reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniówkowe mamy

reklama
Majandra tak mam krem.

Dziewczyny nie wiem co się dzieje od wczoraj mam okropne trudności z otworzeniem strony forum, a o danym wątku nie wspomne :wściekła/y: otwieram kilkakrotnie jedną strone. To nie przez prędkość bo inne strony chodzą mi jak burza :dry:

a ja jestem padnięta i zla bo poszła mi bateria w kuchni i gary są nie umyte inne naczynia to zmywam w zmywarce ale zaschniętego od niedzieli (tak od niedzieli bo jak ja byłam w szpitalu to B miał w D) a bateria padła2 temu szajs.....

Mi się też zepsuła wczoraj bateria w kuchni :crazy: Już nie wspomnę o samochodzie z którym narazie nawet nie mam co jechać na przegląd, bo nie przejdzie. Tylko nawet nie mam kiedy go dać do mechanika.

Znalazłam świetny sposób na przyśpieszenie wysychania lakieru. Jest taki prepara z Inglota, daje się kropelkę na paznokcie i lakier bardzo szybko się utwardza, polecam.

Atru limka ma racje dobrze że wcześniej coś tam wyłapią i powiem ci że u mnie wizyta przy szczepieniu wygląda tak na odwal, pozagląda do gardełka osłucha, nigdy nikt moim dzieciom nie sprawdzał odruchów itp i powiem ci jeszcze jedno u mojej sąsiadki przez drogę wyjamuje strych taka dziwna para i mają chłpca w wieku 4/5 lat i mały stapa na paluszkach mało mówi i wygląda mi to na zaniedbanie związane z asymetrią i ze złym napięciem mięśniowym
No to mnie pocieszyłaś:baffled:;-) Oczywiście, niczego nie mam zamiaru zaniedbywać. Tylko miesiąc temu byliśmy na ostatniej kontroli w ośrodku rehabilitacji i wtedy lekarka niczego nie wyłapała, kazała tylko ćwiczyć dopóki Tymek nie będzie siedział. A że od paru tygodni siedzi, to zarzuciłam ćwiczenia. A teraz wychodzi takie novum. Fakt, że poprzednie ćwiczenia były na odcinek barkowy i typowo na pełzanie, teraz pewnie w grę wchodzą dolne partie ciała. Wcześniej przyglądała się, jak stawia stopy i niczego złego nie stwierdziła. Może rzeczywiście, nic złego się nie dzieje. Sama pediatra mówiła dziś, że to może być naturalne i przemijające... Eh, sama już nie wiem. W poniedziałek zarejestruje małego na wizytę to będę przynajmniej widziała, co jest.

A jutro jadę z moim bratem i Kubą do Szklarskiej Poręby na całodniową wycieczkę. Kuba tam nigdy nie był, a trzeba młodemu wszczepiać miłość do gór (którą z bratem dzielimy). Nie wiem, czy brać parasolkę (znaczy się wózek). Pewnie wezmę awaryjnie, bo przecież nie wiadomo, czy Kuba da radę iść na własnych nóżkach spory kawałek, a w planie mamy pokazać mu Kamieńczyk. A swoją drogą to jak ja tam wjadę wózkiem? Z tego co pamiętam, to bok drogi jest niezbyt wyboisty, to może się uda. Mam nadzieję, że nie będę wyglądać na szlaku kretyńsko... Ale taka już jestem głodna tych widoków, zapachu górskiego lasu i smaku tego powietrza...

Dziewczyny Kuba ma za sobą pierwsze trzy kroczki!!!!! :-) Przed chwilą stanoł przy łóżeczku puścił się i poszedł do mnie trzy kroczki!!!!!!! Jeny jak si e cieszę!!!!!! Teraz jak go postawie to już łapie równowage!!!!!!
OGROMNE GRATULACJE DLA KUBUSIA:tak::tak::tak::tak:

Włącz sobie Snajpera i z góry ustalasz sobie cenę :-)
Snajper Allegro, eBay - Snajper.net
Ja go zawsze używam ;-)

My dziś na kontroli.Maść została odłożona i stosować mam tylko krem z witaminą A :tak:Za 3 tygodnie do kontroli sprawdzić czy nie będzie żadnych przebarwień i bruzd. Na słońce do końca roku mam chować ręce...czyli z wyjazdu nad morze "nici" :-:)-:)-(Rana się ślicznie goi :tak:

No i jestem padnięta więc życzę dobrej nocki ;-)
Super że z Bartusiem już lepiej i że rana się goi oby tak dalej:tak:;-)

A nam dzień jakoś zlecial:tak:oczywiście prawie caly czas na dworze:-):-):-)
mieszka tu u nas obok taka mala dziewczynka. Ma 4 lata i jakoś od kilku dni jak jej cala rodzinka idzie do pola robić to ona przchodzi do nas na podwórko. Tak jakoś bez pytania bez niczego i strasznie dziala mi na nerwy:wściekła/y: wszystko musi ruszyć,zabrać wejść tam gdzie nie trzeba i można do niej mówić ale to jak grochem o ściane:angry: a wkurza mnie najbardziej jak wyrywa z rąk Oli zabawki albo co gorsze Mateuszkowi
a wczoraj to jak Ola miala lizaka to ona podeszla i wziela jej go i zaczla se go jeść:crazy: nawet pies jej nie lubi:no: bo ona go kiedyś glaskala no i chyba z 3 razy poglaskala a potem zaczla go kopać:wściekła/y:no i jak on ją teraz widzi to strasznie jest na nią cięty

Doti , Iza to co widzim się jutro ? Tylko nie przeżyjcie szoku bo głównie za sprawą mojego małżonka spotkanie się trochę rozrosło.... ale wstęp tylko z dziećmi więc można powiedzieć że to impreza z okazji dnia dziecka :-)

Luandzia, to co Wy tam planujecie?! :-):szok: Co mam przynieść? Ciasta nie zdążę ani sałatki, ale może coś do picia? A i nie mam telefonu do Joli

Doti nic nie musisz przynosić szkoda że nie masz numeru Agnieszka też nie ma ,a co do jutra to sama nie wiem co z tego wyjdzie ale u nas tak to już jest...
Na pewno będzie Agnieszka i Beatka

reklama
Do góry