reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniówkowe mamy

reklama
Etka, to Barrtuś ma stałe pory drzemek?:szok:

Agulka, Maciuś też o 9 padł. Już przy jedzeniu tarł oczka i nie chciał do końca zjeść pysznej nektarynki. Zaraz pewnie się obudzi, bo on ma zegarek w głowie.:wściekła/y:

Witam z rana!
Na samym początku składam Tobie Tygrysku najserdeczniejsze życzenia urodzinowe!!
Luandzia-z otwartą buzią czytałam Twojego posta:szok: Zuzia bardzo szybko się rozwija, jestem w szoku, że już tak wiele mówi i rozumie. Gratulacje:tak: No i super, że wakacje się udały.
Donkat-taki aniołek w samochodzie to nasze marzenie, co?:-D:-D
Majandra-mój Olo też jeszcze nie chodzi. Oczywiście staje przy meblach i chodzi przy nich bokiem ale na razie to tyle. Nie prowadzam go za rączki choć wiem, że świetnie by sobie radził. Nie chcę nadwyrężać jego i swojego kręgosłupa:tak::-D Śmiga sobie na czorakach jak pershing i bardzo mnie to cieszy, dobrze jak dziecko długo raczkuje, bo wtedy jego ciało jest lepiej przygotowane do chodzenia. Ja staram sie nie porównywac Olafka z innymi dziećmi, ale czytam o osiągnięciach innych wrzęśniątek i bardzo się z tego ciesze. Dzieciaki zaczynają chodzić średnio między 10-14 miesiącem więc mamy jeszcze czas, spokojnie. Olo mówi mama, choc częściej tata:baffled:, baba, na wszystkie zwierzęta na razie mówi "cici" (bo zaczęło się od kotka:-D), na kasze mówi "kaka", na muche "mua" , na misia "miiii", na soczek "aaaa"(taki odgłos jak coś smakuje), oczywiscie buuum na auta. Wiele też rozumie i wiele słów powtarza po nas jak papuga oczywiście po swojemu. Jak mówię idziemy mamusia da cyciusia, to mały od razu zagląda mi w dekolt:-D:szok:

No i sprawa z gorszym apetytem i niespokojnymi nockami się wyjaśniła. Przebija się dolna dwójka:tak: tak więc mamy już 7 zęboli.
W sobotę zrobiliśmy sobie wycieczkę quadem po takim górskim lesie. Olo był wniebowzęty, uwielbia tym jeżdzić. Całą drogę pomrukiwał w rytm silnika i był spokojniutki. Po powrocie oczywiście się rozpłakał, bo chciał jeszcze jeżdzić:tak:
Poza tym na razie w domu jestem odłączona od neta. W nocy z soboty na niedziele jakieś dziady ukradły kawał kabla telefonicznego:szok:
Aha, wczoraj pierwszy raz dostałam @.. ale dziwnie..normalnie się już odzwyczaiłam. Na szczęście w ogóle zero bólu brzucha i krzyża jak kiedyś, oby juz tak zostało:tak:
Miłego dnia BaBony!!

Wiecie co? Ja nieraz zazdroszczę tym, które mieszają z rodzicami/teściami. Przynajmniej jest ktoś kto może dzicmi się zając, a Wy możecie małżeństwem się wtedy zając, tzn. pójsc do kina, czy naewt na cholerny wieczorno. nocny spacer. A tak jak to ja powiem,Wam ,że ostatni raz z mężem byliśmy sami, ponad 3 lata temu, na romantycznym wypadzie i to tylko jedną noc.

Shinead, (może jeszcze zdążę odpisać;-)) Maciuś też przy meblach chodzi, prowadzam go rzadko, ale on na szczęście się do tego nie rwie. Znajome moje właśnie non stop prowadzają dzieci i już im kręgosłupy szwankują. Gratulujemy kolejnego ząbka. U Maciusia na razie zastój, ale już ma 8 ząbków, więc nie speszy nam się.:no:
A co do @, to ja też mam praktycznie bezbolesną, ale trochę bardziej obfitą.
Uff, udało mi się odpisać. Szkrab jeszcze śpi:szok:

Agulka, a nie masz rodziców czy teściów blisko, żeby dzieci zostawić?

Czesc dziewczeta!
Tygrysku - przykro mi z powodu tego chlopaca:-(. oj zeby wszytsko skonczylo sie dobrze...i zdrowka dla Szymka:tak::-)
Donkat, Majandra - tutaj tez zimno...niecierpie budzic sie z zimnym nosem brrrr ale chyba typowe dla tej szerokosci geograficznej te zmiennosci bo np w sobote bylo parno i duszno a noc goraca...
Kasia - zaszalalas, wszystkie bluzki super!
Luandzia - twoja Zuzka chodzi z podparciem a moj przekorniak ( ma to po mnie:baffled:) chce chodzic ale bez pomocy. Jak mowie mu zeby dal raczke to daje ale jak domysla sie ze gdzies chce go zaprowadzic raczke cofa i maszeruje sam. No a w mowieniu to mamy opanowane wszelkie odmiany jezykowe tata, daddy, dada no i slynny szampon:laugh2:
Zazdroszcze wam ze mozeciu kupic butki dla dzieci...ja nie orientuje sie w tutejszych sklepach, albo drozyzna albo lipa...no nic stas bedzie musial poczekac na zakupy w Bolandii...ach i w ogole wielkie zakupy bo i bodziaki i skarpetki i spioszki...urosl mi synek:-):tak:

reklama
Do góry