reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniówkowe mamy

reklama
majandra mój skarb też usnął o 12. Więc mam troszeczkę czasu dla siebie, bo obiadek już zrobiłam tylko zostały ziemniaki do ugotowania, ale to przed 15. Ja spałam jak Adaś usnął o 8. Godzinką i człowiek od razu inaczej funkcjonuje, bo pobudka była znów dzisiaj o 3.

Qrna obudził się spał 15 min. Obróciłam go na dugi boki i myslałam, że zasnął znów, a on NIE i teraz się bawi. Zachowuje się tak jakby przespał 1,5 godziny.

Ostatnia edycja:
A w jakim wieku Wasze dzieci przestały używać pieluszek za dnia?

Ola miala może 1.5 roku jak w dzień już chodzila bez pampersika:tak:

:-) Witajcie Kobietki! Jestem Mama Julitki Urodzonej 11wrzesnia 2007. Nie Ukrywam, Ze Jestem Poczatkujaca Na Tym Forum I Delikatnie Zagubiona. Do Tej Pory Cala Ciaze I Te Prawie 9m-cy Spedzilam Na Innym Forum, Ale Niestety Tam Watek Wrzesniowy Wymiera Smiercia Naturalna. Bardzo Mi Brakuje Pelnej Aktywnosci Mamusiek, Dlatego Tez Postanowilam "zadomowic" Sie U Was. Mam Nadzieje,ze Nie Bedzie Tu Trzeba Czekac Kilka Dni Na Czyjs Wpis.

witaj!!!:tak: a na wpisy to napewno dlugo nie będziesz czekać mnie nie bylo na BB od wczoraj i już mam problemy z nadrobieniem:-D

a szkoda że mnie wczoraj nie bylo bo widze że gorący temat byl:laugh2:
dziś już byla u nas siostra męża na kawce:tak: wpadla tak bez zapowiedzi a ja sobie siedzialam na BB (czytalam zaleglości) a w domu syf:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y: ale mi bylo glupio:zawstydzona/y::zawstydzona/y:ale już pojechala więc teraz zaczne robic obiadek i ogarne domek:tak:

witam witam
co do teściowych, to ja wcześniej, czyt. przed narodzeniem Olafka, nie mogłam narzekać, ale teraz jakoś zaczyna mnie ostro wnerwiać.. bardzo często wtrąca się w to co daję małemu jeść, w co go ubieram i różne tego typu historie:wściekła/y::wściekła/y: ale to są uroki mieszkania w jednym domu z teściami. Mamy co prawda swoje mieszkanie i osobne wejście ale podwórko jest wspólne i siłą rzeczy widzimy się codziennie. Wczoraj np. wyszłam z małym przed domek, żeby sobie pospał na powietrzu, Mój artysta jest taki, że niestety większy hałas go wybudza, nie ma zbyt mocnego snu i wszyscy o tym wiedzą. Jak wyszłam to teściowie siedzieli sobie na krzesełkach i pili kawkę. Pojeżdziłam troszke z małym wózkiem, zasnął..i się zaczęło.. teściowa wymyśliła sobie nagle, że musi jakiś chodnik wyprać i latała w tą i z powrotem z konewką gadając coś bez przerwy koło wózka, teść w tym czasie zobaczył, że pies rozkopał taki jeden rabatek i postanowił targać kamienie, żeby poukładać wokół, oczywiście zaczął nimi rzucać jeden na drugi i hałasu było co niemiara, na to wszystko pies jak zobaczył, że taki ruch na podwórku tak zaczął ujadać, że Olaf po chwili miał oczy jak pięć złotych i tyle było z jego spania. No tak się w*****iłam że szok!!:wściekła/y::wściekła/y: ehhhhhh ja nie mówię, żeby chodzić na palcach jak mały śpi, ale bez przesady..
A teraz z innej beczki. Dziewczyny, ile się teraz daje księdzu w kopertę na chrzest?? Planuje 300 i nie wiem czy będzie dobrze:baffled::baffled:

Zdrzemnęłam się chwilkę i od razu czuję się lepiej. Maciuś się przebudzał, więc smoka dostał i jeszcze drzemie.

Shinead, Maciuś też ma dość lekki sen, ale staram się go przyzwyczajać może nie do hałasu, ale do normalnych odgłosów dnia. My daliśmy chyba 100zł na chrzest.300 zł to moim zdaniem za dużo. Zwłaszcza, że tego samego dnia było 6 chrztów.:szok:

Monia, 1,5 roku i bez pieluchy. Nieźle.:tak:

O, Maciuś już się obudził. Pa.

A teraz z innej beczki. Dziewczyny, ile się teraz daje księdzu w kopertę na chrzest?? Planuje 300 i nie wiem czy będzie dobrze:baffled::baffled:

300zl :szok::szok::szok:mi się wydaje że to za dużo my też chyba daliśmy 100zl:tak:

Monia, 1,5 roku i bez pieluchy. Nieźle.:tak:

w dzień to szybko zaczela choć jeszcze teraz niekiedy zdarzy jej się posikać:baffled: a gorzej jest z nocą dopiero od tygodnia śpi bez i oby tak dalej:rofl2:

Ja płaciłam 100 zł za chrzest i uważam, że to za dużo, ponieważ chrzest był po mszy :( a wiecie jak to jest po mszy, zamieszanie.... troszeczkę szkoda.

idziemy na spacerek za jakąś godzinkę skoro jutro ma się ochłodzić. szkoda marnować taki ładny dzień!

Shinead, Maciuś też ma dość lekki sen, ale staram się go przyzwyczajać może nie do hałasu, ale do normalnych odgłosów dnia.

zgadza się, ja też jestem za tym, żeby dziecko było przywyczajone do "normalnych odgłosów dnia", ale to niestety nie były "normlane" odgłosy..

Piszecie 300 to za dużo, no ja też tak na początku myślałam, ale jak dowiedziałam się, że kolega wrzucił 500:szok::szok: to pomyślałam, że takie teraz jest "co łaska":baffled:

reklama
Do góry