reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniówkowe mamy

wpadlam tylko na chwilke. kurcze ostatnio malo mam dla was czasu. ale to dlatego, ze ciagle ganiam za piotrkiem. tydzien temu zaczal raczkowac a dzisiaj juz zrobil kilka krokow trzymajac sie wersalki. wstaje przy wszystkim, wychodzi wpo schodach (na kolanach oczywiscie) no masakra- na chwile nie mozna go spuscic z oczu.
witam nowe mamusie :-D
alusia a skad jestes dokladnie? bo mu tu jestesmy w 3 z okolic bielska.
nie doczytalam wszystkiego, przepraszam.
lece, bo piotrus juz wstal ;)

Ostatnia edycja:
reklama
dzien dobry
Zauważyłam, że mały ma wokół szyi pełno krościków. Uczulenie????? Z nowości jadł wczoraj agrest, wiśnie i pił kefirek. A może to od proszku, bo zmieniłam????:eek::tak:
A moze to potowki? Stas tez takie mial...i na drugi dzien slad po nich zaginal.

Ja mam dzis dzien pieknosci...ze szwagierka: ide z nia na manicure potem na depilacje, henne ( oczywiscie to ja wyrobnik bede to czynic:sorry2:) no i przy sobie zrobic tez wypadaloby- konieczna maseczka.
Harsh - wybacz, wlasnie przypomnialam sobie ze pytalas o olej kokosowy czy maslo karite ( =shea butter=wyciag z maslosza). Ten pierwszy stosowalam z firmy Femi a drugi tego co wiem tez dostepny jest z firmy Argiletz.
www.femi.pl oraz np http://sklepik.viva.org.pl/argiletz-krem-naturalny-karite-p-231.html

Czesc dziewczyny
Z Fabkiem nadal nie zaciekawie:no:W poniedzialek na wieczor dostal 38,9 stopni goraczki i tak jest do teraz.Podaje mu paracetamol w syropie ale wszystko zaraz zwraca.Kurcze dlaczego tutaj nie maja czopkow.Drzwonilam zeby umowic sie z lekarzem,opisalam objawy i ze dziecko nic nie je 3 dzien i prawie nie pije.To powiedzieli zeby paracetamol podawac i przejdzie niedlugo.***** szok jaka tu jest opieka,a lekarz to dopiero moze w przyszlym tygodniu przyjac.I co mam na pogotowie jechac i czekac cala noc a i tak to samo uslysze.
A jeszcze mala jakies sraczki dostala i ogolnie jest mega marudna.Dzisiaj na dzien dobry tak walnela w pampera ze na plecy poszlo i jak ja przebieralm na lozku to wybrudzila przescieradlo i koldre.
Dziewczyny co moge podac malemu zeby wkoncu nie wymiotowal.Zaraz chyba pujde do sklepu i kupie powerade.Kiedys pomoglo.

Czesc dziewczyny
Z Fabkiem nadal nie zaciekawie:no:W poniedzialek na wieczor dostal 38,9 stopni goraczki i tak jest do teraz.Podaje mu paracetamol w syropie ale wszystko zaraz zwraca.Kurcze dlaczego tutaj nie maja czopkow.Drzwonilam zeby umowic sie z lekarzem,opisalam objawy i ze dziecko nic nie je 3 dzien i prawie nie pije.To powiedzieli zeby paracetamol podawac i przejdzie niedlugo.***** szok jaka tu jest opieka,a lekarz to dopiero moze w przyszlym tygodniu przyjac.I co mam na pogotowie jechac i czekac cala noc a i tak to samo uslysze.
A jeszcze mala jakies sraczki dostala i ogolnie jest mega marudna.Dzisiaj na dzien dobry tak walnela w pampera ze na plecy poszlo i jak ja przebieralm na lozku to wybrudzila przescieradlo i koldre.
Dziewczyny co moge podac malemu zeby wkoncu nie wymiotowal.Zaraz chyba pujde do sklepu i kupie powerade.Kiedys pomoglo.
Na rozwolnienie dobra ( i przeze mnie sprawdzona) jest odgazowana Cola lu Pepsi:tak:. A na żyganie to nie wiem co może pomóc.

Agulka rozwolnienie to ma mala,a jej raczej coli nie dam.Fabek wymiotuje ito nawet wode.
Zaraz napisze do dziewczyn z mojego regionalnego forum moze ktoras ma czopki.

Gabids - smecta? ale nie wiem czy u wysparzy jest cos takiego. Wspolczuje kochana...ale moze cos zjedliscie skoro malutka tez ma taki roztrsoj..albo zeby. Trzymaj sie.

Agulka rozwolnienie to ma mala,a jej raczej coli nie dam.Fabek wymiotuje ito nawet wode.
Zaraz napisze do dziewczyn z mojego regionalnego forum moze ktoras ma czopki.
Słynny doktor, guru Hrudzi mówił, że maleństwom też można tą colę dawac, nawet zalecał jak dobrze pamiętam.
Hrudzia wypowiedz się na ten temat.

Nie to nie zatrucie bo z kad ta goraczka? To pewnie ta jelitowka.
Hruda kochana jestes smecte mam z polski juz lece dac malemu.

Słynny doktor, guru Hrudzi mówił, że maleństwom też można tą colę dawac, nawet zalecał jak dobrze pamiętam.
Hrudzia wypowiedz się na ten temat.
:confused::confused::confused::szok: chyba nie ode mnie sa takie wiesci?
ja cos slyszalam o tej coli...ale tez niechetnie dalabym takie paskudztwo:eek:
Smecta moze bardziej na biegunke...ale liczmy ze i na to pomoze.

reklama
gabids musisz znalezc nowego GP, moja gp NIGDY by mi nie powiedziala, zeby podac paracetamol. Zreszta jak wizyta dopiero w przyszlym tygodniu?!ZNajdz nowego GP!Tu jest teraz wirsowy okres, wydaje mi sie, ze to paskudna parodniowka.Skoro dziecko juz 3 dzien nic nie je, ani nie pije, a wymiotuje, musisz uwazac na odwodnienie, bo u dzieci to szybko sie dzieje. Jesli dzis i jutro bedzie tak sam, to koniecznie zabierz dziecko na pogotowie!

Do góry