reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniówki u lekarza.

Amnika :) no masz 10 tc a nie 11. Ja jeszcze na genetycznym nie bylam ale dostalam szczegolowe informacje (bo tu sie proponuje to usg a nie jest obowiazkowe, wiec doinformowuja 100 razy) i jest napisane, ze miedzy 11 a (chyba) 13 tc. A skoro bedziesz miala w 11t6d to jest ok.

reklama
Dokładnie licza skończone tc nie w takim jakim jesteście tzn.ja jestem teraz w 10 tc ale ogólnie rzecz biorąc gin patrzy na ten skończony czyli 9 tc ...

MARUDKA o matko współczuję przezyć :0:(

Co do gina z tymi krwiakami itd.to jej olać lepiej go bo prędzje zaszkodzi niż pomoże;/no nie mówiac juz o kasie!

Ja czytałam i zazwyczaj piszą, że między 11t a 13t6d robi się usg genetyczne. Ale jak ja dzwoniłam się umówić, to powiedział, że on robi między 13-14 tygodniem, a że mu o tydzień namieszałam, to tak mnie umówił (policzył, że będę w 12t) i stwierdził, że skoro wyjeżdża, to jak wróci, będzie już za późno. Większość dziewczyn na forum to ma właśnie później, gdzieś między 12-13t i ja się teraz martwię, że nie będzie dobrze wszystkiego widać. Ale głupio mi dzwonić do tego gin, bo stwierdzi, że chyba wariatka ze mnie tygodni ciąży nie umie liczyć :-D.

No właśnie patrysia, więc jak ja mam dziś 10t3d to jest 10 tydzień a ja genialna mu wczoraj powiedziałam, że 11.

Anmika moim zdaniem lekarz sam powinien sobie sprawdzić który to tydzień....Teoretycznie to badanie robi się od skończonego 11 tygodnia do 13t6d. Podobno lepiej zrobić bliżej 12 tygodnia bo potem dzidzia może być za duża :)

Amnika - dla swietego spokoju zadzwoni powiedz :) niech se mysli co chce a Ty bedziesz spokojniejsza
a wlasnie co to za lekarz co nie wie, w ktorym tc ty jestes? To jest gin prowadzacy czy tylko usg gen u niego robisz?

Anmika moim zdaniem lekarz sam powinien sobie sprawdzić który to tydzień....Teoretycznie to badanie robi się od skończonego 11 tygodnia do 13t6d. Podobno lepiej zrobić bliżej 12 tygodnia bo potem dzidzia może być za duża :)
dokładnie...takze ANMIKA ogólnie troche namieszałas :p ale sam gin powinien wiedziec co i jak bo nie każdy to wie z tymi tc...

No niby powinien, ale ja umawiałam się z nim przez telefon (bo to nie jest mój gin) i pytał, który to teraz tydzień, a ja wypaliłam, że 11. Najlepiej byłoby żeby to USG było między 12-15 marca, ale on właśnie wtedy wyjeżdża, a tydzień później to stwierdził, że będzie za późno (no bo jak ja mu tygodnie pomyliłam:tak:). A faktycznie jak teraz policzyłam i przyjął by mnie po powrocie, to będzie 13t6d, to mówicie, że trochę późno? Lepiej w tym 11t6d? Sorki że tak mieszam, ale myślałam, żeby do niego zadzwonić, ale nie chcę wyjść na jeszcze większą wariatkę.

Amnika lepiej wyjsc na wariatke niz sie niepokoic tak jak Ty teraz :) co Cie obchodzi co on pomysli? Niech se mysli co chce tylko usg zrobi :)

reklama
Macie racje, zadzwonię do niego, tzn. spróbuje, bo on jest też ordynatorem szpitala i ciężko go złapać. Wczoraj kazał mi dzwonić o 21.30, ale ogólnie wydał się miły.
Sorki za moje gderanie, pewnie myślicie, że niezła ze mnie panikara i wariatka. W sumie może macie rację :-D, bo racjonalnie to ja jednak nie myślę.:zawstydzona/y:

Do góry