reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniówkowe mamy

Asiek dobrej nocki zyczę

Carioca a właśnie masło :zawstydzona/y: ale Igor juz jest w większości na bebilonie pepti dzisiaj np dostał cycusia tylko tak do popicia troszkę bo mleczka już mało i głównie na butli jesteśmy więc mogę już powiedzieć że są to ostatnie dni karmienia piersią czuję się z tego powodu. jednocześnie tak :-:)-:)-( i :tak::tak::tak::tak:
A właśnie mam do Ciebie pytanie kiedyś pisałaś o Sinlac co z tym robisz i po co to????? Wiem mogę poczytać na necie ale Ty już doświadczona jesteś z tą skazą.
A i jeszcze jedno bo podaję już 4 dni małemu ten bebilon pepti i narazie plamki dalej są nie schodzą ale nie ma ich więcej jak myślisz powinno być już widać poprawę czy to nie tak szybko? a moze to mleko tez mu nie służy??? JAk myślisz?

reklama
Luandzia - Stas ma obnizone napiecie w obreczy bakowej, jest taki malo stabilny i chwiejny. Ma tosc usztywnione (ale niegroźnie) nogi, dlatego szybko zaczął wstawać. W dodatku chłopisko wyrosło z niego wysokie i to dodatkowo obciaza miesnie przy kregoslupie. A ze ma parcie na chodzenie, stanie, a nie raczkowanie, to trzeba go wzmacniać.
Czasem nosze szkla kontaktowe, głównie jednodniowki.

Dzięki :-)

Carioca a dlaczego Staś jest rehabilitowany? Wciąż ma problemy z napięciem?

Ja jestem od środy u mamy bo W jest na szkoleniu i nie chciałam być sama w domu ale tak się składa że rodzice poszli na impreze siostra pojechała na wesele a że jej chłopak jutro pracuje to zabrała ze sobą naszego 15-letniego brata:baffled: więc i tak jestem sama w domu tyle że nie moim...
Byłam u okulisty i od dzis nosze szkła kontaktowa .Czy któraś z was może nosi?
Pisałam wam że Zuzia takk dziwnie raczkuje? Podwija lewą nogę .Na necie znalazłam tylko jedną wypowiedz na forum że wiele dzieci tak robi i z czasem powinno się to wyrównać. Muszę pokazać to rehabilitantce we wtorem.
Nuśka smacznego:-)

Mojej kuzynki córcia tak robiła właśnie dwa dni temu mi to opowiadała dokładnie jak piszesz podwijała jedną nóżkę i tak sobie "raczkowała" inaczej juz się ni nauczyła za to szybko nauczyła się chodzić i biega jak szalona ma dziś 3,5 roku.

Nuska - te Twoje odczucia :-:)-:)-:)-( i :blink::blink::blink::blink: to świetnie rozumiem, ale i tak pełen szacun za wytrwałosc na diecie. Te plamki moga sie jeszcze utrzymywac, zwlaszcza ze czasem skubniesz jakies maselko. Ja raz doslownie ugryzlam kawalek sera zoltego, od razu mi Stacha wysypalo. Jak bedzie zupelnie bez bialka krowiego, to organizm sie oczysci w ciagu tygodnia i powinno wtedy zejsc.

Czy dajesz Igorkowi probiotyki? Uwazaj na Lacid, bo dzieci uczulone go nie tolerują. Ale np. Lacidobaby, Lacidofil, Diflorin 30 (lub Biflorin 30 jestem stara sklerotyczka) są ok. Probiotyki są fajne, łagodzą skutki alergi, troche zabezpieczaja przed alergia na nowe produkty i wogole ustawniaja jelitka. Mozna stosowac nawet dlugotrwale.

Sinlac jest fajny i pyszny, u dzieci ktore nie toleruja bialka krowiego to bardzo dobry posilek, bo jest zrodlem duzej ilosci bialka. Raz dziennie mozna albo zrobić z woda taką papkę, mozna do tej papki dodac deserek, albo dodac lyzeczke do sloiczka deserku.

witam wieczorowa pora :tak:
jeszcze nie zdazylam nadrobic zaleglosci, przeczytalam tylko ostatnia strone i co? JEDZENIE!!! :-D:-D:-D
M w pracy, ale jeszcze tylko jutro i ma wolne do konca czerwca! hura! i w piatek jedziemy nad morze! hura! ale sie ciesze! hura!
ide chociaz po jablko :baffled:

Ja tym podwijaniem nóżką jakoś strasznie się nie przejmuję ważne że w jakiś tam sposób się przemieszcza .
Carioca ja mam takie 6-cio tygodniowe

Dzisiaj koleżanka mojej mamy (ma 6-cio miesięczną córkę) powiedziała mi że czytała artykuł że mieszanie dwóch rodzajów białek bardzo źle wpływa na rozwój dziecka . Słyszałyście o czymś takim ??? W prawdzie jeżeli chodzi o mleko to daje Zuzce tylko moje ale czasami na deser je jogurt a to przecież białko krowie.:baffled:

Ostatnia edycja:
Luandzia - to dla mnie zupelna nowosc z tymi bialkami... A przeciez jak dziecko je pokarm mamy i je ryz z owockiem, to tez dwa rozne zrodla bialka...

reklama
Do góry