reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniówkowe mamy

no przyznam sie bez bicia ze zdarza mi sie zapominac o podawaniu jej wit d poci sie jej tylko glowka od kilku dni moze to przez te upaly

reklama
witajcie kochane
mam dzis troszke czasu na bb bo hani spi a maz na grila z kolegami z pracy pojechal...
tak sie zastanawiam i mam do was pytanie czy jest mozliwe to ze skaza juz hanifce minela bo daje jej jogurty tzn deserki z jogortem albo twaroozkiem albo takie typu jogolino i dostaje chlebek z bialym serkiem, ciastka i bulki maslane i nic jej nie jest policzki gladziudkie jak pupcia niemowlaczka dzis zjadla loda smietankowego troszke zobacze co jutro bedzie
i jeszzce jedno pytanie czy wasze maluszki tez sie tak bardzo poca jak hanifka normalnie ma cala glowke mokra jakby z kapieli wyszla nawet jak w samych bodach jest no i poci jej sie tylko glowka
Może zależy to od tego jaką masz pościel? Kiedyś polożyłam małego na poduszce u mojego brata i w sekundzie był spocony.

czy to ze hani zabkowac zaczela w 8 miesiacu to juz zalicza sie do poznego zabkowania
A późne ząbkowanie jest złe?? Matysowi dopiero 1 ząbek wychodzi,a 2 za niedługo

witajcie kochane
mam dzis troszke czasu na bb bo hani spi a maz na grila z kolegami z pracy pojechal...
tak sie zastanawiam i mam do was pytanie czy jest mozliwe to ze skaza juz hanifce minela bo daje jej jogurty tzn deserki z jogortem albo twaroozkiem albo takie typu jogolino i dostaje chlebek z bialym serkiem, ciastka i bulki maslane i nic jej nie jest policzki gladziudkie jak pupcia niemowlaczka dzis zjadla loda smietankowego troszke zobacze co jutro bedzie
i jeszzce jedno pytanie czy wasze maluszki tez sie tak bardzo poca jak hanifka normalnie ma cala glowke mokra jakby z kapieli wyszla nawet jak w samych bodach jest no i poci jej sie tylko glowka

Już kiedyś pisałam, że moja koleżanka też swoim dzieciakom dawała nabiał itp i na samym początku nic nie wskazywało, że będą miały skazę. Ujawniła się dopiero jak miały 1,5 roczku:tak:

Adaś się nie poci

Witam i ja ale dzisiaj się objadłam byliśmy na grillu mniam mniam:-):-):-)

Majandra zauważyłam ze zniknął jeden suwaczek u Ciebie??? "Starania o dziewczynkę" ...czyżby zmiana planów????

Czesc babulce Kochane.
Widzę, że dajecie czadu niezle.

Po pierwsze:
melbourne_flowers_teddy_bear_small.jpg

Kochane Dzieciaki! Mniejsze i te większe! Z okazji Dnia Dziecka Duuuuuuuuużo uśmiechu !

Po drugie,
Klavell, mi sie wydaje, ze zabkowanie po pierwszym roku zycia jest pozne. a teraz to chyba jeszcze spoko. Olo dostal swoje zeby dopiero w maju, gorne dopiero zaczynaja sie przebijac.
Co do pocenia glowki, ja zaiegalam rady lekarza. Olo strasznie sie pocil. Nie daje mu witaminy d, skonsultowalam to z lekarzem i uwaza, ze slusznie (ale to oczywiscie indywidulanie).
Pocenie sie glowki, moze owszem oznaczac chorobsko, ale nie musi.
Dzieci bardziej niz my, wyczuwaja zmiany temperatur i poca sie jak kazda istota ludzka. Olo zawsze ma mokra glowe po spaniu, a juz dzis, w upal, to juz w ogole.

Majandra, nie dziwię sie rozterkom, bo to powazna decyzja. Moze los zadecyduje za Was ? :)

Nuska, ale fajnie mialas z tym grillem. Chyba pomolestuje moich, zeby zrobili.

30Agulka, wez mnie nie strasz, bo ja Olafowi tez juz wprowadzam żarelko jak Klavell Hanifce.

i musze isc bo Olo sie drze.
Wstala dzis pierdola o 5 i numery mi odstawia.

reklama
witam rankiem
a ja wczoraj miałam intensywne popołudnie, festyn, pieczenie, porządki pranie skończyłam się ogarniać o 23
Szyma zadowolony nabiegał się z dziećmi na zjeżdzał w parku Wika też dobrze to znosiła, była tez moja koleżanka co urodziłą w sierpniu bliźniaki fajne chłopaki ale takie jeszcze leniuszki nie to co ten mój owsik wsedzie jej pełno było
Szymek pomyka na rowerze jestem z niego dumna kochany ten mój synuś teraz śpi
idę się zabrać do obierania młodych ziemniaczków i piec mięsko na obiadek bo jak Szymek wstanie to chcę żeby zjadł i pójdziemy albo na spacer no i może spróbuje do Kościoła z nimi ale to wielki wyczyn z raczkującą Wiktorią i strasznie mnie to męczy

Do góry