reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniówkowe mamy

Jeszcze cos takiego znalazłam, mam nadzieję,że się przyda, pozdrawiam.

Urlopy okolicznościowe są to zwolnienia z pracy udzielane przez pracodawcę ze względu na szczególne okoliczności, które uniemożliwiają stawienie się pracownika do pracy i jej wykonywanie.

Pracodawca jest obowiązany zwolnić od pracy:

pracownika na czas obejmujący:
  • 2 dni - w razie ślubu pracownika lub urodzenia się jego dziecka albo zgonu i pogrzebu małżonka pracownika lub jego dziecka, ojca, matki, ojczyma lub macochy,
pracownik zachowuje prawo do wynagrodzenia obliczonego według zasad obowiązujących przy ustalaniu wynagrodzenia za urlop.

reklama
Aina - dziekuje za infomacje, jeszcze sie dopytam mojego gina. W kazdym razie moj Piotr i tak ma jeszcze caly prawie urlop do wykorzystania.
A jesli chodzi o ciaze pozamaciczna to w 5 tygodniu ciązy moze ona jeszcze byc poza macica, jak lezalam w szpitalu to byla dziewczyna ktorej zarodek zszedl do macicy wlasnie pod koniec 5 tygodnia, ale nie wiem do kiedy najdluzej moze schodzic.

Hej Wrześnióweczki.
Mało ostatnio piszę, ale z uwagą czytam Wasze posty:tak:
Ja dzis wybieram sie na polowkowe USG i ogolnie na badanie comiesieczne do mojej ginki. Z jednej strony się cieszę - zobaczymy Naszego Dzidziusia. Ale z drugiej mam obawy..bo nasilają się moje skurcze:-( Codziennie biorę no-spe forte, ale mało to pomaga. W sobote nawet ledwo co wytarłam sie recznikiem po myciu..Wczoraj nastraszyly mnie moje siostry, kazały isc szybko na zwolnienie..One obie tez miały takie skurcze i ostatnie miesiace ciazy przelezaly w szpitalu:-( Ehh..zobaczymy co powie ginka.
Pozdrawiam Was cieplutko.

Witam się w piękny słoneczny poniedziałek:-D

Moja Olka załapala mi grypę jelitową.Bez przerwy się tuliła i chciała na rączki.Wczoraj pojechaliśmy do Castoramy i zaczęło mnie kłuć w brzuchu:szok:Podczas spaceru również mam te kolki nawet jak idę bardzo powoli:confused: Je tego nie miałam przy Olce????Nie wiem co się dzieje????Czy Wy też tak macie czasami????Czy jak najszybciej skonsultować się z lekarzem????Wizytę mam dopiero umówioną na 16.05:szok:

Etka ja nie mam takich bóli jak Ty, ale sądzę, że w ciąży każdy ból brzucha należy konsultować z lekarzem. Może to nic poważnego, a przynajmniej Ty nie będziesz się denerwować. Może to tylko jakaś niestrawność? Pozdrawiam:tak:

Ja też uważam, że z bólami należy zgłaszać sie do lekarza jak najszybciej. Lepiej chuchać na zimne.

też miałam takie kłucia podczas chodzenia i zmiany pozycji, np. przy wstawaniu, i wiem ze to dawały znać o sobie węzadła rosnącej macicy, i najlepiej nie nosić dzieciątka wtedy nie schylac się i odpoczywać i napewno przejdzie.

Witam wszystkie mamusie w pogodny poniedziełek :-). Moge nareszcie sie z wami podzielic wiadomoscia ze coraz bardziej czuje mojego dzidziusia :);-)
Mam nadzieje ,ze wkoncu wszystko juz bedzie oki:)ale pewnie jednak i tak zdecyduje sie na to badanie prenatalne16 maja. :tak: Ale mam do was pytanko czy ktoras z was farbowała włosy teraz w ciąży albo robiła pasemka????? Czy to nie zaszkodzi dzidziusiowi ?? Mam 20 maja komunie i wiecie to dlatego....żeby ładnie wyglądać:-);-) Prosze jesli tylko mozecie to napiszcie,czy to jakos zle nie wpłynie na dzidzie??????:-(
Pozdrawiam i buziolki dla was i waszych dzidziusiów:-);-)

A zapomnialabym:-) tygrysku czytałam ,ze pochodzisz z Gryfina????? Własnie w tamte strony wybieram sie na komunie... wogóle cała moja rodzinka z tamtad pochodzi :-) Wiec pozdrawiam cie bardzo cieplutko:)

reklama
Ja osobiście jeszcze w trakcie trwania mojej ciąży nie robiłam pasemek, choć mam taki zamiar. Ale np. moja koleżanka robiła sobie 2 razy - raz gdzieś tak w połowie ciąży a 2-gi raz przed samym porodem /już po terminie/ i w styczniu urodziła zdrową córeczkę. Opinie na ten temat będą napewno różne, bo to zawsze chemia, ale...

Do góry