Hej, witam wszytkie nowe mamy,jak fajnie,że nadal nas przybywa!
Ja też zażywam witaminy (PRENATAL) i kwas foliowy równocześnie, tak zażywałam przy pierwszej ciąży też, chociaż tutaj jest zalecane zażywanie kwasu foliowego tylko w pierwszym trymestrze, myślicie,że powinnam go odstawić? Najwyżej skonczę to opakowanie, które mam i już więcej nie będę.
Inez-nie martw się,że nie lubisz dzieci, swoje to zupełnie co innego, miłość jest ślepa, jak to się ładnie mówi
.
Ja na całe szczęście,mimo braku męża przez pierwsze miesiące po urodzeniu dzidziusia nie będe sama, bo będe mieszkać u mamy, tak to sobie inaczej nie wyobrażam poradzić z dwuletnią Lilką i malutki szkrabem.
A mój Krasnoludek dzisiaj strasznie dokazuje, ledwo usiądę na chwilkę on mi serwuje po całej serii kopniaczków, nawet Lilce udało się dzisiaj go poczuć :-).
Tłumaczyliśmy jej,że będzie braciszek,ale chyba nie do końca łapie o co chodzi dla niej to "dzidzi" i tyle
.
A ostatnio,po tym jak wzięła sobie ulotkę w poczekalni USG na ten temat, przeprowadzamy jej edukację na temat karmienia piersią,żeby się nie zdziwiła,że dzidziuś będzie pił mleczko z piersi mamy. No i dzisiaj doszła do tego,że sama chciała spróbować,jak się przy niej przebierałam...
.
Oj dużo jeszcze tłumaczeń nas czeka...
Pozdrawiam wszystkie mamusie.