majandra
Mamusia Maciusia 17/08/07
NUBY KUBEK PSTRYCZEK NIEKAPEK ZE SŁOMKĄ (424323402) - Aukcje internetowe AllegroKtóra ze 4 dni temu dawała linka kubeczka ze słomką. Nie mogę go znaleźc
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
NUBY KUBEK PSTRYCZEK NIEKAPEK ZE SŁOMKĄ (424323402) - Aukcje internetowe AllegroKtóra ze 4 dni temu dawała linka kubeczka ze słomką. Nie mogę go znaleźc
i ja się witam:-)witam sie z rana!!
super że Olafek tak dużo rozumie i papugujebo jak tak porównujeOle jak byla w wieku Mateuszka to on jakiś jeszcze malo kumaty jest bo np. jak powiedzialam Oli żeby przyniosla z pokoju pilkę to ona poleciala i przyniosla a Mati patrzy na mnie i pewnie myśli co ta baba ode mnie chcei wiem że większość wrześniątek jest co już tak fajnie wszyztko zrozumieją ale Mati jeszcze niestety nieMój Olo mówi kolejne słowo: "buła" Wczoraj jak robiłam kolację, smarując bułki mówiłam, to jest buła, mama robi buły i dałam mu kawałek do rączki żeby sobie poskubał. A on wcinając bułkę mówi "buła mmmmm" Codziennie mnie zadziwia ten mój skarb, rozumie bardzo wiele i zaczyna powtarzać wszystko jak papuga.
Dzieciaczki śpia od 40 min, a Klaudii znowu ucieka.
kludii, fajnie ze przeglad sie udal
julitka tez jest zlosnica (po mnie), ale nie uderza glowka,tylko sie drze i wierzga nogami i rekami, gdy np chce zeby szla ze mna, anie tam gdzie sobie zamyslila.
jak reagujesz na zachowanie malej?
Carioca-Twoje słowa brzmią jak obietnica:-) mam nadzieję, że to jest REALNE. U nas jest taki schemat, że mały najpierw je cycka,a potem zasypia, taki mamy rytuał. Powoli szykuje się do odstwienia i może wtedy da się przekonać do łóżeczka
Wiesz co staram się to ignorować, chociaż czasami uwierz mi, że się nie da...:-( Zuzia złości sie tylko wtedy jak coś chce a tego nie dostanie, no i wtedy, że tak powiem głowa leci jej na wszystkie strony... a ja tylko ją trzymam, albo nawet i nie żeby się nie uderzyła za mocno.
Agulka ten samochód co kupiliście Adasiowi to był w całości,czy do złożenia? Od kogo kupiliście?
Agulka-niezła tam miałaś jazdę sorki, że nie dałam komenta ale zabrakło mi już czasu, ale głosik oczywiście poleciał, no i czekamy na tą flachę
Mój Olo mówi kolejne słowo: "buła" Wczoraj jak robiłam kolację, smarując bułki mówiłam, to jest buła, mama robi buły i dałam mu kawałek do rączki żeby sobie poskubał. A on wcinając bułkę mówi "buła mmmmm" Codziennie mnie zadziwia ten mój skarb, rozumie bardzo wiele i zaczyna powtarzać wszystko jak papuga.
Bry!
W nocy mi się Stasiu obudził, brzuszek go bolał, bo jak go położyłam u siebie na brzuchu (od niewlęctwa go tak uspokajam) to się wyprykał jak balonik.
W tej książce Pierwszy rok zycia dziecka pisza zeby postepowac dokladnie tak jak robisz: ignorowac, pilnowac tylko zeby sobie krzywdy nie zrobila, odwracac uwage. Pewnie to jakis etap rozwojowy. Moj Stachu jak sie zlosci to tak jakby "pyskuje" i podskakuje.
Mój Olo mówi kolejne słowo: "buła" Wczoraj jak robiłam kolację, smarując bułki mówiłam, to jest buła, mama robi buły i dałam mu kawałek do rączki żeby sobie poskubał. A on wcinając bułkę mówi "buła mmmmm" Codziennie mnie zadziwia ten mój skarb, rozumie bardzo wiele i zaczyna powtarzać wszystko jak papuga.