oj jak się zrobiło romantycznie, super mężussNuska M wie, ze uwielbiam torty, a to byl taki malutki na doslownie jeden zab :-) Ja sama pieke torciki i bez okazji. A co...przeciez nie trzeba miec okazji, zeby zrobic tej drugiej osobie prezent lub kupic kwiatki, prawda? :-) Trzeba na codzien umiec znalezc okazje, a swietowac mozna z byle jakiego powodu. Nawet dlatego, ze sie jest poprostu szczesliwym :-)
reklama
dzien doberek..u nas cuuudniascie, lazurowe niebo..a ja umowilam sie na wizyte u tesciwki..troche mi to nie w smak, bo szkoda pogody na biesiady w murach...
...qrcze, dawno goferka nie jadalam...a na mojej dzielni uruchomiono goferkownie hehe
a co to za "darmowy" pakiecik?Siemano
A i musze podejsc do biblioteki po darmowy pakiet ksiazeczek dla Angelki.
Baw sie dobrze Shinead, koniecznie poskacz nad ogniem;-)Heloł
U nas pogoda do d**y. Ciemno jakoś i co chwila pada. Najlepsze jest to, że mam dzisiaj ognisko firmowe i nie wiem czy coś z niego wyjdzie. Oczywiście idę tylko na góra 2 godzinki (nie ma szans na zostawienie młodego w nocy) ale i tak dla mnie to duuuża rozrywka
Miłego dzionka babaeczki!
Moj J jest tego samego zdania i robi mi podobne niespodzianki bez okazji...ale szkopul jest taki ze o okazjach zapomina:-( W sobote mam imieniny i pewnie tez mu umknieNuska M wie, ze uwielbiam torty, a to byl taki malutki na doslownie jeden zab :-) Ja sama pieke torciki i bez okazji. A co...przeciez nie trzeba miec okazji, zeby zrobic tej drugiej osobie prezent lub kupic kwiatki, prawda? :-) Trzeba na codzien umiec znalezc okazje, a swietowac mozna z byle jakiego powodu. Nawet dlatego, ze sie jest poprostu szczesliwym :-)
...qrcze, dawno goferka nie jadalam...a na mojej dzielni uruchomiono goferkownie hehe
justyna800717
Mama Mateuszka 6.09.07.
A my mamy 3 ząbka. Lewa....3. Ale jaja,bedzie wampir w domu. Górne 2 też idą,ale kiedy dojdą nie wiadomo.
Luandzia dzięki za namiary na ten szpital. Z tego co pisza na stronie to faktycznie wypas. Niestety nie dla nas,bo oni specjalizują się głównie z kardiologii. My potrzebujemy czegoś raczej z neurologią, niby tam coś jest ,ale glownie piszą o dzieciach No nic, dzięki i tak za pomoc i szukamy dalej.
Powinnam robić obiad i ogórki zaprawić,a ja od godziny ślęczę przed kompem
Dobra, uciekam,bo maly się obudzi,a ja w polu będę z robotą.
Luandzia dzięki za namiary na ten szpital. Z tego co pisza na stronie to faktycznie wypas. Niestety nie dla nas,bo oni specjalizują się głównie z kardiologii. My potrzebujemy czegoś raczej z neurologią, niby tam coś jest ,ale glownie piszą o dzieciach No nic, dzięki i tak za pomoc i szukamy dalej.
Powinnam robić obiad i ogórki zaprawić,a ja od godziny ślęczę przed kompem
Dobra, uciekam,bo maly się obudzi,a ja w polu będę z robotą.
Justyna ja dziś też ogórasy mam do zaprawienia.
Mały w końcu teraz usnął od 6:30 zdrzemnął się tylko 25 min.
A za kablówkę nie zapłaciłam bo nie zdążyłam - za długo przy kompie ślęczałam, chyba nas nie odłączą do poniedziałku.
Kupiłam dziś śliwki ( 1,5zł za kg) i nabrałam ochoty na placek pleśniak, chyba jutro zrobię, tylko mama musi mi dziś podrzucic przepis, bo podobno ma jakiś ekstra nowy hicior.
Widzę, że tylko ja tu siedzę, bo mały drzemie od ponad godziny po obiadku.
Mały w końcu teraz usnął od 6:30 zdrzemnął się tylko 25 min.
A za kablówkę nie zapłaciłam bo nie zdążyłam - za długo przy kompie ślęczałam, chyba nas nie odłączą do poniedziałku.
Kupiłam dziś śliwki ( 1,5zł za kg) i nabrałam ochoty na placek pleśniak, chyba jutro zrobię, tylko mama musi mi dziś podrzucic przepis, bo podobno ma jakiś ekstra nowy hicior.
Widzę, że tylko ja tu siedzę, bo mały drzemie od ponad godziny po obiadku.
Ostatnia edycja:
Atruviell
Wrześniowe mamy'07
Witam ponownie, przed wieczorkiem. Właśnie przytachaliśmy się ze spacerko-zakupków. Musiałam młodemu kupić nową folię przeciwdeszczową do spacerówki, bo poprzednią z lekka ostatnio zmasakrował. Przed chwilą moja ukochana marudka zasnęła, a ślubnego z pierworodnym wysłałam po reszte sprawunków spożywczych do biedronki. Organizuję jutro małego grilla imieninowego. Macie jakieś fajne pomysły na proste i smaczne przekąski, sałatki albo mięsko z grill'a? Mam też trzy cukinie, słyszałam, że niektórzy robią smaczne placki cukiniowe z grilla, może któraś z was mogłaby mi podetknąć pomysł jak je przyrządzić?
Miłego wieczorka życzę, może jeszcze zajrzę potem.
Oj, wiesz, Shinead, to dziwne, bo u nas też pogoda do niczego:-):-):-) Chociaż po południu się wypogodziło, zrobiło się parno i bardzo gorąco, gdzieś bokiem przemknęła burza, świeciło słońce, padał deszcz i grzmiało. Mam nadzieję, że nie dotarła do Was i będziesz mogła się zabawić na tym ognisku. Szkoda, że nie możesz sobie pozwolić na dłuższy wypad, należy ci się i tyle.Heloł
U nas pogoda do d**y. Ciemno jakoś i co chwila pada. Najlepsze jest to, że mam dzisiaj ognisko firmowe i nie wiem czy coś z niego wyjdzie. Oczywiście idę tylko na góra 2 godzinki (nie ma szans na zostawienie młodego w nocy) ale i tak dla mnie to duuuża rozrywka
A ja właśnie dzisiaj kupiłam Tymkowi nowiutki nocnik, a że był ostatni z tego modelu co chciałam, mój najmłodszy mężczyzna będzie trenował na... różowym nocniczku, to tak a propos różowego nocniczka z klapką AgulkiNocnika nawet jeszcze nie kupiłam i na razie nie zamierzam.
Gratulacje dla Hanifki, teraz to już będzie z górkimamy czwartego zabka lewa gorna jedynka...w koncu cos sie ruszylo z tym zabkowaniem
Miłego wieczorka życzę, może jeszcze zajrzę potem.
Witam ponownie, przed wieczorkiem. Właśnie przytachaliśmy się ze spacerko-zakupków. Musiałam młodemu kupić nową folię przeciwdeszczową do spacerówki, bo poprzednią z lekka ostatnio zmasakrował. Przed chwilą moja ukochana marudka zasnęła, a ślubnego z pierworodnym wysłałam po reszte sprawunków spożywczych do biedronki. Organizuję jutro małego grilla imieninowego. Macie jakieś fajne pomysły na proste i smaczne przekąski, sałatki albo mięsko z grill'a? Mam też trzy cukinie, słyszałam, że niektórzy robią smaczne placki cukiniowe z grilla, może któraś z was mogłaby mi podetknąć pomysł jak je przyrządzić?
.
Ja grilla planuję na niedzielę Oprócz kiełbasek będą szaszłyki z mięska drobiowego i warzyw. A sałatki to przeważnie z pomidora, ogórka, jajeczka, cebulki albo ziemniaczaną : pyry+ogórek kiszony+papryka świeża +cebula + sos ( czosnek, zioła, przyprawy, majonez i jogurt naturalny)
Ostatnia edycja:
Witam wieczorkiem, Stasiu juz spi, a ja buszuje na allegro. Chce kupic Stasiowi pchaczek, nocnik i huśtawkę.
Atru - moze cos takiego: cukimie pokroic w plastry (osobiscie wycinam tez te czesc z pestkami), natrzec przyprawami typu Kucharek, natrzec wycisnietym czosnkiem i na koniec oliwą. Odlozyc na kilkanascie minut w chlone miejsce po czym na grilla i smacznego Ja lubie.
Dziewczyny podziwiam za to, ze robicie przetwory na zime.
Atru - moze cos takiego: cukimie pokroic w plastry (osobiscie wycinam tez te czesc z pestkami), natrzec przyprawami typu Kucharek, natrzec wycisnietym czosnkiem i na koniec oliwą. Odlozyc na kilkanascie minut w chlone miejsce po czym na grilla i smacznego Ja lubie.
Dziewczyny podziwiam za to, ze robicie przetwory na zime.
Jak pieknie sobie rosną w ogródku to aż grzech nie robicDziewczyny podziwiam za to, ze robicie przetwory na zime.
reklama
tygrysek3108
Wrześniowe mamy'07
racja racja jak warzywka pięknie rosną to trzeba robić
ja tez robię ciężko mi ale robię bo potem fajnie się z piwnicy wynosi a nie ze sklepu
Atru u nas rewelka na grilu to chleb opiekany najlepszy taki bułko pochodny i czosnek tzn całą główkę czosnku grilujesz aż do miękkości i potem tym "masełkiem smaruje każdy sobie chlebek i na to pomidorek czy ogóras i pychotka
a ja mam taki syfilis w domku że hej i nic mi się nie chce to przez to że od wtorku robię przetwory raz soki z pożeczek i jabłek potem sałtki z ogórków i z zielonych pomidorów i taką wielowarzywną na zimę pychotka polecam
spadam może zajrzę w nocy papapappa
i może wkońcu doczytam ale ciężko to widzę jutro jedziemy na zawody a potem na zakupki bo pustki i odwiedzę kuzynkę w niedziele na łączoną imprezkę do rodziców mam a ma jutro imieniny a tata w poniedziałek urodzinki więc znów nas nie będzie w domku
ja tez robię ciężko mi ale robię bo potem fajnie się z piwnicy wynosi a nie ze sklepu
Atru u nas rewelka na grilu to chleb opiekany najlepszy taki bułko pochodny i czosnek tzn całą główkę czosnku grilujesz aż do miękkości i potem tym "masełkiem smaruje każdy sobie chlebek i na to pomidorek czy ogóras i pychotka
a ja mam taki syfilis w domku że hej i nic mi się nie chce to przez to że od wtorku robię przetwory raz soki z pożeczek i jabłek potem sałtki z ogórków i z zielonych pomidorów i taką wielowarzywną na zimę pychotka polecam
spadam może zajrzę w nocy papapappa
i może wkońcu doczytam ale ciężko to widzę jutro jedziemy na zawody a potem na zakupki bo pustki i odwiedzę kuzynkę w niedziele na łączoną imprezkę do rodziców mam a ma jutro imieniny a tata w poniedziałek urodzinki więc znów nas nie będzie w domku
Podziel się: