reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniówki u lekarza.

Lenka super:):):):) gratuluję:):)

Maja teoretycznie nie za wczesnie, ale lepiej uzgodnij to z ginem...każdy ma swoje fanaberie:D

reklama
Pok suuuper, że wszystko ok i w ogóle, że takie ruchliwe!
A powiedz, zaciekawił mnie ten fragment o nieregularnym pulsowaniu, masz takie uczucie jak takie skurcze czasem w ręku, nodze pulsujące czy inne? bo chyba przegapiłam, jak o tym pisałaś a mi z kolei nikt nie odpowiedział co to jest to takie pulsujące i cały czas mam obawy czy to ok, a teraz zgłupiałam już :D
bo moja gin., mówiła, że poczuć to jeszcze nie raczej... ale mówiła to tak po prostu a nie do tych pulsowań, bo z wrazenia zapomniałam :D

no tak zrozumialam. co prawda ten fragment rozmowy wymknal nam sie po francusku (a to nie jest moja super mocna strona) ale ja mowilam, ze jak leze i reke przystawiam to takie tam cos sie delikatnie tak "cos" :) tylko to nie takie regularne pulsowanie jak hmm ja pod okiem takie miewam tylko takie nieregularne. no i powiedzial, ze jak sie dzidz tak czasem odepchnie na calego to cos tam sie przesuwa i delikatnie reka przy brzuchu czasem mozna wyczuc. ale zapytam jeszcze raz za tydzien po angielsku dla pewnosci.
to w zasadzie nie jest czucie ruchow samych w sobie tylko sie jakos macica pewnie lekko ten teges jak sie dzidz gimnastykuje.

lenka - super, ze dzidzia zdrowa!!!!

Pok super, że USG udane :) a czy moja Dzidzia to leń - nie będę się kłucić hahaha ale jakbyś zobaczyła caaaały filmik który trwa godzinę to byś się posikała ze śmiechu - gin chce zmierzyć bicie serca a moja Dzidzia fiku-miku i się odsuwa i odwraca, więc gin jeszcze raz szuka serduszka, ustawia się do mierzenia a Dzidzia dupcię wypina hahaha ja żeby Was nie zanudzać wybrałam tylko właśnie machanie łapkami i 3D :) a 3D na żywo wygląda właśnie tak jak na filmie i właściwie bez komentarza, bo cóż tu mówić... buźkę można zobaczyć :D
A co do wagi Dzidzi to właśnie też tak myślę i myślę, bo nawet ginka powiedziała wyraźnie 71 gramów... a jak gdzieś sprawdzałam to dopiero w 16tc dziecko osiąga wagę ok 80g........

przekomarzam sie z Toba troche.
film ma godzine!? to godzine az pod usg lezalas? wow! ja dzis troche ponad 20 i to myslalam, ze jakis rekord. a ciekawa jestem czy tu filmiki rozdaja. watpie szczerze mowiac. tu nawet wynikow krwi nie pokazuja pacjentowi za latwo :)
cudne to fikanie!!!! :tak::tak::tak::tak:

Pok tak, film ma prawie godzinę bez kilku minut chyba... Tyle się wyleżałam pod USG bo się Dzidzia tak się właśnie wierciła, że nie dała się pomierzyć z czego większość czasu na dopochwowym z pięściami pod tyłkiem, więc miałam później całe ręce zdrętwiałe i makijaż rozmazany od łez wzruszenia :)

Swietny ten film Bubuś :-) ja tez ostatnio musialam lezec na dopochwowym z rekami pod tylkiem i potem jakas taka odretwiala bylam no ale to trwalo ok pol godziny, a nie cala :-)

Ja mam od paru dni takie wlasnie dziwne...drganie? tzn jak kucne cos robiac albo bawiac sie z Tomem, wtedy jestem taka "scisnieta" to normalnie czuje takie wlasnie drganie, czy to łaskotanie pod spojeniem łonowym. I odczulam to tez na wieczor, jak sie juz rozluzniona w lozku polozylam i nie ruszalam. Smieszne uczucie. Lekarz mi powiedzial, ze to faktycznie moze byc czuc, jak dzidzi sie mocno odepchnie czy podskoczy. Ale to czuc tylko w srodku, nie ma szans poczuc czegokolwiek na zewnatrz, czy dotykajac reka. :-) Ale i tak przyjemne ;-) haha

Pok jak dasz ręce pod pośladki w czasie USG dopochwowego to zmienia się ułożenie ciała i lekarzowi chyba łatwiej manewrować.

Pok łapki pod tyłek to wtedy inaczej układa się i wygodniej lekarzowi, na szczęście niektórzy mają takie ruloniki gotowe by wsunąć sobie :)

Tak też tak miałam ręce ale tylko wtedy kiedy leząłam na "łóżku" a u tego gina ja siedze na samolociku i tak mi robi usg :D ale na kolejnej wizycie pewnie juz przez brzuszek zrobi...

reklama
ja na sekunke bo lecę spać :)
byliśmy na prenatalnym Maluch wielki bo całe 5cm :) nadrobiił pięknie bo wg usg juz 11t 6d a 3tyg wczesneij byl tydz mlodszy od om a teraz tylko 2dni :) jest zdrowy przeziernośc karkowa niecale 0,08 wiec zdrowiutki , machał nam , zginał nózki w kolankach , ziewał , pił wode aż sie lekazr z niego śmiał oj jaki spragniony:) i mój jest leniuszkeim :) ale mzoe przez to ze ciagle lezymy w lozku:) w porównaniu Bubuś do Twojego to leń pierwsza klasa podskakiwał sobie tam do góry i nam sie wydawało że bardzo ruchliwy ale jak popatrzyłam na Twoje Maleństwo to nie ma Go co równać :) leniuszek nasz kochany :) no i mamy pozwolenie a nawet nakaz rozpoczecia chodzenia :) hurrra po 8tyg w łóżku byliśmy dziś na zakupach :) płci nie poznaliśmy powiedział ze za 4-5ty nam powie , aha i mieliśmy też 4d :) super no poprostu boski jest :)
z rękami pod pupą na dowcipnym zawsze tak leże bo właśnie lekarzowi jest łatwiej wszystko dojrzeć w środku :)
aha nasze usg trwalo tylko 15min bo maluch sie super ułożył no i właśnei nie uciekał aż tak bardzo 2razy tylko zwiał lekarzowi z pod miarki:) aha i na moje życzenei zbadał mi szyjkę bo sie shiznełam wczoraj że coś nei tak al ewsio ok :)

Do góry