reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniówki u lekarza.

Ja tez juz po.
USG dopiero za 2 tyg, dzis tylko reczne badanie i sprawdzenie pulsu Małego. Anemia lekko mi sie cofa, wiec mam tylko brac tardyferon 1x dziennie i reszta lekow juz nie. Za tydzien w ramach tej wizyty(znaczy bez oplat) mam jeszcze podejsc po wymaz, ale padłam, bo sie okazalo, ze lekarz wymaz pobierze, ale to ja go sama musze zawiezc do lab, ok 40km od domu :-)
nast wizyta, z USG i dokladnymi pomiarami za 2 tyg, wtedy sie zastanowimy czy sama urodze mojego wielkoludka, czy trzeba sie szykowac na CC :-)

reklama
ja wizyta 31.07 albo 7.08 jeszcze nie widaomo zy przypadkiem 31 nie będę jechać po brata.

ja zelazo biore - tardyferon 2 razy dziennie. tak mi lekarz kazał.

Alebur super, gratuluję córy :) i faktycznie spora:):) a pierwszą ciażę miałac CC czy SN?

Lotka gratuluję wizyty czyli kiedy dokaldnie wizytujesz cobym Cie nie ominęla :p

Maleństwo zapiszę Cię na oba terminy jak bedziesz wiedziała daj znac

Kasia P-P ja teraz bede miala po miesiącu wizytę potem po 2 tyg potem po 3 tyg...

KCIUKI ZA JUTRZEJSZE WIZYTY

ANSURE 26 lipca

NAGAPALMA 26 lipca godz.10:00 echo serduszka

MARTUSIA1605 26 lipca

Ostatnio edytowane przez moderatora:
alebur gratki wizyty i dorodnej Coreczki:)

Kasia P-P ja jeszcze nie ale od nastepnej wizyty 31-go bedzie to juz 33 tydzien na pewno tez bede chodzila co 2 tyg i na ktg przed kazda wizyta u nas taki standard:)

Lotka gratki dobrych wiesci i udanej wizytacji:)teraz wiesci od lekarza bedzie coraz wiecej bo zaczna sie czestsze kontrole:)

Alebur super, gratuluję córy :) i faktycznie spora:):) a pierwszą ciażę miałac CC czy SN?

Lotka gratuluję wizyty czyli kiedy dokaldnie wizytujesz cobym Cie nie ominęla :p

Maleństwo zapiszę Cię na oba terminy jak bedziesz wiedziała daj znac

Kasia P-P ja teraz bede miala po miesiącu wizytę potem po 2 tyg potem po 3 tyg...

KCIUKI ZA JUTRZEJSZE WIZYTY

ANSURE 26 lipca

NAGAPALMA 26 lipca godz.10:00 echo serduszka

MARTUSIA1605 26 lipca

Pierwszy poród miałam z komplikacjami i skończył się CC

Jestem po wczorajszej wizycie. Trudno powiedziec czy mam sie cieszyc czy martwic. Szyjka pozamykana i wszystko w porzadku, niusia aktywna i coraz sliczniejsza, pepowina juz uciekla od szyjki i placze sie gdzies miedzy nogami, ulozona jest juz glowka w dol i na 95%powinno tak zostac ALE lekarz stwierdzil, ze moja Olivcia jest malutka. W 31 tyd i 3 dniach wazy tylko 1,66kg. Oznacza to, ze przez 3 tyg. przybylo jej tylko 360gram a to troche malo. Pytal sie mnie czy jem normalnie, czy biore witaminy itp. na co oczywiscie odpowiedzialam pozytywnie. Pozwiedzial, ze napewno urodze male dziecko i ze moj termin z tego usg jest na 30 wrzesnia, gdzie w irlandii na bank beda sie trzymac terminy 17 wrzesnia. Kazal jesc duzo ryb- 3razy w tygodniu obowiazkowo. Z tego co pozniej sprawdzalam to przede wszystkim glowka jest w terminie 29tyg i 3 dni czyli malunia. Do tego wszystkiego jak mi lekarz na oniec krzyknal cene za wizyte to sie niezle zdziwilam:szok::szok::szok::szok:100usg 60wizyta i 20 za podpisanie formularza o mozliwosci lotu samolotem. Po wizycie pielegniarka wziela mnie na sprawdzenie cisnienia a tam 145/90.Ja pielegniarka nie jestem ale z tego co wiem to jest to dosc wysokie cisnienie i powinna skonsultowac to z lekarzem a ona do mnie- dobrze, moze pani isc do domu. Wczoraj w domu cisnienie caly czas 140/90 przez caly dzien i sama nie wiem co mam teraz robic, bo dzis rano znowu wysokie. Tyle, ze nic mi nie dolega.Wyczytalam, ze przy nadcisnieniu jest slaby przeplyw krwi przez lozysko, co wplywa na niska wage urodzeniowa dziecka. Kurcze sama nie wiem, co mam robic..

reklama
monaliza z takim ciśnieniem na izbę przyjęć. Nie ma na co czekać. W ciąży ciśnienie powyżej 140/90 jest niebezpieczne. Nie ma nad czym się zastanawiać, lepiej to skontrolować w szpitalu.

Do góry