reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniówkowe mamy

chodzi ci o cos takiego co am dla hani
0192307118.jpg

to kupilam w turcji ale jak chccesz i nic nie znajdziesz moge poogladac tu w hamburgu bo wydaje mi sie ze cos takiego gdzies widzialam to bym ci wyslala

Właśnie o czymś takim myślałam:tak::tak: jakbyś gdzieś takie widziała to daj znać

ja mam takie kolo, ale bez daszka - jakby z majtkami co by bobas nie obsunal sie w sina ton:szok:;-):-D
A to co ma Hani to chyba nie bardzo chroni przed sloncem:cool:

Myślisz że nie ochroni:confused: tzn wiem że całkowicie nie ale tak myślałam że to zawsze jakaś dodatkowa ochrona oczywiście wysmaruję go odpowiednim kremem założę czapeczkę hmmmm teraz dałaś mi do myślenie, a ja myślałam że zabiorę mu na urlop coś takiego. A teraz już nie wiem, bo takie kółka z majtkami bez daszku to widziałam są w sklepach ale ja coś na ten daszek się uparłam. Kurcze mam znowu wątpliwości czy dobrze zrobiliśmy wykupując tą wycieczkę może on jest jeszcze za mały, fakt że we wrześniu będzie miał już rok ale może to za mało, na taką wyprawę.

Jestem w szoku mój synuś śpi już 2 godziny:szok:

reklama
DZiewczyny mój mąż właśnie oznajmił, że w przyszłe wakacje wyruszymy gdzieś gdzie jest bardzo ciepło :-) mówił o Egipcie, ale sama nie wiem jak to jest z tymi szczepieniami ochronnymi dla dzieci i dorosłych :confused: czy prawie dwuletnie dziecko można zaszczepić taką szczepionką???

Klavell jak zabieraliście Hanife do Turcji to czy dostała jakąś szczepionke????

Kasiajadac do Egiptu nie ma koniecznosci sie szczepic.Do Turcjitez nie.Jak Fabek byl maly to bylismy w Indiach i tez nie szczepilismy,a jedlismy i pilismy wszysko:tak:I nic nam nie bylo

Scena jak z filmu, myslalam, ze takie cos, to tylko w telewizji sie dzieje. Konsekwencja jest taka, ze M wlasnie pojechal sprzedac swoje auto, zebysmy staneli na nogi :( Ono i tak nie bylo uzywane, bo stalo tylko pod domem, ja mam swoje drugie. Wiec nie poczuje tej straty, a M jak zmieni prace(bo chce to zrobic jak wrocimy z urlopu w pl), to bedzie potrzebowal auta, to wtedy sie kupi, do tego czasu sie nazbiera kase. Ale musi je sprzedac za pol darmo, bo na szybko. I to mnie chyba zlosci teraz. 3 miesiace sie meczylismy, zeby jego auto splacic, bylo nam wtedy ciezko i teraz TAK O je sprzedac za centy, zebysmy nadrobili straty :( Ryczec mi sie ciagle chce, a M prawie wogole sie nie odzywa, bo wie, ze zawiodl mnie bardzo. A prosilam,zeby w nic sie nie wpakowywal z takimi nie wiadomo jakimi charakterkami czarnymi. DObrze,ze jest caly i zdrowy. To najwazniejsze. Kasa sie nie przejmuje ani troche.No moze troszeczke, bo mi szkoda, ze nasze oszczednosci poszly sie ....poszly sobie. Ale teraz nadrobimy to dzieki sprzedazy jego auta. Mojego bym nie oddala :p
A czy na policje zglosimy....nie wiem, powinnismy, bo on napewno nie oszukal pierwszej ani ostatniej osoby, wiec prawdopodobnie ktos juz go zglosil i BYLABY jakas szansa na odzyskanie kiedys naszych pieniedzy, ale boje sie pomyslec, co to by bylo, gdyby policja go rzeczywiscie dorwala i wtedy nie daj boze niech jego jacys kolesie chcieli sie zemscic. Bysmy sie musieli przeprowadzic, a to ni wchodzi w gre, bo dopiero co sie przeprowadzilismy.Ah wiecie co, juz skoncze z tym tematem, bo tylko sie denerwuje. Bede miala ta akcje w sercu zawsze.

Ktos pytal tu(sorki, nie pamietam kto) o mycie butelek w zmywarce. Otoz ja zawsze jak nastawiam zmywarke, to je wsadzam. Nie wyparzam ich pozniej, nie ma po co. Nasze dzieci nie sa juz niemowlaczkami, butelki nie musza byc sterylne, maja byc poprostu czyste .

DZiewczyny mój mąż właśnie oznajmił, że w przyszłe wakacje wyruszymy gdzieś gdzie jest bardzo ciepło :-) mówił o Egipcie, ale sama nie wiem jak to jest z tymi szczepieniami ochronnymi dla dzieci i dorosłych :confused: czy prawie dwuletnie dziecko można zaszczepić taką szczepionką???

Niestety nie radzę nie wiem czy słyszałaś o chorobie "zemsta faraona" ( bardzo silne problemy z żołądkiem i biegunka wynikająca z faktu ,że w Egipcie jest inna flora bakteryjna niż w Europie i np.pokarm może wywołać zapalenie.) paskudztwo potrafi wymęczyć a wiem z własnego doświadczenia byliśmy na urlopie w Egipcie 3 lata temu ze znajomymi u mnie to objawiło się dość spokojnie wzięłam jakieś leki i przeszło za to mąż znajomej męczył się całe trzy dni przed wyjazdem i jeszcze jeden dzień po powrocie.Jest jedno pocieszenie są osoby których to nie chwyta, ale jak raz to przejdziesz to już możesz tam latać co roku:-)

Ostatnia edycja:
[quote=NuŚka;2427447]Właśnie o czymś takim myślałam:tak::tak: jakbyś gdzieś takie widziała to daj znać
Myślisz że nie ochroni:confused: tzn wiem że całkowicie nie ale tak myślałam że to zawsze jakaś dodatkowa ochrona oczywiście wysmaruję go odpowiednim kremem założę czapeczkę hmmmm teraz dałaś mi do myślenie, a ja myślałam że zabiorę mu na urlop coś takiego. A teraz już nie wiem, bo takie kółka z majtkami bez daszku to widziałam są w sklepach ale ja coś na ten daszek się uparłam. Kurcze mam znowu wątpliwości czy dobrze zrobiliśmy wykupując tą wycieczkę może on jest jeszcze za mały, fakt że we wrześniu będzie miał już rok ale może to za mało, na taką wyprawę.[/quote]
Spytaj sie Klavell, ona wie lepiej czy chroni przed sloncem czy nie.
Carioca - zdaje mi sie albo i nie ale pytalas gdzie w Gdansku mozna kupic espadryle. W centrum Matarnia, w sklepie Humanic ( miedzy Sephora a apteka bodajze) jest cala wylegrania espadryli - plaskich, na koturnach, w roznych kolorach - od 49 zika do 180. Ja oczywiscie sprawilam sobie nowe, czerwone!
Kasia, Nuska - ja bym radzila sprawdzic ryzyko zachorowan. Szczegolnie w Egipcie. I na wszelki wypadek nie jadla nic z niesprawdzonych zrodel.Lacznie z woda - lepiej kupowac w zamknietych butelkach. Na szczescie na jamajce nie ma ryzyka chorob, ale ostroznosc nie zawadzi
Humor mam zwazony bo...ja chce z powrotem moje niezniszcalne dziecko:baffled:Chyba spakuje urwisa w paczke i wysle do UK- do ojca

Ostatnia edycja:
Witajcie!
Mój mały też zakatarzony płynie woda z noska, a jedzenia masakra:szok: wojna:wściekła/y:, którą zwycięża:confused:. nic tylko cyc i chrupki:baffled:
Kasia - co do Egiptu to zgadzam się z tym, że trzeba bardziej uważać na jedzenie i picie, a co do szczepień to osobiście uważam, że bardziej szkodzą niż pomagają

witajcie
wlasnie skonczylam nadrabiac zaleglości, ale mądra Asia nie zaznaczyla "cytuj"
i juz pozapominałam co której miałam napisać:baffled::baffled::baffled::baffled:

jesli chodzi o te kółko to rehabilitantka mówiła mi że to świetna sprawa dla rozwoju dziecka:tak::tak:wiec tez bym chciala namiary na jakis sklep ktory je sprzedaje:-)

Nie nie byla szczepiona pytalismy lekarza to powiedzial ze nie trzeba jakbysmy jechali gdzies w bardziej egzotyczne kraje to tak

Czy chroni przed sloncem calkowicie napewno nie ale zawsze cos co najwazniejsze glowke ma zaslonieta jedyne co to raczki sa na sloneczku jak wystawi ale taki daszek + kremik to dobre polaczenie i ochrona jest

reklama
Tak o wodzie słyszałam, że najlepiej butelkowaną i wyłacznie taką. Moim marzeniem zawsze była wycieczka do krainy faraonów, ale to jakby co za rok więc się jeszcze wszystko moze zdazyć. Mimo moich marzeń wolałabym jakąś wyspe jak Cypr lub Majorka, ale jak piszę do tego jeszcze daleko.

Do góry