reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniówkowe mamy

Moje dziecko zasneło troszkę wcześniej niż przypuszczałam.

Pytanko. Czy lubicie poranny sex? Bo ja nie. Strasznie sie przed tym bronię.
NA początku naszej znajomości z M nie narzekałam, z czasem sie zmieniło i po 11 latach stwierdzam, ze poranne baraszkowanie nie dla mnie:no::no:

A ja planuje nastepna ciążę, tak mniej wiecej startujemy zimą. Kto z nami?

Ja bym chciała drugiego dzidziusia, ale dopiero jak będziemy mieszkali na swoim.

NNy ja mieszkam z teściową i powiem Ci, ze moja nie jest taka zła. Oczywiście nie jest słodko i w ogóle, ale to jest typ kobiety która nie wtrąca sie nieproszona i która woli się nie odezwać żeby nie zaszkodzić.Ogólnie bardzo dobra kobieta,ale jednak wolałabym mieszkać sama, żeby z czasem nie zmienić o niej zdania. A poza tym i j witam na forum- dziewczyny juz wystarczajaco cię ostrzegły wiec ja nie będę sie powtarzać:)

Ostatnia edycja:
reklama
i ja się witam:tak::-)
widze że mam dużo do nadrabiania więc zmykam najpierw nadrobić zaleglości:tak:mam nadzieję że starczy czasu:-D

Gagulec... to chyba dużo zależy od charakteru teściowej i od naszych charakterów. Moja teściowa co myśli to powie, a ja natomiast dużo myślę, trzymam w sobie i wolę nie powiedzieć. Chociaż raz zdarzyło mi się wybuchnąć. Pod koniec jej pobytu w domu starałam się być naprawdę miła i troche się te stosunki polepszyły, ale wyprowadzam się, bo wiem, że nie wytrzymam dłużej jej obecności.

Gagulec... to chyba dużo zależy od charakteru teściowej i od naszych charakterów. Moja teściowa co myśli to powie, a ja natomiast dużo myślę, trzymam w sobie i wolę nie powiedzieć. Chociaż raz zdarzyło mi się wybuchnąć. Pod koniec jej pobytu w domu starałam się być naprawdę miła i troche się te stosunki polepszyły, ale wyprowadzam się, bo wiem, że nie wytrzymam dłużej jej obecności.

I ja i teściowa( tak mi sie wydaje) robimy tak samo:-):tak: I może dlatego jest spokój:-D Mnie najbardziej denerwuje u niej taka służalczość- czy jak to nazwać- została tak wychowana że facet to pan i władca, a baba jest po to, żeby prać, gotować i podawać pod nos mężowi:no::no: Poza tym nie pozwala sobie pomóc w niczym nawet w sprzątaniu- a mnie znów nosi bo uwielbiam sprzątać:cool: A na dokładkę wyznaje chyba zasadę że ona może zajechać sie na amen i nikt nie ma prawa jej pomóc:crazy::crazy: w czymkolwiek. No i to podejście to M- bo synuś sie musi wyspać-wrrrr. Zostałam inaczej wychowana i to mnie razi nieziemsko.
Ale jakby nie było kochana teściowa to taka, która nie mieszka z synową

Witajcie!
I jeszcze raz ja:

:tak::tak::tak::tak::tak:

JA was podczytywałam od bodajże stycznia, ale dopiero przyłączyłam sie w marcu.
to tak jak ja musiałaś dojrzeć, żeby się przyłączyć:-D:-D

Dzięki za gratulacje!!!
Jeszcze do dzisiaj nie moge się nacieszyć, kurde stara baba, a jaką ma frajde z jednego zęba. I jeszcze cieszy mnie, że to przeszło tak bezboleśnie

Ostatnia edycja:
ja czytałam tematy o wózkach ^^ a tutaj nie zaglądałam wcześniej

Gagulec, moja teściowa tak samo wychowywana. Poza tym też ma obsesje na punkcie sprzątania.... :)

reklama
O widze, ze mamy nowe mamusie na forum - WITAJCIE!!!!!!

Co do tesciowych, to ja sie nie wypowiadam, widze ze temat tu czesty :) Ja swojej tesciowej nigdy nie zdazylam poznac, zmarla 3 miesiace przed naszym slubem (nie moglam wczesniej, bo mieszkala w usa i miala dopiero przyjechac i mnie zapoznac). Ale wiem, ze bylaby SWIETNA tesciowa!!! :-)

My kolejnego bobaska planujemy, ale albo teraz albo dopiero za 7 lat (mam plany zwiazane z moja nauka, praca itp). A doskonale wiem, ze za 7 lat juz mi sie nie bedzie chcialo i taka roznica wieku miedzy dziecmi....miedzy mna a moim bratem jest 7 lat, wiec wiem jak to bywalo....teraz juz od ladnych paru lat jest swietnie, ale wczesniej bylo ciezko, 7 lat to duza roznica.

Poza tym mamy sloneczny dzien, wiec uciekamy na spacerek.

Do góry