reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniówkowe mamy

reklama
Witam dziewczyny :-)

Nuśka ja jako chyba jedyna i Asia przezywałyśmy bardzo :tak: pójście do pracy i pamiętasz jak Was zadręczałam moimi obawami, a tu proszę jestem przeszczęsliwa!!!! Odpoczywam od małego, nie mam już nerwów nie musze robić oddechu aby sie uspokoić :-) jestem lepszą mamą - tak myslę A Kuba tak się cieszy jak mnie widzi :-D

Kolejny dzień w pracy przebiegł wspaniale!!!! :laugh2:

Justynka kolor piękny!!!!!!

Agulka ja znam przypadek, gdzie podczas porodu z rączką położna pociągła dziecko za rączkę zrywając mu ścięgna i dziś 12 latnia dziewczynka ma niewładną raczke :-(

No i dupa... Tak się mądrzyłam a tu Tymo ma 38 st. gorączki a to dopiero 15:00...

Jak wam się udało dostac decyzję o wychowawczym do końca roku, mi przyznali do sierpnia tak jak sie kończy okres zasiłkowy ( czy tak jakoś) a jest on od sierpnia do lipca każdego roku. Mi kazali składa nowy wniosek i dopiero będzie wiadomo czy dalej będe miała ten wychowawczy???/

iemy do Szklarskiej Poręby. Co tam warto zobaczyc? Do Pragi i Skalnego Miasta jedziemy, a co jeszcze jest ciekawego. O qrcze to nie ten wątek. Sorki:baffled::baffled::baffled::baffled:
Dziewczynom chyba chodziło o sam urlop wychowawczy, a nie o zasiłek:confused:
A w Szklarskiej, którą uwielbiam, warto zobaczyć Wodospad Szklarki i Kamieńczk, wyciąg na Szrenicę, Śnieżne Kotły i szlak widokowy pod nimi... Wiele wiele innych rzeczy.

Trzymaj kciuki.Ja chce teraz chlopca:tak::tak::tak:
A jakie słowo powiedziała córcia pierwsze? Ma-ma i ba-ba "gwarantują" drugą córeczkę, a da-da i ta-ta - syneczka;-) Takie zabobony:-D:-D:-D Ale u mnie się sprawdziło :tak:

A jakie słowo powiedziała córcia pierwsze? Ma-ma i ba-ba "gwarantują" drugą córeczkę, a da-da i ta-ta - syneczka;-) Takie zabobony:-D:-D:-D Ale u mnie się sprawdziło :tak:
No to zebys miala racje bo moja Naomi pierwsze powiedzial tata i baba.
Ja juz na allegro ogladam ciuszki dla chlopca i mysle tylko o tym ze bedzie chlopiec.ja bylam poraz pierwszy w ciazy to myslalam o dziewczynce i ja mam,wiec moze teraz sie tez to spelni i bedzie chlopiec:tak::tak::tak::tak::tak:

Ufff, zbiłam do 37,6 st. C, ale na noc i tak dostanie Nurofen. Mam nadzieję, że to tylko ząbków ciąg dalszy. Qurcze, jak zwykle coś się dzieje przed piątkiem i to dzień po wizycie kontrolnej, kiedy już wszystko miało być OK :baffled::-(. Strasznie się zrobił Tymek pod wieczór płaczliwy, pcha wszystko do buzi, jeździ smoczkiem po dziąsłach aż mi go szkoda:-(Może to da druga górna jedynka wychodzi... Czemu te dzieciaczki muszą tak cierpieć. Bez sensu to wszystko:wściekła/y:. A teraz nic nie chciał jeść przed snem (tzn. chwilę wcześniej wciągnął piętkę od chleba i przynosiło mu to widoczną ulgę).

Naomi, Kasiu - życzę wam, żeby się sprawdziło:tak::tak::tak: Tylko nie zwiewajcie od razu na wątek ciążowy, a jak już coś, to zaglądajcie do nas albo my się wprosimy na wasz nowy wątek:-D:-D:-D

Atru, u nas doslownie w poniedzialek i niedziele bylo identycznie. Z tym, ze Olo dostal jeszcze wiekszej goraczki.
Czopki nie skutkowaly nawet, dopiero po ibum w syropie troszke mu goraczka zeszla. Oczywiscie nie wspominajac o 2 nocach, ktore przespal w moich ramionach na siedzaco...
Skonczylo sie na 2 gornej jedynce :)

Mam nadzieje, ze Tymek szybko sie upora z zebiskami.

Naomi,Doti, powodzenia Wam zycze! Ale wy szalone jestescie. Pozytywnie oczywiscie. Ja z jednym Olem nie daje rady...

Oh, Harsh, Tymek już od dwóch tygodni jest nie całkiem zdrowy, lekarka twierdzi, że to właśnie od zębisk... Dzisiaj to jakieś apogeum. Właśnie wróciłam od niego. Zanął po ponad godzinnej walce, najpierw z tatusiem, a potem ze mną. Nic nie zjadł, więc za dwie godziny pewnie będzie powtórka z rozrywki:-( Jestem padnięta. Qrewska górna jedynka:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: (sorki za wulgaryzm ale wysiadam) A ponoć to trójki są najbardziej bolesne...

Halo kobietki!!
i z wyjazdu dupa..... :baffled:
zatrzymały nas sprawy, których niedało się odłożyć na póżniej, ale nadrobimy to wkrótce:tak:
Gabids - wszystkiego najlepszego dużo miłości i szczęścia;-):-D
Naomi - życze chłopczyka i trzymam kciuki:tak::-D
Agulka - chodziło mi o to, że pracodawca udzielił mi urlop do końca roku
Kasia - dobrze, że w praca daje Ci dużo satysfakcji:laugh2:

Odnośnie porodów też mam znajomą, której podczas porodu lekarz okaleczył dziecko
Wyrwał ich synkowi rączkę i nerw uciekł do obojczyka naszczęście mieli troche kasy, bardzo dużo pomogła firma męża, która urządziła zbiórke kasy i mały poleciał do USA na operacje i jest dobrze

Ostatnia edycja:
reklama
No i witam :-)
A jeszcze zapomnialam dodac ze dzisiaj mam 7 rocznice pozycia malzenskiego:-)
oj to zycze szczescia w milosci i milosci w szczesciu...a koniczynka to byl znak..zreszta nie bez kozery od dawna masz taki awaterek:-)

no to my sie wstrzymamy z plodzeniem berbecia bo bylo i jest wylacznie da-da i da-da:baffled:

Ufff, zbiłam do 37,6 st. C, ale na noc i tak dostanie Nurofen. Mam nadzieję, że to tylko ząbków ciąg dalszy. Qurcze, jak zwykle coś się dzieje przed piątkiem i to dzień po wizycie kontrolnej, kiedy już wszystko miało być OK :baffled::-(. Strasznie się zrobił Tymek pod wieczór płaczliwy, pcha wszystko do buzi, jeździ smoczkiem po dziąsłach aż mi go szkoda:-(Może to da druga górna jedynka wychodzi... Czemu te dzieciaczki muszą tak cierpieć. Bez sensu to wszystko:wściekła/y:. A teraz nic nie chciał jeść przed snem (tzn. chwilę wcześniej wciągnął piętkę od chleba i przynosiło mu to widoczną ulgę).
Bidulek malutki...tez slyszalam ze trojki to dopiero rzez niewiniatek...no to ja nam zycze duuuzo sil i cierpliwosci:baffled::rofl2::tak:

A my bylismy w tym calym Wladku..a szwagierka wrocila wczesniej do domu, obrazona moze...Dodam ze ona ma 14 lat i ja sie chyba nie nadaje na tekie relacje..Czy wszystkie 14latki sa takie same? nie wiedza czego chca. Ok, wiem ze to taki wiek wiec podpowiadam, pytam sie, proponuje, oragnizuje i co? tez zle, tamto zle, tamto tez, tego nie - :wściekła/y:brrrr no to sie pytam co chcesz? nie wiem, obojetne...wrrr:wściekła/y:
Ale bardzo miloi czule wypowiada sie o swoim bracie a moim J..i ma tyle z jego gestow, mimiki...och jak mi go brak, serce sie kraje.
A Stanislawusowi chyba cofne miano Nieniszczalnego bo jest taki wesoly, nie meczacy - w tm sloncu, upale, samochodzie - po prostu niezniszczalny. Jedyne kiedy marudzi to ze zmeczenia ale to sie zdarza rzadko.:-):-):-)

Do góry