reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniówkowe mamy

Czesc dziewczyny wpadlam na momencik bo czekam na gosci.
Chcialam napisac co u nas ale co tu pisac rece mi opadaja.
Mala od srody ma ostra biegunke,a od czwartku wymioty.Wszystko co podam doslownie rzez nia przeplywa.Nie mam juz prawie czystych ubranek,poscieli pralka non sto pierze.
W piatek bylam w przychodni oczywiscie lekarz nas nie przyjol tylko pielegniarka.I co sie dowiedzialam ..ze ta baba nie widzi nic zlego,dziecko nie jest odwodnione.Mam tylko podawac herbatke.
Doslownie plakac mi sie juz chce.A jeszcze maja za chwile wpasc znajomi meza i cos obgadac.
Dziewczyny czy mocno cuchnace biegunki sa od zatrucia pokarmowego czy to moze jakis rotawirus?

reklama
witam kochane ja tylko na momencik korzystam z netu u braciszka zaraz wybywamy na dyskotekę o matko kiedy ja ostatnio byłam na takim wypadzie jakieś 2 lata temu czy ja tam będę umiała się odnaleźc :-p:szok: Malutki zostaje na noc u mojej mamy troszkę się boje bo to jego pierwsza noc poza domem no i nasz pierwszy wypad bez małego o właśnie stoją nade mną mąż z moją mamą i on tłumaczy mamie ze my tu na BB jesteśmy jak klan:-D:-D:-D:-D:-D zdążyłam przeczytac tylko ostatnia stronę więc tylko tu odpowiem resztę doczytam jutro:-):-)

Dzien doberek!!!

Byleby nie popasc w paranoje jaka nasuwa nam machina medialna, telewizja a dokladnie tvn. Ja czasem sie lapie na tym jak bezsensownie wkrecam sobie teorie..."jak to bedzie wygladac jak moje 2letnie dziecko bedzie jeszcze ssalo smoka?" super niania! psia kosc:wściekła/y:

Kochana, mase kobiet idzie do pracy i to w czasie kiedy maluszek ma 4 miesiace:szok:...i nie histeryzuje,nie rwie szat choc pewnie nie jest to latwe... chociazby nasze inne BBkolezanki:sorry:...wiec Izabela, coz moge rzec...bedzie dobrze:-)

A my dzis jedziemy z mama po jakas gigantyczna koparke/jezdzidelko/pachacz - w spadku po synku znajomej. Juz sie nie moge doczekac...bo przyznam ze Stas ma chyba za malo zabwek, albo ma je w nosie..i tylko kable i gniazdka go rajcuja:sorry::szok:
A wieczorem idziemy z przyjaciolkami na Sex w Wielkim Miescie tzn do kina, nie na miasto;-) - moj kultowy serial a potem na drinka do Sopotu. Oby pogoda dopisala
Miego dnia zycze dziewuchy!

Dobra dobra może się spotkamy na imprezce hihihi;-);-);-) napisz później koniecznie jak film

Hej kochane, pisze do Was z Szaflarow z jakiegos smiesznego kosiku internetowego, jestesmy z M iu z mala na wakacjach, kapiemy sie w zrodelkach termalnych i spedzamy wreszcie razem czas, strasznie za Wasmi tesknie, super ze jest mozliwosc wejscia na net tylko troche drogo, trzymajcie sie kochane, chcialam sie zamledowac i troszeczke pochwalic bo jako slomiana wdowa nie mialam nic ciekawego do powiedzenia w tematach damsko meskich:)
Mala fajnie zareagowala na M..widze ze sie 'dogaduja'
Jutro wycieczka do Zakopca i znow moje ukochane oscypki, slonce wali i znow sie spalilam ale co tam i tak jest pieknie
buziaki ania

Aneczka jak miło że tu zajrzałaś już za Tobą tęskniłyśmy udanego urlopu. Nareszcie razem co :-):-):-)

Nawet nie wiem co mam napisać...
tak długo mnie znów nie było...
Loluś był chory, złapał rotawirusa, byliśmy w szpitalu... :( teraz juz jest ok, ale przeżyłam koszmar... tak się bidulek tydzień męczyl...
nie mam na nic czasu... uczę się do egzaminu, zaczęliśmy budowę domu no i opieka na Lolkiem...
mam straszne wyrzuty sumienia, że tak zaniedbałam forum... codziennie sobie powtarzałam, że dziś na pewno napiszę itp, ale nie starczało czasu i sił...
po drodze mnie i M też dopadł rotawirus, ząbkowanie małego no i efakt taki jak widać...
teraz postaram się nadrobić choć w części zaleglości...
i tak czuję się już tu obco, mało kto mnie pamięta... może w ogóle powinnam sobie już odpuścić? :-(
pozdrowionka

Gosik ja tam Cię pamiętam:-):-) Oj to się Karolek wymęczył biedaczek ale dobrze ze juz lepiej trzymajcie się cieplutko.

gabids
ale mi żal malutkiej ale musi się męczyc oj życzę dużo zdrówka i buziaki dla choruszka

Ta praca i niania to wszystko właściwie z inicjatywy W i mojej mamy bo wydaje mi się że oni widzą że ja powoli wariuje w tym domu i chcą mi pomóc ... ja też czuję że nie jestem najlepszą mamą pomimo że jestem z Zuzką 24 h ale czasami jestem tak sfrustrowana tą sytuacją że puszczają mi nerwy . Ja nie mam takiego ciśnienia że muszę znaleźć kolejnego ząbka itd ( pierwszy krok pewnie zobaczę bo coś czuje że to już nie długo na pewno przed wrześniem:-)) nie zrozum mnie źle ale wydaje mi się że to nie dziecko ma problem z zaakceptowaniem tego że nie jest cały czas z mamą , z moich obserwacji (oczywiście to tylko mój subiektywny pogląd) wynika że tego typu problemy mają dziewczyny które same miały nie do końca idealne dzieciństwo i stworzyły sobie jakąś wyidealizowaną wizję tego jakimi cudownymi będą mamami i jak zderzają się z rzeczywistością to jest płacz i wyrzuty sumienia (co nie znaczy że tak było w przypadku twojej koleżanki)

:tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak:

Dobra lece taksówka czeka pa pa pa

witam
aż nie mogę uwierzyć, spodziewałam się przynajmniej 4 stron do nadrobienia a tu proszę raptem 3 nowe posty- szok:szok::szok::szok:

dzisiaj przy niedzieli też pewnie grzeczne będziecie ;-)

byłam wczoraj na imprezie pracowniczej ale dobrze się nie bawiłam i o 23 wróciłam już do domu... między mną a P bez zmian....

no to chyba na tyle, miłej niedzieli życzę:happy:

hej dziewczyny u nas pogoda do d... a mieliśmy dziś zrobić jakiś wypad w góry:-:)wściekła/y: bo mamy dziś z D 5 rocznice jak się poznaliśmy i jesteśmy razem:tak: no i nie za bardzo chcemy w domu siedzieć w taki dzień. Ale gdzie śię w taką pogode wybrać:confused: jak narazie caly czas kombinujemy i coś czuje że jak zwykle nic ciekawego nie wymyślimy:wściekła/y:

Nuśka jak dyskoteka się udala? wyszalalaś się? oj ja też bym się wybrala na jakąś dyskoteke :tak:;-):-)

gabids życzę dużo zdrowia dla maleńkiej :tak: a tych lekarzy to bym wszystkich pozbijala po co oni wkońcu są...

Aneczka super że spędzacie razem wakacje i życze milego wypoczynku:tak:

Gosia nie odpuszczaj sobie:no::no::no: tu zawsze jesteś mile widziana:tak:;-)dobrze że z Karolkiem już jest wszystko dobrze

Muszę spadać bo dzieci co chwile krzyczą, Ola zabiera Mateuszkowi wszystkie zabawki a ten co chwile placze i nie daje mi nic pisać:no:
Życze wszystkim udanej niedzieli:tak:

Zaniedbałam się toszku z forum, ale nadrabiam po pracy jako mamula :-) wczoraj byłam z małym w parku na placu zabaw pochuśtał się troszke na hustawce :-D spodobało mu się bardzo, później pobujał się na spręzynowym kotku i motorku pochodził po trawce i jak już usypiał na stojaka wróciliśmy do domu :-) ale było fajowo!!!!

Gosiu witaj i zakgądaj wtedy kiedy masz czas!!!! Mama to najważniejsza rola w życiu każdej kobiety i każda to rozumie :tak:;-)

Asiu podejrzewam, że jeszcze bardzo długo nie będzie dobrze między Tobą i Twoim mężem, ale niepoddawać się i zbodywaj go codziennie od nowa :tak: tak jak zdobywałaś go wcześniej przed ślubem :blink::happy2: życzę powodzenia!!!!

Jutro jadę z małym do kontroli wagi i wzrostu ciekawa jestem ile waży :confused: bo coś mi się zdaje, że ostatnio w ogóle nie przybył na wadze choć apetyt ma wysmienity, ale wszędzie go pełno!!!!

Pozdrawiam wszystkie mamusie i zyczę mile spedzonej niedzieli!!!!:happy2::happy2:

dziewczyny dzięki, ośmieliłyście mnie i chyba jednak postaram się Wam dotrzymać kroku :-)
gabidis - ja już bym nie czekała na nic tylko jechała do szpitala, tam Cię na pewno przyjmą (nas przyjęli bez gadania). Mój Lolek zaczął zwracać i dostal biegunki w niedzielę i nas tez najpierw puścili do domu ale po kilku dniach sytuacja wcale się nie polepszyła a wręcz w środę nastąpił nawrót i już na nic nie czekałam tylko jechała, do szpitala (wprawdzie mały nie był odwodniony bo naprawdę dużo pił, ale jak zaczął właśnie w środę zwracać nawet herbatkę to pewnie niedługo by doszło do odwodnienia).
U takich maluszków nawet w ciągu 2-3 godzin może dojść do odwodnienia, więc ja na Twoim miejscu bym pojechała... a goście przecież zrozumieją, że zdrowie dziecka jest najważniejsze... W szpitalu dostanie kroplówkę, zbadają kupkę pod kątem rotawirusa i przynajmniej będziesz spokojna...
Życzę dużo zdrówka!!
a teraz ja spadam się uczyć... za miesiąc z hakiem egzamin a ja z każdym dniem wiem coraz mniej :szok:

Witam z rana
A my szykujemy sie do szpitala.Nie widac zadnej poprawy u Angelki.Pewnie bedziemy czekac pare godzin ale trudno mozne w koncu ktos nam pomoze.
Milej niedzielki dziewczynki.U nas piekna pogoda od rana.

reklama
Witam
Gabids- oj nie dobrze...Racja - trzeba jechac do szpitala. I trzymam kciuki zeby chociaz tam znalezli sie fachowcy
Aneczka - o jak milo ze jestescie razem w trojke:-)..bawcie sie dobrze..i uzywaj filtrow p/slonecznych:-p:wściekła/y:;-)
Monia - z moze wypad do kina? albo muzeum? Zycze wielu najwspanialszych wspolnych chwil z okazji rocznicy:-)
Nuska - jak impreza? gdzie byliscie? mysmy omijalu bams-bams szerokim lukiem i przesiedzialysmy w kanjpce z pyyyyszniutkim drinkami. A film? To komedia romantyczna, ciut moze ambitniejsza niz inne poprzedniczki ale spodziewalam sie wiecej typowego dla serialu cietego zartu i refleksji...a tak przez prawie godzine smuuty...ale daje 4-

Spadam po Stasia do rodzicow...ale za nim tesknie:-)
Do wieczorka:happy2:

Do góry