reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniówkowe mamy

Cześć dziewczyny
mieliśmy wczoraj dość ciężką noc bo Zuzka co chwile się budziła i popłakiwała myślę że winowajcą jest jakiś ząb ale czyżby przebijały się już trójki...:baffled:
Agulka film bardzo fajny myślę że ci się spodoba to taki trochę musical ale ja lubię czasami posłuchać piosenek Abby

Etka, to Barrtuś ma stałe pory drzemek?:szok:

a dlaczego tak cię to dziwi???:baffled:

Moja siostra wczoraj nauczyła Zuzkę robić falę i teraz mloda cały czas podnosi rączki i robi łuuu normalnie rośnie mi kibol ;)))

reklama
Tygrysku STO LAT i SPELNIENIA MARZEN!!!

Okropna ta historia, o ktorej napisalas. Az mi wlosy stanely deba i lezka sie zakrecila. Oby chlopczyk wyszedl z tego.

Hruda nie dziwie sie, ze byliscie przerazeni. Widok musial byc straszny.

Olo mówi mama, choc częściej tata:baffled:, baba, na wszystkie zwierzęta na razie mówi "cici" (bo zaczęło się od kotka:-D), na kasze mówi "kaka", na muche "mua" , na misia "miiii", na soczek "aaaa"(taki odgłos jak coś smakuje), oczywiscie buuum na auta. Wiele też rozumie i wiele słów powtarza po nas jak papuga oczywiście po swojemu. Jak mówię idziemy mamusia da cyciusia, to mały od razu zagląda mi w dekolt:-D:szok:

dziewczyny wpedzacie mnie w kompleksy!!!! patryk nie mowi prawie nic - tylko tak po swojemu no i jeszcze mama, tata i baba.

Aha, wczoraj pierwszy raz dostałam @.. ale dziwnie..normalnie się już odzwyczaiłam. Na szczęście w ogóle zero bólu brzucha i krzyża jak kiedyś, oby juz tak zostało:tak:
Miłego dnia BaBony!!

ja wlasnie koncze trzecia i jestem bardzo niepocieszona. Jak to bylo cudownie nie miec jej wcale.

Dzisiaj pierwszy raz oddalam Patryka na caly dzien do Klubu. Nie moge pracowac bo tak sie o niego denerwuje. Pewnie tam placze bez mamusi :(

witam się z rańca:tak::-)
Mati śpi a ja zamiast posprzątać to na BB:-D ale sprzątanie nie zając nie ucieknie:tak::-D
Tygrysku oj bardzo smutna ta historia z tym chlopcem mam nadzieje że z tego wyjdzie:tak:No i życze zdrówka dla Szymka:tak:
Agulka, Etka zazdroszcze wam że wasze pierworodne już chodzą do przedszkola ja Ole też chcialam zapisać ale poszlam za późno i już nie zapisywali ale pójdę jeszcze w polowie września może się zwolnią jakieś miejsca:sorry2: no a za rok to już chyba we styczniu pójdę ją zapisać żeby się dostala:tak::-D
No i jeszcze spóźnione ale szczere życzenia dla Luandzi i Tygryska- dziewczyny WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO.

Agulka, Etka zazdroszcze wam że wasze pierworodne już chodzą do przedszkola ja Ole też chcialam zapisać ale poszlam za późno i już nie zapisywali ale pójdę jeszcze w polowie września może się zwolnią jakieś miejsca
:sorry2:
Gdybym była na Twoim miejscu to łaziłabym tam ciąglę, aż by mnie mieli dośc i przyjęli córcię. Napewno teraz musisz tam się ciągle pokazywac, bo jak tylko miejsce się zwolni to przyjmą te dziecko, którym rodzicom bardzo zależy, a Tobie przecież zależy. Więc na spacerek do przdszkola i codziennie sie przypominaj. A miejsce na pewno sie jakieś zwolni,

OBUDZIŁ się juz na pewno ..

:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: właśnie teściowa dzwoniła i mnie już wkurwiła.
Chodzi o roczek. A dokładnie o to byśmy zmienili termin , bo przed urodzinami sie nie robi urodzin. Qrcze to tylko dwa dni. I co może się stac. Ja jej na to , że nie zmieniamy, i że w żadne takie nie wierzę. Ona na to , że bym się nie gniewała, i , że to my jesteśmy rodzicami i zrobimy jak uważamy. A ja na to : dokładnie tak. Powiedziała, że będą w wyznaczonym przez nas terminie.:tak:
To po co mnie wk***wiała

A jej córka miała by zakonnicą a jednak wyszła za mąż i urodziła Jeremiaszka i przed jego urodzinami kupiła wszystkie rzeczy i łóżeczki itp. a przecież jak sdię w takie pierdoły wierzy, to też tego nie powinna robic.
Mam nadzieję, że zrozumiałyście co chciałam napisac

wiecie co, jest mi smutno i musze sie wam wyżalić:-( Mam taką dobrą koleżankę, w sumie taką jedną najbliższą.. Pracowałysmy razem ale od maja już to się zmieniło, bo ona wyjechała do Wrocławia na stałe. Żyje tam sobie z facetem, znalazła pracę i wszystko git. Przyjeżdza bardzo rzadko. Mamy ze sobą kontakt telefoniczny i czasem poklikamy dłużej na gg. Bardzo mi zależało żeby przyjechała do mnie na urodziny, niestety coś ważnego jej wypadło i nie mogła. Oczywiście rozumiem, choć nie ukrywam liczyłam na nią. No trudno, zdarza się. Powiedziałam jej potem, że przecież nic straconego niedługo roczek Olafka i serdecznie ich zapraszamy no i temat się zakończył.
W ubiegłym tygodniu oznajmiła mi, że zapisała się do studium kosmetycznego. Ona w sumie jest prawnikiem ale kosmetologia zawsze była jej pasją i zawsze mówiła, że chciałaby zrobić jakąś szkołę, żeby podszlifować swoje umiejętności. Uwielbia robić makijaże (świetnie jej wychodzi, np.maluje dziewczyny do ślubów) itd. Super, cieszę się że będzie się szkolić ale napisała mi dzisiaj na gg, że jak wypadną jej zajęcia na tą sobotę, kiedy robimy roczek to nie będzie mogła przyjechać... Cholernie przykro mi się zrobiło i nadal jest:-:)-( W sumie Olo ma roczek raz w roku.. Staram się jakoś to sobie zatłumaczyć ale emocje biorą górę. Może to ja przesadzam?

WITAJCIE!!

ja tak szybciutko ale poniewaz wszystkie jastescie znawcami mleka to mam pytanko czy mozna np. mleko UHT nie przegotowywac tylko podawac np podgrzane??
przeszlaz z malym na zwykle mleko i slyszalam ze mleko z kartonu nie musze gotowac !!

PORADZCIE CZY TO PRAWDA

reklama
WITAJCIE!!

ja tak szybciutko ale poniewaz wszystkie jastescie znawcami mleka to mam pytanko czy mozna np. mleko UHT nie przegotowywac tylko podawac np podgrzane??
przeszlaz z malym na zwykle mleko i slyszalam ze mleko z kartonu nie musze gotowac !!

PORADZCIE CZY TO PRAWDA

Ja niestety Ci nie pomogę bo wciąż karmię piersią i na mleku raczej się nie znam ale jak przestanę karmić to na pewno nie będę dawać Zuzce mleka z kartonu
tylko jakąś mieszankę ostatnio właśnie zastanawiałam się jaką słyszałam że dobre jest mleko Enfamil czy któraś z was może używa tego mleka???

Właśnie była u nas niania i umówiliśmy się że w poniedziałek przyjdzie już na cały dzień bardzo chętnie zgodziła się też pokazywać Zuzi napisy pożyczyłam jej nawet książkę na ten temat bo chciała się czegoś więcej o tym dowiedzieć więc może nie będzie tak źle ...

Do góry