zimy posiedzą w wózkach:-D
Myślałą,że wcześniej zajżę,ale jakoś mi zleciało. Wczoraj trochę poczytała,ale o 23 byłam już w łóżku.
Na zamkniętym wkleję jakieś fotki. A było zaje...ście! Wyszalałam się,zobaczełam starych znajomych,bo jeszcze z 5 lat temu jeździłam tam na wakacje,a kuzynostwo jest w moim wieku, napiłam się, w między czasie, uwaga! poszłam na stronę z S:rofl2::-p.

ja tez jestem za kocem i oslonka:tak:
oooo, dobrze sie dzieje, dobrze:tak::happy:

ona ma krwawienie takie jak przy okresie:-(

z tego co slyszalam, to czasem kobiety w poczakach ciazy maja jeszcze krwawienia takie jak przy okresie.
ekpertem nie ejstem, bo ja ciaze przeszlam bez zadnych problemow:happy:

Kochane - czy macie wózki typu parasolka, jesli tak to czy trzymacie jeszcze takie większe spacerówki? Bo mam zamiar swoją sprzedać na allegro po zakupieniu parasolki.

my mamy spacerowke od wozka gleboko-spacerowego i parasolke.
parasolke woze wsamochodzie i uzywam na wyjazdach.
na miejscu wole jezdzic spacerowka. jest duzo wygodniejsza w prowadzeniu, bo ma duze kola i wydaje mi sie, ze jest wygodniejsza dla julitki.
te zime na pewno jescze nia przejezdze, tym bardziej, ze ma te rozne oslonki na nozki i moge okryc je dodatkowo kocykiem

ona ma krwawienie takie jak przy okresie:-(
Babcia mojego S miała "okres" do piątego miesiąca. Słyszałam o wielu takich przypadkach

Ja najchętniej zostałabym przy tej starej spacerówce przerobionej z głębokiego,bo jej wielkim plusem są duże pompowane koła. Od dłuższego czasu jeździmy parasolką Coneco traffic,ale starego typu,czyli bez tej przejrzystej wstawki w daszku. Na razie cały czas jest w samochodzie,ale już rozebrałam stary i muszę do końca go wyprać i oddam szwagierce do lamusa;-) Moja parasolka ma 1 minus. Koła! Małe, twarde, podwójne. Ciężko podjechać pod krawężnik (nawet mały), muszę zawsze przechylić go nogą. Ale co tam, darowanemu koniowi nie zagląda się w zęby.
Jutro muszę się wybrać do lekarza z malym. Ten niewinny katarek już mi się nie podoba. Doszedł do tego kaszel, niby nie mocny, ale... Tylko chcę iść do Mogilna (tam gdzie mieszka moja mama, kujawsko pomorskie),a ja należę do Trzemeszna (wielkopolskie) i nie wiem,czy mnie przyjmą,czy mogę wogóle się przenieśc,bo ta nasza pani doktor to do dupy jest:-( I muszę dermatologa znaleźć. Od jakiegoś czsu ma na pitusiu i jajaeczkach zwiększające się lub zmniejszające zaczerwienienia, jakby liszajki,ale pani doktor na kontroli powiedziała,że to odparzenie:baffled: Nie wydaje mnie się:crazy: I na policzku wyszedł mu jeeebitny liszaj,a dzisiaj takie czerowne puldachy dostał,że szok. Może to akurat jest od wiatru,bo byliśmy w mieście,a ja głupia matka niczym nie posmarowałam mu buźki:wściekła/y:

justyna, buzke smaruj koniecznie!!!

kiedys julitka tez maial taki powiekszajacy sie liszajek na psitce i pupce. tez stwierdzono 9 w a ngli) ze to odparzenie dostala masc natybiotykowa i przeszlo

reklama

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry