reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniówkowe mamy

witam z rańca
Kasia Szyma piewrsze kroki postwił 19 czerwca (sprawdziłam w jego albumie bo obaj są z jednego dnia i miesiąca) a tak na całego zaczął chodzić 3 lipca dosłownie wszędzie i tylko na nogach przestał raczować, i szybciutko ci się mały rozwija ale patrząc na zdjątka to jest szczuplutki w porównaniu do małego Szymka :))
justynka ja też kupiłam te pampersy sleep&play i uważam że heapy są lepsze ale ja byłam w takim markecie że heapy kosztowały majątek a te były w promocji i musze w te pędy skoczzyć do netto czy biedronki bo tam często jest promocja na heapyy

Moja mam też szybko zaczęła chodzić miała 9 miesięcy kiedy postawiła pierwsze kroczki to pewnie Kuba ma to po babci :-) a i wygląda na to, że chyba ten 7 wrzesnia zobowiązuje :laugh2: aby szybko się rozwijać :happy:

Tak sama widzę po zdjęciach i po ubrankach, że Kuba schudł, ale to zapewne tylko dlatego, że jest taki ruchliwy. Ciagle się rusza, wszędzie go pełno. Jedynie jak śpi to nie biega na czworakach bo chodzeniem tego nazwać się nie da :-) a ile radości mu sprawia łapanie równowagi i stanie. Wczoraj jak zrobił te pare kroczków i wpadł mi w ramiona to śmiał aż miło!!!

Teraz śpi, ale ciekawe ile pośpi jak tłuką się Nam nad głową niemiłosiernie :-(

UWAGA!!!! R mnie przeprosił!!!! Ale i tak nie mam zamiaru spuścić z tonu :no:

reklama
Mam zapas na 2 miesiące bo teściowa mi pokupowała :tak:

Bynajmniej mój nie ma chociaż po nich uczulenia a po Biedronkowych i Happy ma :tak: Na oryginalne mnie nie stać :no:
A mogę wiedzieć dlaczego one są takie kijowe?????

Ja mykam dzisiaj po skierowanie na szkolenie :-) Otwierają nam w końcu na wiosce supermarket NETTO i trzeba podlecieć i popatrzeć na promocje ;-) A potem zostawiamy dzieciaki babci uśpione i idziemy na koncert FEEL-a i SUMPTUASTIC. Jutro też są jakieś koncerty, tylko nie wiem czy dam już radę he,he

Etka jestem przyzwyczajona do tych orginalnych. A te sleep & play nie rozciagają się tak dobrze i Kuba miał bardzo spiety brzuszek w tych sleep. A brzuchol to on ma :D R się śmieje że ma mięsień piwny :-) i chyba w zasadzie tylko to mi nie pasuje, że te zapięcia nie są tak dobrze rozciągliwe. A tak poza tym pieknie pachną i są estetyczne :tak:

Wika tak mi dała popalić ciągle chciała raczkować no i puściłam ją a ona w te pędy do ołtarza masakra Szymek jak jakiś owsik cały czas łaził po kościele ja wam mówię on chyba ma to adhd bo nie może w miejscu usuedzieć nigdzie a córcia pewnie będzie taka sama
I dla tego zdecydawałam ostatecznie, że nie jadę do ZOO z małym. J jedzie z córcią. Bedzie dzień córci i tatusia.:tak:

Adaś z trudnością usiedzi godzinkę w wózku kiedy muszę iśc po zakupy, a tak to cały czas gania i wszędzie go pełno. Jest strasznie ruchliwy i dlatego nie będę go uwiązywac i unieruchamiac. :tak:

A ja właśnie dziś kazałam J kupic te pampery Sleep& Pley , ale po Waszych postach zadzwoniłam by tego nie robił. U nas jest w Polo Markecie promocja na Huggisy + skarpetki za 36,99 to chyba git. i te kupię jak zawsze.:-)

Idę poczytac

Hej dziewczyny dawno mnie nie było na forum , lecz cóż siła wyższa dziewczynki leżały w szpitalu. a teraz mam jeszcze problem Wiktoria skarży się na ból brzuszka zwłaszcza z rana , dawałam jej lekarstwo na robaki i nic kupa czysta żadnych robaczków.Lekarka kazała zrobić badanie kału na LAMBRIE czy któraś z was wie coś o tym jakie są objawy lambri i co to wogule jest bo szukam na necie i nie mogę znaleść. Z góry dzięki.

Witajcie mamusie jak czytam ze wasze maluchy juz prawie chodza to jestem zla bo moj maly jak ma stac to woli usiasc wiec tak szybko nie wystartuje chyba,no ale na s
ile nie bede go ciagnac moze i lepiej bo juz teraz robi niezly balagan :crazy::baffled: a co do pieluch to tylko nam pasuja Pampersy 4+ nigdy nie mial tylka czerwonego ani nic innego wiec nie zmieniam MILEGO DNIA choc u nas pada okropnie

Załączniki

• Snapshot_20080524.jpg
    Snapshot_20080524.jpg
    53,1 KB · Wyświetleń: 27
Witajcie nowe i wdrożone BaBony.

No mój księciuniu właśnie przykimał odrobinę a ja szybciutko na forum:-) póki jeszcze tatuśka nie ma.
Agulka, kobito, ja Cię troszeczkę pomęczę bo widziałam Twoje fotki na konkursie na brudaska- powiedz mi w jakim programie zmniejszasz zdjęcia i w jakim rozmiarze wklejasz. Bo kurczę niby robię wszystko tak jak napisane a dupa zimna moich zdjęć nie ma. w końcu wkurzyłam sie i napisałam tam do redakcji co jest nie tak ale na razie czekam na odpowiedź.

ewellka25 znalazłam w necie coś takiego:

"Lamblioza– zakażenie lamblią jelitową – najczęściej spotykany pasożyt pierwotniaczy człowieka / 10% dorosłych i 25-50% dzieci /. Pasożyt ten bytuje w początkowej części jelita cienkiego lub w pęcherzyku żółciowym i drogach żółciowych. W praktyce najczęściej spotyka się postać jelitową i postać wątrobową lambliozy.
Rozpoznanie stwierdza się na podstawie obecności cyst w kale. Obecność tegopasożyta objawia się najczęściej dolegliwościami żołądkowo-jelitowymi w postacinudności, bólów w okolicy pęcherzyka żółciowego lub żołądka o zmiennym nasileniu,przypominających kolkę. U dzieci dominują napadowe bóle brzucha, zaburzenia w trawieniu, skłonność dobiegunek na przemian z zaparciami , niedokrwistość, wychudzenie oraz niedorozwój fizyczny. Mogą również towarzyszyć krótkotrwałe gorączki z ogólnym złym samopoczuciem oraz wysypki alergiczne. W ok. 10% zakażenie lambliozą może nie dawać żadnych objawów klinicznych.
Zarażenie następuje przez wypicie wody lub spożycie pożywienia zawierającego cysty pierwotniaka.
Podstawowym warunkiem powodzenia w zwalczaniu lambliozy jest przestrzeganie zasad higieny osobistej i przepisów sanitarnych, wczesne wykrycie nosicielstwa poprzez badanie całych rodzin oraz pracowników przemysłu i handlu spożywczego".

i jeszcze to: WSSE

mama mikolaja mój Damian też jeszcze nie chodzi. nie próbuje nawet chodzić ba nawet nie raczkuje

Witam!!!!

Pospalysmy dzis sobie do 8 rano, ale wstalysmy dopiero o 9:30. Ja uzywam Pampersa albo Huggies. Tzn nie ja...Amanda :-) Kiedys kupilam jakies z Lidla, ale byly do d***.
Stwierdzilam, ze corcia nie ma zwyklej pilki do zabawy, wiec w niedziele koniecznie musimy jej kupic jakas.

gagulec bardzo dziękuję za ten text chociaż trochę wiem co to jest .
Dziewczyny a co do pieluch sleep&play nie polecam sama się wkręciłam i teraz żałuję nie ma to jak heppy po za tym moja paulinka chyba ich nie toleruje bo ma cały tyłek czerwony co po heppy nigdy sie nie zdarzało.

reklama
Witam ale jestem na siebie zła:-:)wściekła/y::crazy: bo zasnęłam na chwilkę i Igor spadł mi z łóżka przecież wiedziałam że tak to się może skończyć po co ja przysnęłam to był moment taka stara a taka głupia na szczęście nawet długo nie płakał nie ma żadnego guza nawet malutkiego śladu spadł na cztery łapki jak kotek tak bynajmniej leżał zdziwiony ach szkoda gadać obserwuję go cały czas ale on chwilę po tym śmiał się normalnie jak zwykle gadulał ze mną więc chyba nic mu nie jest a i w sypialni mamy na podłodze taką gąbkę i na nią wykładzinę więc nie było całkiem twardo ale i tak jestem zła co za durna baba ze mnie. A teraz śpi ale on zawsze śpi o tej porze więc wszystko w normie.

Witam!!!!

Pospalysmy dzis sobie do 8 rano, ale wstalysmy dopiero o 9:30. Ja uzywam Pampersa albo Huggies. Tzn nie ja...Amanda :-) Kiedys kupilam jakies z Lidla, ale byly do d***.

A do czego mają być pieluszki do buzi;-):-);-):-):-D:-D:-D:-D
Żartowałam my od początku używamy pampersów i tak jakoś się przyzwyczaiłam i nawet nic innego nie próbowałam ( a nie właściwie miałam jeszcze kiedyś Huggies też ok) ale i tak kupuje pampersy chyba przyzwyczajenie i to że nigdy nas nie zawiodły,
Stwierdzilam, ze corcia nie ma zwyklej pilki do zabawy, wiec w niedziele koniecznie musimy jej kupic jakas.

Polecam Igor na widok piłki aż piszczy tak się cieszy ja trzymam go za rączki a on idzie do piłki i ją kopie i cieszy się przy tym o tak:-D:-D:-D:-D:-D:laugh2::laugh2::laugh2: a ostatnio jak byliśmy na spacerku to w parku jedna dziewczynka kopała piłkę a mały wychylał się z wózka i cieszył jakby chciał do niej wyskoczyć "pobiegać" i aż piszczał z radości.

Co tam u Was słychać BB-ony bo ja mam kiepski humor przez swoją głupotę.

Do góry