reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniówkowe mamy

reklama
zegnam sie, bo jeszcze myjku-myjku i chce troszke poczytac knizke;-)
chyba sie zaczyna przesilenie jesienne9 mojego organizmu:-D), bo chodze coraz bardziej niewyspana:laugh2:

Witam cały dzień poza domem to dopiero tu wylądowałam ale nie długo bo zaraz mąż mnie pogoni.
Kupiliśmy Igorkowi pierwsze "prawdziwe" buty z Bartka ale ceny to oni mają :szok: no cóż ponoć pierwsze powinny być porządne. Igorek dzisiaj zrobił parę kroczków sam bez pomocy:-):-) ale widać że jeszcze się boi ale odrobina wytrwałości i będzie dobrze.

Lecę się pochwalić :) zakupiłam dwie bluzeczki oto one :)

I jeszcze jestem napalona na te dwie poniżej :)

KAsiu
gdzie kupiłaś ten pierwszy golfik???

luandzia- wszystkiego naj naj naj!
w pszczynie bedzie dzisiaj przepieknie :) my bylismy tydzien temu- byly dni pszczyny. w tym tygodniu sa dni czechowic wiec zostajemy u nas :tak:
:wściekła/y: M wrocil o 10 do domu! jakis kretyn sie spil na weselu i zrobil awanture. pobil kilkoro gosci... a na koniec uszkodzil radiowoz i tak dlugo to wszystko trwalo! :szok: czasem wspolczuje im calej tej ich papierologii... :no:

To Ty żona mundurowego jesteś:-)? I jako to jest "za mundurem panny sznurem";-)? A tak w ogóle to lipa rozwalić tak komuś wesele smutne no i Twój ukochany przez to z takim opóźnieniem w domku.

A my dzis mielismy niewesola noc. Stas przebudzil sie w nocy, pobieglam do sypialni, pewnie ze mu sie cos snilo albo cos...patrze a on caly lezy w wymiocinach:szok::-(. Zwrocil cale drugie sniadanie, nie obiad i podwieczorek tylko owsianke z gruszkami. Jadl ja juz tyle razy ale moze ta gruszka jakas byla podejrzana? Ale dzis ma sie dobrze...ale co sie strachu najedlismy to nasze:baffled::szok: bo widok byl makabryczny.

:szok::-( biedny Staś a widok na pewno nie ciekawy ale dobrze że już mu lepiej.

witam się ja dziś nie w chumorze
stała się u nas we wsi wczoraj tragedia 6 letni kolega Szymka z przedszkola wjechał rowerkiem pod mercedesa transportera szok cała miejscowość w traumie bo 2 lata temu 3 km od nas 11 latek wjechał pod jepa i zginoł na miejscu biuuuuuuuuuu dlaczego wyć mi się chce
jak na razie dziecko wczoraj zabrała śmigłowiec operowali mu główkę i brzuszek uszkodzona śledziona nerka i bóg jeden wie co jeszcze teraz jest w śpiączce i nie wiadomo co i jak wszyscy się modlą
na domiar złego jutro 1 września Szymek do przedszkola i do dentysty jest też umówiony na 17 a onn dziś od rana ma gorączkę i to taką do 40 C już trzeci raz śpi zjadł tylko jogurt nic nie chce jeść jak dostał ibum to mu zeszła ale jak lek puścił to znów jest pewnie ma gardziołko zainfekowane a dawno nic mu nie było ale ostatnio podkradał nam cole (ja mu nie pozwalam bo po 1 gazowane a po 2 to takie ofujstwo któe ja z B uwielbiamy :( )
i pewnie od tego
miło mi czytać że ZuzA się tak rewelacyjnie werbalnie rozwija i podtzymuję swoją teorię że albo dziecko rozwija się ruchowo alo intelektualnie obie te umiejętnośći na raz nie idą
B pojechał do pracy i będzie w nocy a ja sama z dzieciaczkami idę kończyć obiad mam rosół z kaczki francuskiej i pęczak z sosikiem z indyczych serduszek pyszotka mam jeszcze smaka na surówkę z kapustki białej marchewki i majonezikiem i sałatkę z szynką jajkiem selerem porą i kukurydzą więc muszę się sprężyć
buziaki ppapa

Oj Tygrysku to smutne biedne dziecię oj co muszą teraz czuć jego rodzice:-:)-:)-(

Dużo zdrówka dla Szymka

Luandzia i tygrysku wzystkiego najlepszego w dniu Waszego święta. Dużo miłości i szczęścia a i wygranej w Totka,

Tygrysku
wiem, że daleko od siebie nie mieszkamy, ale i tak daleko...... inaczej bym wpadła na kawkę i słodkości.

Straszna historia z tym chłopcem.

A my dziś w domu, koleżamka nas odwiedziła więc czas szybko zleciał. Około 23 mają wrócic moi rodzice, zabiorą w końcu Titę ( psa) bo ciężki żywot miała z moimi dziecmi.
Jutro Maja do przedszkola, zaczyna się trochę więcej luzu. Prawda dziewczyny z dwójka dzieci?

Przeżyłam dziś szok. Podejrzałam jak moja ukochana , słodka córcia popucha Adasia, że się przewraca i .... kopie. Nogę wsadziła między szczebelkami łóżeczka i go kopała. Ja jestem w szoku, że taki szatanek w niej siedzi. Muszę bardziej jej pilnowac.

Oj tak tak :tak:takie aniołki a swój charakterek już mają

Ostatnia edycja:
hejka!!

my dzis psedzilsimy dzien na zakupkach, u tesciow i wujka p
kupilam wreszczcie sukienke!!!:-)
Nuska, aty chyba nam nie pokazals swojej, prawda?;-)

A pokażę pokażę później wkleję jakieś fotki z wesela w końcu to juz za tydzień. A Ty pochwal się swoją???

Dziewczyny pa pa bo mąż smęci że znowu tu siedzę pa pa pa

Tygrysku, z okazji urodzin dużo szczęścia, pociechy z dzieciaczków i z męża:-D;-), mnóstwo miłości i radości i aby kolejne urodziny były bardziej wesołe

Ja też życzę wszystkiego najlepszego no i już zawszę będę pamiętać o twoich urodzinach bo są w rocznicę mojego ślubu :-)

hejka!!

luandzia, wpedzasz nas w kompleksy piszac jak zuzia pieknie mowi:happy: jestem zdumiona jej osiagnieciami:szok: ciesze sie, ze wakacje wam sie udaly oczywiscie nie wspomne, ze zazdroszcze dziecka tak pieknie spiacego w podrozy zuzia caly czas byla w foteliku? kurcze, przeciez to taka niewygodna pozycja bez wiercenia sie trudno wysiedziec:confused:

udanego wieczorku zycze!:-)
Nie przesadzaj ona przecież nie mówi pełnymi zdaniami tylko pojedyncze słowa:rofl2: i to nie zawsze jak jest ktoś obcy to zazwyczaj siedzi jak zaklęta

Witam cały dzień poza domem to dopiero tu wylądowałam ale nie długo bo zaraz mąż mnie pogoni.
Kupiliśmy Igorkowi pierwsze "prawdziwe" buty z Bartka ale ceny to oni mają :szok: no cóż ponoć pierwsze powinny być porządne. Igorek dzisiaj zrobił parę kroczków sam bez pomocy:-):-) ale widać że jeszcze się boi ale odrobina wytrwałości i będzie dobrze.

To się chyba zmówiłyśmy bo też dzisiaj kupiłam Zuzce pierwsze prawdziwe buty i to od razu dwie pary a ceny :szok: za dwie pary zapłaciłam 280 zł no ale też słyszałam że pierwsze buty powinny być porządne ...
a co do chodzenia to Zuzka niby chce ale jest strasznym tchórzem potrafi stać i to długo czasami zrobi nawet parę kroków ale jak myśli że ktoś ją z tyłu podtrzymuje

Wieczór nawet się udał byliśmy w kinie na filmie Mamma Mia nawet mi się podobał
no nic uciekam do męża bo chce obejrzeć płytę ze ślubu a miało być bez rozdrapywania ran....;-)

Ja witam sie pierwsza bo Majeczka przed 7 do przedszkola z J pojechala.

Majandra Ty tez powinnas nieglugo tu byc, bo mezus do szkoly pewnie zaraz wyjdzie.

Ja tylko na chwileczke bo musze posprzatac i obiad zrobic, bo rodzice przychodza.
Iza jest zona policjanta

Zauwazylyscie , ze zapisalysmy 2000 strone.
Qrcze nie wciskaja mi sie polskie znaki

Luandzia mowisz, ze polecasz ten film, bo chce za tydzien isc na niego. Z J planujemy maly wypad ( chociaz do kina) w nasza rocznice

Ostatnia edycja:
CZeść dziewuszkiJA jestem własnie w pracy, a że prawie nie ma nikogo w wydziale to wykorzystuje na podczytanie was. Najgorsze jest to, że mam kompa , który chodzi wolniej niz zółw- pamieta on chyba lata młodości mojej babuszki, ale jakos muszę sobie radzić a na dokładkę nie wchodzą mi emotikonki:( wrrrrOki Kochane wszytskim świetującym wszystkiego NAJ NAJ NAJMaluszką zdrówka życzę i uciekam troszkę popracowac bo sie jeszcze wnerwie i kompa przez okno wyrzuce.papa miłego dnia.

Witam i ja.
Majandra Ty tez powinnas nieglugo tu byc, bo mezus do szkoly pewnie zaraz wyjdzie.
No niestety, teraz jak mąż w pracy to ja tu będę zaglądać tylko, gdy mały śpi(tak jak teraz). A ostatnio potrafi mieć tylko 1 drzemkę w dzień.:wściekła/y: Ale to wtedy,gdy pierwsza jest późno. Dziś zapowiada się, że będą 2.

No Agulka to teraz mamy dobrze :-) Olkę zaprowadziłam na 9.00 po odbiór około 13.30, gorzej bo Bartek śpi mi o tej porze :baffled::sorry2:
Mam luz blues :-D

Ale będę jechać mamie załatwić buta bo nogę jej wydłużyli i musi mieć podeszwę doklejoną o jakieś 3 cm.

reklama
My mieliśmy juz małeg przestawionego na jedna drzemkę, ale wczoraj padł po 10 na rękach i dzisiaj już o 9 jęczał, a jak go włożyłam do łóżeczka to od razu odleciał

Do góry