reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniówkowe mamy

IGORKU GRATULACJE pierwszych kroczków:-):-):-):-)
a jeśli chodzi o picie przez slomke to Mati też potrafi i o dziwo wcale nie musialam mu nic pokazywać zalapal za pierwszym razem:tak::tak::tak:

reklama
hejka!!!

julitka dopiero zasnela na pierwsza drzemke:szok: nie obylo sie bez placzu. noc byla przehlapana, bo chyba po burzliwym wieczornym usypianiu, zaczela sie budzic, marudzic, az w koncu wzielam ja do nas, bo nawet plakala w lozeczku. mysle wiec, czy jest sens zeby usypiala z takim wrzaskiem, skro pozniej emocje zniej wychodza i spac nie moze? juz nie mam sposobu na tego mojego brzdaca:angry:

Słyszałyście, że za dwa lata czeka nas kolejna wymiana dowodów, to jakaś paranoja, niby za darmo, ale samo to stanie w urzędowej kolejce to masakra.

nie slyszalam, wcale sie z tego nie ciesze a to czemu? znow mamy zle?

Trzymam Cię za słowo :laugh2::-p

Ja dziewczyny się żegnam bo nie wiem czy dam radę tutaj zaglądnąć. Mamy spotkanie czercówek 2005 i jak będzie fajnie to zostaniemy aż do poniedziałku :tak: Mam nadzieję że "trzeźwa" przyjadę hehe ;-)

A My kiedy się spotkamy????

etka, udanej imprezki. napisz pozniej gdzie to bylo i jak zorganizowane. fajnie by bylo sie kiedys spotkac:-)

Która ze 4 dni temu dawała linka kubeczka ze słomką. Nie mogę go znaleźc

dziewczyny, a oplaca sie wam zamawiac taka rzecz przez net? mam na mysli koszty. doliczajac przesylke do niewieliej ceny kubka to chyba taniej mzna kupic w markecie. tak przynajmniej mysle:sorry2:

ja nie ejstem w ogole zadowolona z niekapka z canpolu:wściekła/y:ladny mi niekapek jak wiecznie julitka i cala podloga zalana:angry:. cieknie jak tylko moze:crazy: musze sie wlasnie rozejrzec dzis w realu za czyms porzadniejszym:tak: w sumie to nie wiem, czy moja gwaizda zalapie picie ze slomki?

witam sie z rana!!

Donkat-pewnie pisałaś, ale jakoś nie pamiętam, kiedy idziecie na to wesele?? Ja własnie wczoraj dostałam zaproszenie od koleżanki z pracy na 18 października i nie wiem czy pójdziemy:confused: Chodzi o małego, on jeszcze na cycu i beze mnie nie zaśnie.. Mój mąż jest stanowczo na "nie".

Mój Olo mówi kolejne słowo: "buła":-D:szok: Wczoraj jak robiłam kolację, smarując bułki mówiłam, to jest buła, mama robi buły i dałam mu kawałek do rączki żeby sobie poskubał. A on wcinając bułkę mówi "buła mmmmm":-D:-D Codziennie mnie zadziwia ten mój skarb, rozumie bardzo wiele i zaczyna powtarzać wszystko jak papuga.

shienad, ja mam weselicho 27/09. to tez bedzie pierwszy raz julitki z kim s innym w nocy. jednak mam nadziejej, ze moja mama sobie z nia super poradzi(przy okazji rozpiesci:crazy:) i julitka nie bedzie przezywac, ze nas nie ma;-)

gratulacje dla olafka! jak sie rozgadal! siwetnie!:-D

Dzień dobry

Ale fajnie i GRATULUJĘ mój na wszystko mówi " go" no i słynne bum bum na auta rozumieć rozumie bardzo dużo bo jak mówię idź włącz autko , przynieś piłeczkę itd to idzie i to robi ale mówić nic:no: tylko palcem pokazuje co chce. O ełaśnie rzuca piłeczką i krzyczy go go go :rofl2::happy:

No i miałam się pochwalić ze Igor wczoraj stawiał pierwsze kroczki samodzielnie ale widać ze się jeszcze boi bo zrobi dwa kroczki i siada ale próbuje dalej a jak to śmiesznie wygląda bo najpierw się "puszcza" stoi jakby czekał czy upadnie jak zobaczy że stoi nadal to się uśmiecha i stawia dwa kroczki po czym siada zadowolony :-D:-D:-D

nuska , to igor juz po ang mowi?:-D:-D:-D

jescze kilka dni io sie osmieli do biegania po calym domku:tak:

Maminy instynkt jest niezawodny, czasem mamy potrafią lepiej zaradzić niż lekarze i specjaliści.

A ja wybywam weekendowo do teściów, będziemy świętować roczek.
Życzę wszystkim udanego i pogodnego weekendu.

udanej imprezki zycze! pogody ladnej i zeby goscie dopisali:happy:

Witam Mamuśki :)
To może ja też się dołącze, chociaż nie za często tu bywam ale postaram się :) Moj Filipek to istny łobuz, terazma moment na wchodzenie po schodach... masakra przez 24h trzeba miec go na oku bo nie odpusci HiHi. Ale ma dopiero 7 ząbków :( Pozdrawiam serdecznie

Iwoneeczka :)

12065.png

Witam Mamuśki :)
To może ja też się dołącze, chociaż nie za często tu bywam ale postaram się :) Moj Filipek to istny łobuz, terazma moment na wchodzenie po schodach... masakra przez 24h trzeba miec go na oku bo nie odpusci HiHi. Ale ma dopiero 7 ząbków :( Pozdrawiam serdecznie

Iwoneeczka :)

12065.png

iwoneeczka, a czemu nie czesto tu bywasz?
widzisz, ze nasz watek jest otwarty 24h/dobe:-D:-D

Donkat ja próbowałm u nas kupic taki, ale niestety takie NOWOŚCI tutaj jeszcze nie dotarły. Babka sprawdziła i obiecała zadzwonic do przedstawiciela. Kiedy poszłam na drugi dzień i pytam sie o cenę to ona mi odwaliła 34 zł, a ja przed chwilą kupiłam z przesyłka za 26,
Jest różnica

dzien bry...
Bry bry po pada. leje a ja mam ciche dni z J...buuuu:-(
Hrudzia pytałam męża czy słyszał coś o tych Huraganach bo on w pracy ciągle słucha radia i mówił że tak owszem mówili ale teraz juz cisza coś tam się faktycznie działo ale teraz jest juz ok.
Bardzo Ci dziekuje. Jestesmy dobrej mysli. Bardziej przeraza nas wizja 9 godzinnego lotu i zmiany czasu ale damy rade.
No i brawo dla Igorka za samodzielne kroczki!!!!
super że Olafek tak dużo rozumie i papuguje:tak::-Dbo jak tak porównujeOle jak byla w wieku Mateuszka to on jakiś jeszcze malo kumaty jest:-D bo np. jak powiedzialam Oli żeby przyniosla z pokoju pilkę to ona poleciala i przyniosla a Mati patrzy na mnie i pewnie myśli co ta baba ode mnie chce:tak::-Di wiem że większość wrześniątek jest co już tak fajnie wszyztko zrozumieją ale Mati jeszcze niestety nie:no::no::no:
Stas tez nie:no::no::no: Ale nauczyl sie wytykac jezor, 'klapac' ustakmi jak zobaczy ze ja tez tak robie i dzielnie pokazywac ( w koncu:happy:) gdzie mama ma oczko. Juz wiem gdzie heheh:-D:-p
Mati dostał ostatnio wysypki po pampersach i kupiłam huggiesy i po każdej nocy mały jest zasikany po pachy, a przy pampersach to się nie zdarzało.
Ja na huggiesy w Bolandii nie narzekalam a wlasnie na pampersy za uwieranie i sladu na idkach. Ale tu jakies lewe te huggiesy.
Carioca Stasiu umie pić ze słomki???Jak go tego nauczyłaś??
No wlasnie, jak?

Spadam bo moj glodomorek cos chyba glodny.

Ostatnia edycja:
Donkat ja próbowałm u nas kupic taki, ale niestety takie NOWOŚCI tutaj jeszcze nie dotarły. Babka sprawdziła i obiecała zadzwonic do przedstawiciela. Kiedy poszłam na drugi dzień i pytam sie o cenę to ona mi odwaliła 34 zł, a ja przed chwilą kupiłam z przesyłka za 26,
Jest różnica

o cho****, PEWNIE ze jest roznica:szok: myslaalm, ze to ustrojstwo jest troche tansze:sorry2:

chwale sie::::-D
julitka dzis zjadla mleko dopiero o 8 rano, cala noc bez mleka i picia-huuura!!

Monia dziewcynki lepiej łapią, szybciej się rozwijają. Maja w tymwieku co teraz jest Adas znaczniej więcej umiała i kumała. Taki ich natura. Dziewuchy zawsze we wszystkim lepsze.

O mój mały sie obudził i woła: mama

Ostatnia edycja:
Monia dziewcynki lepiej łapią, szybciej się rozwijają. Maja w tymwieku co teraz jest Adas znaczniej więcej umiała i kumała. Taki ich natura. Dziewuchy zawsze we wszystkim lepsze.

O mój mały sie obudził i woła: mama

taki jest stereotyp myslenia, a ja uiwazam, ze to zalezy od temperamentu i charakteru dziecka

reklama
jeśli chodzi o kumanie to mogę się zgodzić ale z rozwoje to Mati o caly miesiąc przegania Ole:tak:
zacząl raczkować jak mial 6 miesięcy a Ola miala 7
wstawal mając 7 miesięcy a Ola miala 8
zaczol chodzić mając 10,5 miesiąca a Ola niecale 12
no i z ząbkami też Ole wyprzezdzil bo pierwszy ząbek wyszedl mu gdy mial niecale 7 miesięcy a Ola miala jakoś 10,5miesiąca:-D:-D:-D:-D
wiem że dzieci nie powinno się porównywać ale...:-p:sorry2:

Do góry