reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniówki u lekarza.

Monaliza ja jestem niskociśnieniowcem, a w ciąży zaczęło mi skakać i moja ginka od razu przy paru skokach 130/90 na stałe dała mi leki

reklama
raz,dwa, trzy ,...,osiem, ..., dziesiec, ..., dwadziescia, ..., sto
zadowolona to ja dzis nie jestem, znowu u gin nic nowego, wydawalo mi sie, ze mialam miec kolejne usg po 33 tygodniu, a dzis sie dowiedzialam, ze dopiero po 36tym... taaa pewnie szybciej urodze, bo Oliwka przyszla na swiat w 36tym
w dodatku nasluchalam sie pod gabinetem, ze u nas w szpitalu tna wszystkie jak leci i zszywaja ponoc byle jak tak, ze sie rozlazi i sie dostaje rope itd. zajefajnie
jedyna pozytywna mysl to to, ze brzuszek zbadany przez brzuch ok, i tetno dziecka tez

Ostatnia edycja:
martusia ciesze sie ze wsio oki z brzusiem, szkoda ze bez usg ale wazne ze jest oki:) cieciem nie martw sie bo u nas tez roznie gadaja jedni tak drudzy inaczej pewnie zalezy na kogo sie trafi takze nie martwmy sie na zapas:*

monaliza jak tam cisnienie???

wczoraj poszlam do mojej cioci pielegniarki, ma leszy sprzet do mierzenia cisnienia. Uspokajalam sie przez jakies 15 min. zupelny relaks i wtedy zmierzyla mi cisnienie- 116/76 wiec ksiazkowe. Po jakims czasie jeszcze powtorzylysmy i bylo wszystko w porzadku. Rano dzisiaj tez pierwsze co zrobilam to pomiar cisnienia i 122/78 wiec tak jakby sie w koncu uregulowalo. Albo mam skoki cisnienia, albo poprostu mialam taki dzien i poranek. Juz piatek a w poniedzialek lece wiec jak by mi sie cos dzialo z cisnieniem po powrocie to wtedy zglosze sie juz napewno do mojego lekarza. A czy te leki ktore przyjmujecie na nadcisnienie bierzecie non stop czy tylko jak wysokie? maja one wplyw na dziecko czy sa bezpieczne?

reklama
Do góry