reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniówkowe mamy

Witam wszystkie przyszle mamusie:)Mam na imie Grażyna i cieszę się że wkońcu was tutaj znalazłam :).:-) Otóż zastanawia mnie kilka rzeczy: :-( pierwsza sprawa to termin :( chodzi o obliczenie terminu porodu :( sama sobie obliczylam na 5,6 wrzesień ....pielegniarka wypisujac katrte ciazy wpisala termin na 21 wrzesien, a wg usg wychodzi ,że teraz jestem w 19 tygodniu, wiec termin wypadałby 14 września..... sama juz nie wiem którego terminu sie trzymać:-(
A druga sprawą jest to ,że bedąc w 19 tygodniu nie czuje jeszcze ruchów dzidziusia:-(martwie sie tym gdyż, jak byłam w ciąży z pierwszym dzieckiem (synuś ma 8lat) to w tym czasie juz dawno odczowałam ruchy:-(Z tego wszystkiego zapisałam się na badania prenatalne :( mam je dopiero 16 maja wiec jest jeszcze troche czasu ... chyba nie wytrzymam i pojde gdzies na usg i bede próbowała sie dowiedziec .. czy z dzidziusiem wszystko wporzadku:(:(
Gdybyście mogły mi doradzić byłabym bardzo wdzieczna:)

reklama
witaj Grażyna, jak to usg ma ci dać spokó to jak najbardziej wybierz się na tą wizytę tylko popytaj o dobrego specjalistę od usg, bo jak pójdziesz do jakiegoś konowała to nic sięnie dowiesz po za tym że bije serducho i dzieciątko fika.

gratuluje kobietki tych chlopaczków, ja w pierwszej ciąży bardzo chciałam mieć synka, no i mam szymon urodził się 7 września 2003, niesamowite uczucie już tak szybkowidzieć synusia.
nie moge się doczekać czwartku,mam nadzieję że ta wizyta nie przyniesie rozczarowania no i mam cichą nadzieję że będę pierwszą wrześniówkową mamusią córeczki.

Majandra-gratuluję chłopaka!ja idę w poniedziałek tutaj na USG ciekawe,może coś zobaczymy.
Ja już na obczyźnie. Strasznie mnie wykończył ten lot wczoraj sama z Lilką, Lilka dawała popalić, uciekała mi po lotnisku i takie tam. Dobrze,że mój Stasiu ma dzisiaj wolne, to sobie troszkę odpoczęłam,ale jutro już zostaję z nią sama, a ona dzisiaj też strasznie marudziła, nie wiem, może zęby znowu, a może zmiana otoczenia..?
Grażyna-witaj na forum, nie marwt się tymi ruchami, na pewno wszystko jest ok. A termin porodu ja liczyłam:termin ostatniej miesiączki +7 dni +rok-trzy miesiące+/- ilość dni o które sie różni Twoja długość cyklu od cyklu typowego czyli 28-o dniowego.Lub,jeśli znasz dokładną datę zapłodnienia::data zapłodnienia-7dni-3miesiące+rok. Ja tak liczyłam przy Lilce,lekarz wyliczył mi prawie tydzień wcześniej (bo oni zawsze liczą wg cyklu 28-o dniowego, a ja mam 6 dni dłuższy) i urodziłam dokładnie w tym dniu,który ja wyliczyłam.
Życzę milego weekendu.

Gosik26 Majandra gratulacje jak narazie to sami chłopcy w tym wrześniu:-) :cool: .
Która następna ma wizytę najbliżej? Tygrysku czekamy na wieści:-)

Poza tym przy okazji spytałam się czy widac juz płeć - lekarz powiedział że chyba dziewczynka ale nie daje 100% pewności bo jest jeszcze malutkie. Bardzo się ucieszyłam, mój mężuś zresztą też.
O przepraszam mamy już jedną dziewczynkę na wrzesień:-) Monia18 gratuluję

No to widzę że najpóźniej ja się dowiem co noszę pod sercem:szok: Następne USG będę mieć w 32tc.....ale wydaje mi się że będę miała Bartusia:tak: Chyba że się mylę:-( W końcu to planowana ciąża no i robiona jak na chlopca, ale czy wyjdzie :confused:

U nas po remoncie,zostaly tylko ostatnie poprawki i zakup szafy i dzieciaki będa miały gdzie biegać...no niestety mamy jeden pokój i trzeba tak kombinować by było więcej miejsca:tak:

Gratuluję Wam chłopców...z tego co wiem i się orientuję chłopcy spod znaku Panny są chyba spokojniejsi od Panienek dziewczynek.Tygrysku jak tam u Ciebie z Szymonkiem? Spokojny czy raczej żywiolowy:confused:

A ja życzę miłego i slonecznego wekeendu:tak:

reklama
Moj tata tez jest Panienką i akurat o nim nie mozna powiedzieć, że jest spokojny :) Nerwus z niego straszny w jak był dzieckiem to niezle dawal babci popalic. Ale za to bardzo dobry z niego człowiek :-)

Do góry