reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniówkowe mamy

Jeszcze cos takiego znalazłam, mam nadzieję,że się przyda, pozdrawiam.

Urlopy okolicznościowe są to zwolnienia z pracy udzielane przez pracodawcę ze względu na szczególne okoliczności, które uniemożliwiają stawienie się pracownika do pracy i jej wykonywanie.

Pracodawca jest obowiązany zwolnić od pracy:

pracownika na czas obejmujący:
  • 2 dni - w razie ślubu pracownika lub urodzenia się jego dziecka albo zgonu i pogrzebu małżonka pracownika lub jego dziecka, ojca, matki, ojczyma lub macochy,
pracownik zachowuje prawo do wynagrodzenia obliczonego według zasad obowiązujących przy ustalaniu wynagrodzenia za urlop.

reklama
Aina - dziekuje za infomacje, jeszcze sie dopytam mojego gina. W kazdym razie moj Piotr i tak ma jeszcze caly prawie urlop do wykorzystania.
A jesli chodzi o ciaze pozamaciczna to w 5 tygodniu ciązy moze ona jeszcze byc poza macica, jak lezalam w szpitalu to byla dziewczyna ktorej zarodek zszedl do macicy wlasnie pod koniec 5 tygodnia, ale nie wiem do kiedy najdluzej moze schodzic.

Hej Wrześnióweczki.
Mało ostatnio piszę, ale z uwagą czytam Wasze posty:tak:
Ja dzis wybieram sie na polowkowe USG i ogolnie na badanie comiesieczne do mojej ginki. Z jednej strony się cieszę - zobaczymy Naszego Dzidziusia. Ale z drugiej mam obawy..bo nasilają się moje skurcze:-( Codziennie biorę no-spe forte, ale mało to pomaga. W sobote nawet ledwo co wytarłam sie recznikiem po myciu..Wczoraj nastraszyly mnie moje siostry, kazały isc szybko na zwolnienie..One obie tez miały takie skurcze i ostatnie miesiace ciazy przelezaly w szpitalu:-( Ehh..zobaczymy co powie ginka.
Pozdrawiam Was cieplutko.

Witam się w piękny słoneczny poniedziałek:-D

Moja Olka załapala mi grypę jelitową.Bez przerwy się tuliła i chciała na rączki.Wczoraj pojechaliśmy do Castoramy i zaczęło mnie kłuć w brzuchu:szok:Podczas spaceru również mam te kolki nawet jak idę bardzo powoli:confused: Je tego nie miałam przy Olce????Nie wiem co się dzieje????Czy Wy też tak macie czasami????Czy jak najszybciej skonsultować się z lekarzem????Wizytę mam dopiero umówioną na 16.05:szok:

Etka ja nie mam takich bóli jak Ty, ale sądzę, że w ciąży każdy ból brzucha należy konsultować z lekarzem. Może to nic poważnego, a przynajmniej Ty nie będziesz się denerwować. Może to tylko jakaś niestrawność? Pozdrawiam:tak:

Ja też uważam, że z bólami należy zgłaszać sie do lekarza jak najszybciej. Lepiej chuchać na zimne.

też miałam takie kłucia podczas chodzenia i zmiany pozycji, np. przy wstawaniu, i wiem ze to dawały znać o sobie węzadła rosnącej macicy, i najlepiej nie nosić dzieciątka wtedy nie schylac się i odpoczywać i napewno przejdzie.

Witam wszystkie mamusie w pogodny poniedziełek :-). Moge nareszcie sie z wami podzielic wiadomoscia ze coraz bardziej czuje mojego dzidziusia :);-)
Mam nadzieje ,ze wkoncu wszystko juz bedzie oki:)ale pewnie jednak i tak zdecyduje sie na to badanie prenatalne16 maja. :tak: Ale mam do was pytanko czy ktoras z was farbowała włosy teraz w ciąży albo robiła pasemka????? Czy to nie zaszkodzi dzidziusiowi ?? Mam 20 maja komunie i wiecie to dlatego....żeby ładnie wyglądać:-);-) Prosze jesli tylko mozecie to napiszcie,czy to jakos zle nie wpłynie na dzidzie??????:-(
Pozdrawiam i buziolki dla was i waszych dzidziusiów:-);-)

A zapomnialabym:-) tygrysku czytałam ,ze pochodzisz z Gryfina????? Własnie w tamte strony wybieram sie na komunie... wogóle cała moja rodzinka z tamtad pochodzi :-) Wiec pozdrawiam cie bardzo cieplutko:)

reklama
Ja osobiście jeszcze w trakcie trwania mojej ciąży nie robiłam pasemek, choć mam taki zamiar. Ale np. moja koleżanka robiła sobie 2 razy - raz gdzieś tak w połowie ciąży a 2-gi raz przed samym porodem /już po terminie/ i w styczniu urodziła zdrową córeczkę. Opinie na ten temat będą napewno różne, bo to zawsze chemia, ale...

Do góry