reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniówki u lekarza.

Pajka dokladnie juz lipcowe jeszcze kazda po 2 max 3 wizyty i bedziemy co tydzien na ktg smigac ani sie obejrzymy a trzeba bedzie nowy watek zakladac wiesci z porodowki hihi

demetrios &&&&&&& za jutrzejsza wizyte i reszte zapominalskich Wrzesnioweczek:-)

reklama
maluszek u nas jesli nie ma wczesniejszej potrzeby 1 ktg robia w 34 tc i pozniej co tydzien az do porodu:-)Bratowa chodzila prywatnie i sie wlasnie martwila ze co tydzien bedzie musiala za wizyte placic, mile ja zaskoczyli bo jesli wszystko bylo ok i tylko konsultowala wynik z ginka to nic nie placila, chyba ze musiala ja dodatkowo badac wtedy normalnie jak za wizyte....pewwnie zalezy jak praktykuja tam gdzi chodzisz dowiedz sie, mam nadzieje, ze nie zdzieraja dodatkowo z ciezarnych:eek:

A ja w ogóle nie miałam robione ktg w żadnej ciazy tzn.jedynie z Domisiem bo na patologi leżałam a tam to norma ale z Alankiem nie miałam a tyle co szłam w dniu terminu rodzić smerfa:)

Tutaj nie wiem jak to się ma w praktyce(dwie ciąze badałam w Kościerzynie a teraz w Żukowie)może będe miała?nie wiem zobaczymy...

maluszek u nas jesli nie ma wczesniejszej potrzeby 1 ktg robia w 34 tc i pozniej co tydzien az do porodu:-)Bratowa chodzila prywatnie i sie wlasnie martwila ze co tydzien bedzie musiala za wizyte placic, mile ja zaskoczyli bo jesli wszystko bylo ok i tylko konsultowala wynik z ginka to nic nie placila, chyba ze musiala ja dodatkowo badac wtedy normalnie jak za wizyte....pewwnie zalezy jak praktykuja tam gdzi chodzisz dowiedz sie, mam nadzieje, ze nie zdzieraja dodatkowo z ciezarnych:eek:

a ja mam Asiu wrażenie, że zdzierają :)

Maluszek ja chodzac prywatnie dostałam skierowanie i z nim chodzułam na ktg do szpitala,prowadzili zapisy i za nastepne ktg zawsze byłam umówiona na godzine,po ktg czasami musiałam poczekac chwile az lekarz z ginekologi zejdzie i obluka zapis czy wszysko ok.A po terminie chodziłam chyba 2 razy w tyg.Tak samo na posiew z pochwy który robisz pod koniec ciąży byłam w szpitalu na pobranie próbki i nie płaciłam.
Ansure gratuluje zrowo rozwijajacej sie córci:tak:
demetros &&&&&&&&&&& za twoja wizyte i reszte wizytujacych:)

to wszystko zależy od lekarza ja pierwsze ktg mialam w 38 tc...potem w 39 tc a potem w 40 tc a potem już nie zdąrzyłam bo w dniu kiedy mialam iść na ktg rodziłam, ale wszystkie byly ze skierowaniem od gina, mimo, ze chodzilam prywatnie

Joasiu można taki wątek założyć :tak:bo niektóre z nas już za jakiś czas zaczną rodzić :tak:

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
doti ze zdzieraja ogolnie to jestem swiadoma ale mam nadziejeze te dodatkowe badania na koniec ciazy jak lekarz cala prowadzil prywatnie to juz w ramach pakietu maluszek bedzie miala tak jak moja Bratowa...jak juz pisalam zalezy od lekarza i jego podejscia a raczej sumienia:-D a Ty jak chodzisz na NFZ czy tez prywatnie???

Pajka zobaczymy jak reszta za tym pomyslem i jakby tez byly za to mam nadzieje, ze sie tym zajmiecie bo ja zielona jestem w takich sprawach:p

Do góry