reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniówkowe mamy

Witajcie kochaniutkie:-)
Aina to jedyny plus w tym wszystkim, że nie mdleję zbyt szybko i jakoś daję radę wytrzymać, w innym wypadku nie wiem jak w ogóle pobrały mi cokolwiek. Ale nie lubię tego co najmniej tak bardzo jak Ty:tak: A co do wieku dokładnie tak ja piszesz:tak:, ważny stan ducha i to na ile się czujemy, metryczka to sprawa wtórna:-D
Tygrysek ja też się waham póki co, bo w mojej klinice maja super sprzęt (na początku 6 tyg widziałam serduszko:tak:) i takie dokładne badanie razem z wizytą kosztuje mnie 60zł więc w miarę. Natomiast to 4D chyba z 200 i owszem to bardzo fajna pamiątka, ale ja cały czas myślę o pobraniu po porodzie krwi pępowinowej, a to ogromny wydatek i nie wiem czy nie wolałabym odłożyć właśnie na to...ale jak wróci M to wszystko skonsultuję, bo samej ciężko podjąć mi decyzję. No coś chyba w tej Twojej teorii jest:-) Mam nadzieję, że z Szymonkiem wszystko będzie dobrze. Moja koleżanka też musiała z synkiem iść na zabieg, ale poszło gładko, szybko i przede wszystkim skutecznie. Tyle, że biedactwo musiał leżeć kilka dni w szpitalu, a nigdy nie rozstawał się z mamusią to była największa przeszkoda.
Blimka no ja nigdy tak nie myślałam, no może w jakiś tam chwilach zwątpienia, ale na pewno nigdy się tak nie czułam:-)
Harsharani dokładnie tak, lepiej nie mieszać bo wtedy dopiero zrobi się galimatias. W końcu to tylko jeden wynik na razie więc nie ma co. Tylko chyba dobrze byłoby ustalić jakiś termin obstawiania, bo jak za te kilka tygodni posypią się kolejne usg i dziewczyny będą wiedziały kogo tam noszą pod sercami to nie wytrzymają z tą wieścią;-)
Cfc kochana na pewno będzie dobrze i pewnie za jakiś czas zobaczymy Cię na innym wątku mamusiowym:tak: Najważniejsze, że póki co wszystko jest w porządku ze zdrowiem, a te odczekanie 6 miesięcy to taka standardowa procedura. Nabieraj więc sił , a ja będę trzymać kciuki:-)
Gosik jak tam? Masz już "stresa przedwizytacyjnego:confused::-)

reklama
Właśnie przeczytałam regulamin zgadywanki i wszystko jest ok. Do 30 kwietnia obstawiamy, a te które teraz będą obstawiać też będą brane pod uwagę, tylko bez tego jednego głosu na Blimkę. Tak więc miłej zabawy:-)

cześć kochane...
maraniko - no właśnie chciałam napisać, że za kilka minut wychodzę do ginka... już mi wszystko jeździ w żołądku, mam stresa jak zawsze :-)
Dam znać jak tylko wrócę :-)
trzymajcie kciuki

Gosik26 czekamy na wieści:-) , no i oczywiście trzymamy kciuki.

Co tam u Wasz dzisiaj słychać bo ja to jakiś zdechły dzień dzisiaj mam nic mi sie nie chce i tak troszkę cały dzień leniu***e :-) .

pogoda dzis jest paskudna u mnie w miescie fuuu ledwo zyje :sick: najchetniej przespalabym caly dzien :happy:
ja to cos nie mam szczescie na to USG 4D... :confused: wlasnie dzwonilam do pani doktor w moim miescie i zdziwiona byla,ze chce takie badanie robic ok 16tyg. ze jest to jeszcze za wczesnie i takie badanie powinno sie robic dopiero ok 22 tyg ciazy... w sumie mieslismy w planach zrobic takie badanie dwa razy ale teraz to juz sama nie wiem czy jest sens robic je teraz chociaz ja umieram z ciekawosci jak tam moje malenstwo sie miewa... :eek:

no hej!!!!
jestem po, ale jeszcze nie znam płci...
Dzidziuś się nie pokazał ze swojej najlepszej strony
icon_wink.gif

no ale najważniejsze, że jest cały i zdrowy, serduszko prawidłowo bije, główka w porządku, szyjka wydolna, wszystko super
icon_biggrin.gif
Więc jestem przeszczęśliwa...
icon_lol.gif

Następna wizyta za miesiąc, 18 kwietnia, to będzie 20 tydzień skończony, więc połówkowe... Wtedy mam nadzieję, że już dzidziulek pokaże pisiorka albo pipulkę :)

Idę odpocząć, buziaczki...

a dzidzius ile cm mierzy? ruchliwe malenstwo?? :-)
moje ostatnio na usg strasznie raczkami machalo wiec moze nie za bardzo usg lubi i sie troche denerwuje hehe
Gosik26 najwazniejsze,ze dzidzia zdrowa a plec i tak wczesniej czy pozniej poznasz :laugh2:

wrócilismy od chirurga i narazie mamy tylko smarować 2 tygodnie jakaś mascią sisiora, jak sie nie uda to zabieg, nie wiem jak my sobie damy z tym radę, wiecie szpital i ta rozłąka no i nie wiem czy to sie robi z narkoza czy w miejscowym znieczuleniu i jak miejscowo czy można z dzieckiem pójść, i tak sobie myślę że teraz to bym jednak tą dziewczynke chciała to omina mnie przeboje z inetereskiem.
co do usg 3 czy 4d to ja tez spotkałam się z opinią że najlepiej je robic po 20 tygodniu ale ni epóźniej niź przed 30 bo w innych momentach nie spisuje sie najlepiej i jest troche naciąganiem na kasę
no i jeszcze zapytałam w innej aptece i są wstanie załątwić ta szczepionke na konflikt tylko mam przynieśc receptę, nic juz nie roumiem jedni moga inni nie widze że trzeba mieć chyba chody w hurtowni

kasiamina - dzidziuś ma już 10,5 cm bez nóżek, a ginek szacował, że z nóżkami ma gdzieś 15-16 cm :)
No pewnie, płeć nie jest najważniejsza... Grunt, że dzidziulek zdrowy jak ryba :-)
tygrysek - oj współczuję, dla chłopaczka siusiak to największy skarb, więc dbaj o niego, kiedyś się odwdzięczy, trzymam kciuki :-)

reklama
ja sobie uswiadomilam ze nie mamy w ogole blizniakow na wrzesniu :0

moge was prosic o przesylanie swoich dat imienin i urodzin do mnie na priv?

Zrobilabym watek urodzinowo imieninowy :)

Do góry