reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniówki u lekarza.

A ja mam 11 kwietnia następną wizytę, po ostatniej data porodu przesunęła mi się o dwa dni wcześniej. Już się nie mogę doczekać pierwszych ruchów dziecka, bo teraz nic nie czuję i martwię się, bo wydaje mi się, że maleństwo nie rośnie... Takie moje myślenie, może bezpodstawne, ale co mam na to poradzić.

reklama
jasminum Bezpodstawne w 100%!!! Moja lekarka powiedziała że każda mama tak ma jak np. mdłości mijają, siły wracaj, a ruchów nie czuć. Powiedziała też, że ruchy w pierwszej ciąży to 20-22 tydzień a ja już czuje "rybkę" pływającą. Nie ma reguły. Przede wszystkim trzeba myśleć pozytywnie i się nie martwic na zapas, bo maleństwo wszystko czuje!

Kasieq dzięki za słowa otuchy :) Ja zdaję sobie sprawę z tego, że to na pewno moje wymysły, ale co z tego, jak i tak się martwię czy aby na pewno wszystko ok. To moja pierwsza ciąża i dlatego tak chyba wszystko przeżywam. Ja nie wiem co to dopiero będzie we wrześniu! :szok:

jasminum Nie ma za co;-) Tutaj każda z nas ma takie myśli raz na jakiś czas, to normalne. Tylko nie wolno się nakręcać!!! Ja tez w pierwszej ciąży jestem, najlepsze że nie miałam żadnych mdłości od początku i innych dolegliwości. Na pierwszym USG lekarz idiota wykrył krwiaka i leki na podtrzymanie mi dał. Tak mnie nastraszył że na USG co 2 tygodnie latałam! A 4 tyg. temu poszłam do innego i się okazało że nie ma żadnego krwiaka i wszystko jest OK:szok: ile ja się niepotrzebnego strachu najadłam Dobrze że dziewczyny cały czas tutaj czuwają i ostrzegły mnie przed tym lekarzem zanim straciłam majątek na USG (150 euro za wizytę) i za leki (120 euro za miesiąc).
Teraz już czuje moja "rybkę" Doczekasz się i ty:) i na pewno to cię uspokoi.
We wrześniu to już z górki będzie, kopniaki częściej i wizyty co tydzień:) Ale się rozpisałam, mam wenę:) hehe

babydoll &&&& za wizyte i niech Dzidz pokaze co nieco:-)

jasminum Kasieq ma racje nie martw sie, jestesmy w podobnym wieku ciazowym ja tez jeszcze nie czuje ruchow, ale bacznie czekam podobno Dzidzia ma czas w 1 szej ciazy do 20 tygodnia pozniej robia USG czy wszystko ok bo moze po prostu tak sie ulozy ze nie czuc kopniaczkow:-)

Ja dopiero jutro zadzwonie i umówie sie na wizytę bo jak tydzień temu wychodzilam ze szpitala to mój lekarz kazał mi zadzwonić do siebie do gabinetu i umówić sie po świętach w okolicy 12 kwietnia ale nie wiem czy wcześniej do niego nie pójde bo troche sie martwie tym brązowym śluzem. To chyba nie jest normalne że caly czas sie pojawia a luteina sie skończyła.

WIZYTY

BABYDOLL 2 kwietnia

MAYBEBABY 3 kwietnia

MARTUSIA 5 kwietnia godz. 17:25

PAJKAA 5 kwietnia godz. 11:20

JOASIA 5 kwietnia

EWICZEK 5 kwietnia 17

JAŚMINUM 11 kwietnia

GORGUNIA
12 kwietnia godz. 14:00

POLISIA 12 kwietnia

STOKROTKA.AF 19 kwietnia godz. 10:45