reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniówkowe mamy

Dziewczyny mam pytanie czy myjecie butelki w zmywarkach??? Ja jeszcze nie ale zastanawiam sie może już można? Co o tym myślicie? Tylko szczerze bo właśnie nastawiam zmywarkę i nie wiem włożyć czy nie;-):-):-):-) oczywiście czekam na odpowiedź:-)
Nie mam niestety zmywarki ale na 100% będzie to pierwszy zakup jakiego dokonam do mojej nowej kuchni w mieszkaniu/domku moich marzeń:tak:

ja dzis nie zdalam testow wewnetrznych na prawko. jestem tak zla, bo jazda byla idealna...a nie zdalam... testow :D
Oj, szkoda. A jak to jest z tymi testami? Możesz je powtórzyć?

Ostatnio mielismy nalego dola z powodu pieniedzy ale juz sie troche naprostowalo.Bez rezultatow szukam pracy jakoopiekunka bo narazie moge isc tylko do takiej pracy.Bylam juz umowiona z jedna babka ze zaczynynam pilnowac jej corki od zeszlej srody,a ona tydzien temu napisala mi sms ze znalazla se kogos blizej:crazy:Wkurzylam sie strasznie,bo juz sie ze mna umowila na 100% a tu nagle taka wiadomosc.No i znowu dostalam dola,bo juz myslalam ze troche pomoge mezowi finansowo zeby nie musial sie tak martic sam o ta kase.I nadal szukam.

Nie no, niektórzy ludzie są naprawdę tragiczni i nie liczą się w ogóle z innymi. Mam nadzieję, że już niebawem coś znajdziesz. Co do pieniędzy to jeszcze półtora miesiąca temu miałam odłożone 1 tys. złotych na tegoroczne wakacje. Ale z tygodnia na tydzień pojawiały się nieprzewidziane wydatki i nasz budżet wakacyjny stopniał prawie do zera. Niemniej jednak i tak pojedziemy na wakacje, tylko poczekamy na wypłatę męża. Mam nadzieję, że nie wydamy za dużo, bo przecież jedziemy na wieś do braci mojej mamy, zatem główny wydatek to dojazd pociągiem, a na życie i tak musielibyśmy wydać czy tam czy siedząc w domu.
a jeśli chodzi o spotkanie to ja jestem z okolic Rybnika, Wodzislawia i jestem oczywiście chętna :tak::tak::tak:
Hej, to wymyślajcie kiedy i gdzie się spotykacie. Ja mam kuzynkę ulubioną w Rybniku to może upiekę dwie pieczenie na jednym rożnie - odwiedzę kuzynkę i dołączę do spotkania :rofl2:
A moj Stachulski przechodzi sam siebie:wściekła/y:: dzis bylo plucie, dlawienie sie jedzeniem, wkladanie obu raczek di ust, wyjamowanie jedzenia oczywiscie przy akopaniamencie histerii - wariactwo:crazy:...
Oooo, ja mam tak samo. A na dodatek młody ma mega-katarzysko i jedzenie przypomina wojnę, z której najczęściej zwycięsko wychodzi... Tymuś. A mama sprząta pobojowisko.

reklama
Dziewczyny szok- przed chwilą usłyszałam, ze używanie niekapka=wada zgryzu:szok:
Noż cholera jasna, co teraz nie powoduje wady zgryzu u dziecka?:wściekła/y:Ja tu uradowana, ze dziecko ładnie ciągnie z kupka a tu taki zong:angry:

NO OCZYWIŚCIE, ZE BĘDĘ MIAŁA NETA:-D:-D:-D
No i o to chodzi:-):-):-):-)

Mam pytanie widziałyście gdzieś w sklepie albo znacie firmę która produkuje takie kółka do pływania dla małych dzieci ale takie żeby miały daszek ja widziałam kiedyś jak ludzie na plaży takie mieli ale szukam od jakiegoś czasu po sklepach i nigdzie nie widzę na moim ukochanym allegro też nie widziałam tzn widziałam jedno takie fajne ale używane a ja wolałabym nowe.Chciałabym takie coś na urlop bo to byłaby dla małego jakaś dodatkowa ochrona przed nadmiernym słonkiem.

Dziewczyny szok- przed chwilą usłyszałam, ze używanie niekapka=wada zgryzu:szok:
Noż cholera jasna, co teraz nie powoduje wady zgryzu u dziecka?:wściekła/y:Ja tu uradowana, ze dziecko ładnie ciągnie z kupka a tu taki zong:angry:
A ja zadowolona że Igor pije soczek z niekapka już nawet myślałam zeby mu mleko tak podawać:baffled::-p jasne najlepiej żeby sam pił ze szklanki choć kto wie czy za jakieś 5-10 lat i to nie będzie uważane jako be:rofl2::rofl2: zwariować można:-D:-D:-D

O chyba już po wielkim spaniu.................

Dzień Dobry:-)
Boże ile przez ten weekend tu się dzialo:szok::szok::szok:
Klavell mam nadzieje że humor już Ci się poprawil a tą ,,przyjaciólką'' to się nie przejmuj bo nie warto ona poprostu nie zaslugiwala na tą przyjaźń :no: a jeśli chodzi o spotkanie to ja jestem z okolic Rybnika, Wodzislawia i jestem oczywiście chętna :tak::tak::tak:
no to super jak do polski jechac bede dam znac

Wiecie co moja kolezaneczka chyba sie wystraszyla albo jest az tak bardzo glupi i falszywa dzis mi napisala maila ze zawsze uwazala i nadal uwaza ze hani jest sliczna zyczym mi by sie zdrowo chowala bo to najwazniejsze i wiele innych milych rzeczy w sposob grzeczny tak jakby pogodzic sie chciala ale nie ma tak dobrze przegiela i to ostro wariatka...
no my mamy juz sukieneczki na wesele w rzeczywistosi wygladaja o wiele ladniej

a tu jeszcze tak przy okazji hani po przebudzeniu

Mam pytanie widziałyście gdzieś w sklepie albo znacie firmę która produkuje takie kółka do pływania dla małych dzieci ale takie żeby miały daszek ja widziałam kiedyś jak ludzie na plaży takie mieli ale szukam od jakiegoś czasu po sklepach i nigdzie nie widzę na moim ukochanym allegro też nie widziałam tzn widziałam jedno takie fajne ale używane a ja wolałabym nowe.Chciałabym takie coś na urlop bo to byłaby dla małego jakaś dodatkowa ochrona przed nadmiernym słonkiem.
chodzi ci o cos takiego co am dla hani
0192307118.jpg

to kupilam w turcji ale jak chccesz i nic nie znajdziesz moge poogladac tu w hamburgu bo wydaje mi sie ze cos takiego gdzies widzialam to bym ci wyslala

Wiecie co moja kolezaneczka chyba sie wystraszyla albo jest az tak bardzo glupi i falszywa dzis mi napisala maila ze zawsze uwazala i nadal uwaza ze hani jest sliczna zyczym mi by sie zdrowo chowala bo to najwazniejsze i wiele innych milych rzeczy w sposob grzeczny tak jakby pogodzic sie chciala ale nie ma tak dobrze przegiela i to ostro wariatka...
no my mamy juz sukieneczki na wesele w rzeczywistosi wygladaja o wiele ladniej

a tu jeszcze tak przy okazji hani po przebudzeniu

Może koleżaneczka ma teraz wyrzuty sumienia.
A Hani bardzo ładnie wygląda taka wystrojona:-):-) szczególnie w tej białej sukieneczce

Ostatnia edycja:
No, to już gdzieś wcześniej przerabiałyśmy. Dajcież spokój, nie dajmy się zwariować. Mój Kuba ma 3 latka i dalej raz, czy dwa razy dziennie wypija mleko z butelki ze smoczkiem (avent), a kubków nie-kapków z zaworkiem nie toleruje. Ostatnio słyszałam opinię ortodonty, że najbezpieczniejsze dla zgryzu są takie kubeczki z rurką. I można je dawać dzieciom powyżej roku życia. I Kuba bardzo lubi z takich pić (ma jeden z rurką z Canpola), a przedwczoraj kupiłam mu taki bidon z zamknięciem jak w np. Jupiku (na podróż, bo ze zwykłego kubka miałby problem pić w pociągu). Poza tym Kuba chętnie pije soczki, herbatę itp. ze zwykłych tradycyjnych kubków. Ale jak mleko to tylko z Aventa :baffled:

Klavell - a może twoja "koleżanka" podczytuje nasze forum;-):-)

Tak jeżelu ustnik jest twardy np plastikowy, ale silikonowy jest ok.

Atru ma racje nie dajmy sie zwarjowac:no:

reklama
Hruda a czy Twoje kocury znacza teren? Mam w PL persa kocura i on nigdy nie sikal.Teraz mielismy wybor i ja chcialam kocura bo by caly czarny poprostu sliczny,ale malazonek i kolezanka odradili bo nawet jak kocur wykastrowany to tez moze znaczyc.A jak jest uCiebie?
Sa wykastrowane. Ale kastruje sie dopiero wtedy gdy osiagna dojrzalosc czyli jak zaczna znaczyc. Tak to wypada okolo 4 miesiaca jak pamietam.
Teraz nie znacza. Sporadycznie, raz na pol roku Mafik znaczy ale jakims innym odorem obrzydliwym fuuuu

A co to się dzieje z niezniszczalnym Stasiem? Czyżby babcia go rozpuściła;-)?

wlsnie nie wiem o co chodzi. Moja mam ma bardziej surowy stosunek do wychowania niz ja i w ogole go nie rizpieszczala. Pozwalala nawet mu wyc dobre pol godziny w lozeczku na co ja juz po kilku minutach lece...jest bardzo nieznosny. I wszytsko co do tej pory mial slicznie opanowane jak na zlosc teraz psuje - spanie cala noc, jedzenie, spokoj, brak hisrerii i wymuszan...moze to powiazane z boomem rozwojowym...albo te zeby :baffled::confused:

ja mam takie kolo, ale bez daszka - jakby z majtkami co by bobas nie obsunal sie w sina ton:szok:;-):-D
A to co ma Hani to chyba nie bardzo chroni przed sloncem:cool:

Do góry