reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniówkowe mamy

reklama
Justyna, jesteś nieprzeciętna:-D:tak:
Kupię też chyba Maciusiowi taką szczoteczkę do zębów Nuk Pierwsza szczoteczka do mycia zebów wys. 3 zl (415643315) - Aukcje internetowe Allegro , bo my już nie możemy mu myć. Gryzie nam palce okrutnie. Dziś aż krzyknęłam z bólu, a mały się popłakał:-(Będzie się uczył sam myć zęby:tak:
Mateusz jeszcze swoimi 4 nie ryzie po palcach,ale juz ma kolejną szczoteczkę
JORDAN STEP BY STEP (0-2)-SZCZOTECZKA DO ZEBÓW (428586735) - Aukcje internetowe Allegro
dostał na zająca od cioci. Ale to nic... na gwiazdkę w paczce z pracy S dostał taką ELEKTRYCZNA SZCZOTECZKA DO ZĘBÓW DORA COLGATE (426620778) - Aukcje internetowe Allegro :-D:-D

hejka
uprzedziłas mnie majandra
ja dziś dopiero wysyłam szymka do przedszkola gorączka znikneła może to jakaś tci tyci infekcja była od popijania coli
Wiki też ma już swoją prawdziwą szczoteczkę i nawet sama lubi ni myć ząbki ale i też mi na to pozwala my mamy oral b od 0-2
zastanawiam się czy czasem nie wykupować obiadów z przedszkola dla nas do domu tzn jednego obiadu i albo B albo ja byśmy go jedli i między czasie coś by się tam gotowało ale sama nie wiem
co do chłopca to cisza nic nie wiem czy lepiej czy gorzej modle się o cud
i jeszcze jedna dobra wiadomość krwiak u szwagierki wchłania się z 23 mm o 12mm więc realne zagrożenie poronieniem soada i są bardzo szczęśliwi a ja nie wiem jak wytrzymam do 12 kwietnia ehhehe

czesc kochane:-)
od 2 dni próbuje cos napisać i ciągle brakuje mi czas:-( no ale może teraz się uda bo mała grzecznie bawi się na dywanie a P pojechał na grzyby więc mam chwile spokoju:-D
u nas nic specjalnego się nie dzieje prócz tego że cały czas bardzo sie martwię rozwojem Juli- chyba za dużo o tym myślę...

pisałam Wam, że chce zafundować Juli na roczek sesję zdjęciową i tak pochodziłam sobie po fotografach i wychodzi że jedno zdjęcie kosztuje 25zl czyli za 10 zaplace 250- troche duzo i wpadłam na inny pomysł nas bardzo dobry kolega jest fotografem amatorem ( robi naprawde śliczne fotki slubne itp) a ja znalazłam studio fotografi które można wynając z całym osprzętem i asystentem już za 30zl za 1h :-D:-D wiec wynajme je sobie na 2 godz biorę kolegę i szalejemy :tak::tak:

HRUDZIA biedny Stasiulek widok musiał być straszny:-:)-(

wiecie co, jest mi smutno i musze sie wam wyżalić:-( Mam taką dobrą koleżankę, w sumie taką jedną najbliższą.. Pracowałysmy razem ale od maja już to się zmieniło, bo ona wyjechała do Wrocławia na stałe. Żyje tam sobie z facetem, znalazła pracę i wszystko git. Przyjeżdza bardzo rzadko. Mamy ze sobą kontakt telefoniczny i czasem poklikamy dłużej na gg. Bardzo mi zależało żeby przyjechała do mnie na urodziny, niestety coś ważnego jej wypadło i nie mogła. Oczywiście rozumiem, choć nie ukrywam liczyłam na nią. No trudno, zdarza się. Powiedziałam jej potem, że przecież nic straconego niedługo roczek Olafka i serdecznie ich zapraszamy no i temat się zakończył.
W ubiegłym tygodniu oznajmiła mi, że zapisała się do studium kosmetycznego. Ona w sumie jest prawnikiem ale kosmetologia zawsze była jej pasją i zawsze mówiła, że chciałaby zrobić jakąś szkołę, żeby podszlifować swoje umiejętności. Uwielbia robić makijaże (świetnie jej wychodzi, np.maluje dziewczyny do ślubów) itd. Super, cieszę się że będzie się szkolić ale napisała mi dzisiaj na gg, że jak wypadną jej zajęcia na tą sobotę, kiedy robimy roczek to nie będzie mogła przyjechać... Cholernie przykro mi się zrobiło i nadal jest:-:)-( W sumie Olo ma roczek raz w roku.. Staram się jakoś to sobie zatłumaczyć ale emocje biorą górę. Może to ja przesadzam?

Mi też było by smutno... nie wiem czemu ale czesto sie tak zdarza ze ja ludzie zmieniają adres zamieszkania to tak jak by już zmieniali znajomych:-(

ale pociesze Cie ja mam gorzej tzn na roczku Juli nie będzie jej chrzestnych:-( matka jest w Irlandii a ojciec w Anglii jest mi zajebiście smutno z tego powodu ale generalnie czego oczekiwalam jak oni na codzień sie nia nie interesują - bardzo zly wybór dokonaliśmy:-:)-(

reklama
Ja nie oglądam TV wcale, za to buszuję na allegro i to wybuszowałam;-):
Prezent dla Maciusia na urodzinki od chrzestnego:
CHICCO 67259 MUZYCZNY STOLIK EDUKACYJNY +KLOCKI (426539239) - Aukcje internetowe Allegro

Patryk dostanie taki sam stolik od dziadków :-)

Wiki też ma już swoją prawdziwą szczoteczkę i nawet sama lubi ni myć ząbki ale i też mi na to pozwala my mamy oral b od 0-2

Pati tez ma taka prawdziwa szczoteczke. Z gumowej zrezygnowalismy po tym jak kilka razy z rzedu ugryzl mnie tak moco, ze az lzy mi polecialy.
Niby wiele sie nie namyje tych swoich zabkow ale mysle, ze w tym wypadku chodzi o wyksztalcenie samego nawyku mycia zabkow.

A Patryk nie poszedl dzisiaj do zlobka. Rano dostal biegunki i M pracuje z domu. Pani wczoraj mie uprzedzala, ze tak moze byc bo dwojka innych dzieci dostala rota. Do wieczora nic nie bylo wiec mialam nadzieje, ze go to ominie ale chyba jednak tak nie bedzie. Na szczescie nie ma temperatury, ma dobry humor i je i pije. Moze to tylko jakas lekka odmiana.

Do góry