reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniówkowe mamy

Laseczki, pytajnik znow pyta:confused:;-)
Podejrzewam ze wiekszosc wrzesniowych tatusiow kapie swoje maluszki ale! czy takze je mascikuje, karmi i oporzdaza az do polozenia do wyrka czy rczej wam przekazuje i reszte robicie wy? pytam sie bo zmaierzam wprowadzic zmiany:tak::dry:
My kąpiemy wspólnie. Raz w tygodniu mąż kąpie się z Maciusiem. Na noc mąż ubiera, smaruje itp., ja karmię, mąż myje ząbki buźkę a kładziemy spać na przemian. Tak sam rano, na przemian do Maciusia wstajemy. W ciągu dnia na ogół karmię ja, chyba, że jestem zajęta, to robi to mąż.

reklama
Donakat - to twoj P pracuje w UK? bo piszesz o funtach? to gdzie wy mieszkacie, Radom czy Angolandia...bo sie pogubilam:zawstydzona/y::baffled:
..a swoja droga te funciory to lec na pysk km:wściekła/y:

hahahaha! juz wyjasniam!

mieskzamy teraz i chyba tak zostanie w PL. p pracuje w angielskiej firmie, ktora nie ma przedstawicielstwa w PL, dlatego dostaje pensje w funtach i wclae nam to teraz nie na reke :dry:

Hrudzia u nas zawsze kąpie tatuś to jego ulubione zajęcie i mnie nie dopuszcza ;-) do wanienki a "maścikuje" ja mleczko przygotowuje tatuś no chyba że gdzieś wychodzę to nie ma problemu mąż sam wszystko zrobi, no a jak jego nie ma to wszystko zrobie ja ale takie przypadki zdarzają się sporadycznie

Izabela Igor też uwielbia stawać w wanience i różne dziwne pozy przybiera , ale mamy dla niego takie gumowe zabawki do kąpieli samolocik samochodzik i jak się tym bawi to grzecznie siedzi. Niestety nie mamy wanny tylko prysznic i nie ma u nas wspólnych kąpieli nad czym bardzo ubolewam. A jeżeli chodzi o mycie główki to myjemy codziennie przy każdej kąpieli.

Ostatnia edycja:
a wlasnie jak wyglada u was kapiel? u nas koszmar- od jakiegos czasu piotrus tylko tylek zamoczy i hop! na nogi! niczym nie chce sie bawic tylko caly czas chce stac.
i jeszcze jedno- jak czesto myjecie dzieciom glowki? nadal codziennie?
Bez problemu. Maciuś uwielbia się kąpać, tzn. chlapać wodą wszędzie:szok: Ja uciekam z łazienki jak się zaczyna:-D;-)
Główkę myję jak mi się przypomni:-p:zawstydzona/y::sorry2:Ale jak były upały to codziennie. Nie ma problemu z myciem głowy.

reklama
Do góry